SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ny toughbook 40

Ger AI-funktioner till fältservicearbetare
Den senaste versionen av Panasonic TOUGHBOOK 40 har en AI-aktiverad Intel®-processor samt förbättrade anslutningsmöjligheter och grafikprestanda.

Panasonic Connect har tillkännagivit den första TOUGHBOOK-datorn med AI-kantbearbetning. TOUGHBOOK 40mk2 har en Intel® AI Boost Neural Processing Unit (NPU) som avsevärt ökar effektiviteten och noggrannheten för mobila arbetare i olika branscher. De fristående AI-funktionerna – som inte behöver nätverksanslutning – levererar nästa våg av produktivitetsökningar genom att hjälpa till att analysera fel, tillhandahålla information och slutföra administrativa uppgifter snabbare.

AI-funktioner som stöds av förbättrad grafikprestanda
Nya 14-tums TOUGHBOOK 40 är en av de första robusta bärbara datorerna med Windows 11 Pro som erbjuder kant-AI-bearbetningsfunktioner och använder Intel® Core™ Ultra 5-processorn 135H (med Intel vPro®-teknik). För de som behöver ytterligare prestanda för de mest krävande tillämpningarna ger den nya Intel® Core™ Ultra7-processorn 165H (med Intel vPro®-teknik) som tillval en extra ökning av datorkraften.

Båda processorerna har ett dedikerat AI-chipset som gör det möjligt att samla in, lagra och analysera data med hjälp av artificiell intelligens, utan att ladda upp och ner data via en anslutning till molnet – och utan att påverka enhetens övergripande prestanda och processorkraft. Detta är särskilt användbart för fältservicearbetare och militär personal – särskilt de som inspekterar utrustning på avlägsna platser där det kanske inte finns tillgång till en mobil eller trådlös anslutning – som kan använda AI för att öka effektiviteten och minska mänskliga fel vid datainsamling.

Till exempel kan fältarbetare som har tillgång till kopplingsscheman på sin enhet kombinera AI-aktiverad datorseende-teknik med enhetens kamera för att visa exakt var kabelanslutningarna ska vara. Dessutom kan AI-processorer användas för att automatiskt generera inspektionsrapporter, vilket sparar betydande administrativ tid och resurser ute i fält.

TOUGHBOOK 40mk2:s Intel® Core™ Ultra 5-processor 135H har Intel® Arc™-grafikprocessor* vilket ger överlägsen grafikprestanda och gör att AI-genererade bilder visas tydligt.

"Den första bärbara Toughbook-datorn någonsin med kant-AI-bearbetningsfunktioner är en banbrytare på marknaden för stryktåliga enheter. På avlägsna platser behöver medarbetarna inte längre förlita sig på en pålitlig internetanslutning för att dra nytta av AI:s oändliga möjligheter. Med Panasonics senaste forskning, som visar att datorseendeteknik kommer att öka produktiviteten med 42 % under de kommande tre åren, har fältservicearbetare nu en framtidssäker enhet som inte kompromissar med prestanda eller anslutningsmöjligheter," säger Dirk Weigelt, Senior Product Marketing Manager på Panasonic Connect.

Framtidssäkrad anslutning
TOUGHBOOK 40mk2 är bättre uppkopplad än någonsin tidigare eftersom den är en av de första robusta bärbara datorerna med den senaste Intel® Wi-Fi 7 BE200-specifikationen. De högre anslutningshastigheterna (upp till 5,8 Gbps och mer än 2x jämfört med Wi-Fi 6E) och den ultralåga latensen gör det möjligt för fältarbetare att dra nytta av tillförlitliga, supersnabba dataöverföringar när de kommer tillbaka till kontoret eller fältkontoret.

För de som arbetar på riktigt avlägsna platser har den nya TOUGHBOOK 40-versionen 4G- och 5G-anslutning med eSIM-stöd som tillval, vilket ger tillförlitlig anslutning överallt.

Marknadsledande tålighet och modularitet
TOUGHBOOK 40mk2 har marknadsledande robusthet och modularitet, vilket ger den moderna mobila arbetaren en balanserad lösning, oavsett uppgift, tillämpning och miljö.

Nya TOUGHBOOK 40 är IP66-klassad** för vatten- och dammtålighet och kan utan problem fungera i temperaturer mellan -29 °C och +63 °C**, vilket säkerställer att produktiviteten inte påverkas. Förutom ett utbytbart batteri, lagring och RAM har 40mk2 fyra extra expansionsområden, vilket ger maximal flexibilitet.

Den högre grafikprestandan och AI-aktiverade kantbearbetningen äventyrar inte TOUGHBOOK 40mk2:s batteriprestanda. 40mk2 klarar upp till 12 timmar (MobileMark 25) på en enda laddning, vilket ger dagens moderna arbetare sinnesro när de använder strömkrävande applikationer.

TOUGHBOOK 40mk2 lanseras under Q2 2024. Mer information om TOUGHBOOK 40mk2 finns på: https://eu.connect.panasonic.com/gb/en/toughbook/toughbook-40-mk2

*När 2 RAM-moduler är installerade
**Testad av ett oberoende tredjepartslaboratorium enligt MIL-STD-810H och IEC 60529

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-07-02
Förenar krafter för att förbättra utbildningar Peab Asfalt i nytt forskningsprojekt Ny avfallskraftanläggning nära PragHertz och RedLocker på sommarturnéIVECO S-Way har tilldelats pris
2024-07-01
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
2024-06-28
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
2024-06-27
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
2024-06-26
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige