SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

NSK-lager ger makrofördelar i mikroapplikationer

Skräddarsydda erbjudanden för kundspecifika krav
Mikromobilitetsmarknaden ser ut att skjuta i höjden under åren fram till 2030 och NSK har en ledningsposition att hjälpa OEM-tillverkare att dra fördel av ökande efterfrågan. Företagets lager har all den styrka, värmebehandling och kompakta dimensioner som krävs för att lyckas i allt som involverar produkter som e-cyklar, e-skotrar eller lastcyklar.

Enligt en rapport från marknadsundersökningsspecialisten The Brainy Insights, som släpptes i augusti 2022, kommer den globala marknaden för mikromobilitet att uppgå till 202,41 miljarder dollar (190,3 miljarder euro) år 2030, vilket ger en imponerande tillväxttakt (CAGR) på 17,45 % under prognosperioden 2022-2030. Framför allt är det återhämtningen av global turism i den post-pandemiska världen som driver på efterfrågan på mikromobilitet och ekonomiska resealternativ.

Transportsätt av detta slag är också centrala i planerna för framväxande "smarta" städer.

Marknadsutsikterna för den förväntade tillväxten gör att ett antal stora fordonsleverantörer för närvarande tittar på att diversifiera sig till mikromobilitetssektorn.

När efterfrågan på en lösning är hög måste OEM-tillverkarna naturligtvis identifiera robusta teknologipartners som kan presentera högkvalitativa, pålitliga produkter mot bakgrund av bevisad prestanda i leveranskedjan.

Lagerleverantörer är inget undantag.

Med e-mobilitetsapplikationer kommer speciella krav på lagren. Ta elcyklar som exempel.

De är kompakta men ändå relativt tungt belastade och måste tåla höga krafter som orsakas av cyklisten, drivlinan och vägen. I direkt korrelation måste lagren också vara kompakta men ändå visa avsevärd styrka. Ett ytterligare krav är behovet av att minimera friktionsmomentet så att elcykeln är lätt att hantera.

Kravet på kompakta dimensioner är aldrig så tydligt som när det gäller el-cyklars drivenheter, där det krävs att dessa är så smala som möjligt trots att de måste inrymma både elmotor och växellåda. För att underlätta detta designkrav kan OEM-tillverkare använda sig av NSK:s beprövade serie av tunnsektionslager, som klarar både höga belastningar och vridmoment. NSK kan erbjuda ett brett utbud av standardtunnsektionslager, likaväl som skräddarsydda erbjudanden för kundspecifika krav.

Tunna lager från NSK har robusta tätningar för att förhindra inträngning av fukt och föroreningar som slungas upp från svåra vägförhållanden, vilket maximerar livslängden. Dessutom bidrar deras mjuka gång och lågfriktionsegenskaper till att förbättra förarens komfort och minimera buller.

Den inneboende styrkan hos NSK:s tunnsektionslager härrör från ett antal konstruerade funktioner, såsom specialmaterial och värmebehandling, vilket hjälper till att förhindra deformation under belastning. Dessa lager är också fördelaktiga i applikationer som elektriska mountainbikes, där lagret effektivt underlättar vridmomentöverföring till frekvensomriktaren utan friktionsförlust även under de tuffa förhållanden som cykeln är konstruerad för.

Sammanfattningsvis bidrar NSK:s tunnsektionslager till att produkterna kan krympas och sänker vikten i alla applikationer för mikromobilitet. Dessutom med lägre friktionsmoment och mindre vridmomentsvariation förbättrar lagren vridmomentöverföringen och ger jämn rotation, samtidigt som de också stöder höga hastigheter.

Kontaktperson för journalister
Claudia Hübner
Tel. : +49 2102 4812150
E-post : huebner-c@nsk.com
NSK Deutschland GmbH
Harkortstraße 15
40880 Ratingen
Tyskland
Charlie Kortens
Tel. : +44 07407326874
E-post : kortens-c@nsk.com
NSK Europe Ltd
Northern Road, NEWARK, Notts NG24 2JF
United Kingdom

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-18
Lär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbetenAntalet nätfiskeattacker ökarNytt samarbete med Svenska Taxiförbundet
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884