SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ny dammreducerad fästmassa sänker CO2

Förbättrar arbetsmiljön för plattsättaren
2022 vann Alfix Byggeriets Miljöpris för sin aktiva hållbarhetsstrategi. I samband med detta lanserar de nu Alfix ProFix Plus, en av Sveriges första Svanenmärkta fästmassor. Den nya produkten reducerar CO2-utsläppet och erbjuder plattsättaren en bättre arbetsmiljö tack vare sin låga vikt och en dammreduktion med reducerad användning av fossil olja.

Det danska familjeföretaget Alfix har genom tre generationer och sex årtionden tillverkat och levererat produkter som bland annat spackel, fästmassor, fogmassor och tätskiktssystem, till kunder i Norden. Sedan 2000 har företaget arbetat målinriktat på att minimera företagets miljömässiga avtryck, genom att utarbeta solida miljöstrategier och lägga krut på hållbar produktutveckling.

2022 vann Alfix för andra gången ett av Danmarks mest eminenta miljöpriser inom byggbranschen, Byggeriets Miljöpris. Första gången var 2012. Nu har de lanserat sin senaste grönare lösning på den svenska marknaden, Alfix ProFix Plus, som utöver sina miljöfördelar även erbjuder flera viktiga fördelar för hantverkaren och plattsättaren.

Ny teknik säkerställer dammreduktion
Den nya fästmassan är en vidareutveckling av företrädaren Alfix ProFix. Även om Alfix ProFix Plus har ett minskat CO2-avtryck på mer än en fjärdedel jämfört med Alfix ProFix, har produkten fortfarande samma solida tekniska egenskaper. Peter Iversen, Key Account Manager på Alfix, förklarar:

- Alfix ProFix Plus är dammreducerad, vilket säkrar en förbättrad arbetsmiljö. Dammreduktionen uppnår tack vare ny teknik som minskar användandet av fossil olja med mer än 90 procent. Vi har dessutom fått ner produkten från 20 kilo till 18 kilo, för att minska belastningen på plattsättaren. Produkten är dock betydligt drygare, tack vare dess nya innehåll.

Han fortsätter:
- Med Alfix ProFix Plus får du en effektiv och allsidig lösning som både är godkänd för våtrum och lämpar sig för golvvärme. Den lätt flytande konsistensen säkerställer en bra bearbetning och precis som Alfix ProFix är den även fogbar dagen efter under de flesta förhållanden. Den är lätt att applicera och har dessutom lång öppettid, vilket gör den optimal att arbeta med såväl inomhus som utomhus.

Hand i hand för ett bättre miljötänk
Alfix ProFix Plus är den första danskproducerade fästmassan som är Svanenmärkt. Den lever upp till Svanenmärkets skarpa miljö- och kemikaliekrav och erbjuder markanta fördelar gällande CO2-reducering. Peter Iversen berättar:
- Över 98 procent av vår CO2-påverkan från byggkemiska produkter kommer från deras råvaror. Vi har därför tänkt innovativt under utvecklingen av den helt nya fästmassan Alfix ProFix Plus. Produkten har 27 procent lägre CO2-påverkan jämfört med vår välkända Alfix ProFix och andra likvärdiga fästmassor. Detta då vi nu använder olika och nya CO2-reducerade råvaror, som CO2-reducerad cement samt biobaserad polymerplast. Vi har även reducerat emballagets CO2-utsläpp med 90 procent.

Alfix jobbar även nära grossisten Konradssons Kakel, Sveriges största leverantör av kakel, klinker och sättmedel, i deras miljöarbete. Simon Blad, säljchef på Konradssons Kakel, avslutar:
- Vi på Konradssons Kakel har lanserat konceptet GKV, det gröna kakelvalet. Syftet är att hjälpa entreprenörer, arkitekter och fastighetsägare att göra ett miljömedvetet kakelval. Vi möter stor tacksamhet för vårt arbete, att vi gör jobbet så att de slipper. Därför är vi även glada att Alfix arbetar miljömedvetet med sin produktutveckling. Det gör att vi som samarbetspartners kan göra arbetet ihop, stå starka tillsammans och gå hand i hand för ett bättre miljötänk.

För mer information, kontakta:
Peter Iversen | Key Account Manager, Alfix Sverige |
T +45 23 26 21 41 | E-mail: pi@alfix.dk

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när