SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nya Peugeot 408 - den första av sin sort

En ny siluett, fylld med kreativitet och ingenjörskonst
En ny modell som är både oväntad och sticker ut ur mängden. Den första av sin sort – här är nya Peugeot 408.

- Vi på Peugeot tror att livet blir bättre av lockelser. Med sitt unika utseende, innovativa fastback-siluett och ohämmade elegans är nya 408 det perfekta uttrycket för Peugeots filosofi och uppfinningsrikedom, säger Linda Jackson, vd för Peugeot.

Nya Peugeot 408 väcker först och främst uppmärksamhet genom sin dynamiska fastback-siluett och en omisskännlig design. Linjerna är skarpa, grillen går i samma färg som karossen och fronten pryds av det nya Peugeot-emblemet.

Peugeots revolutionerande fastback-modell placerar sig i C-segmentet, med en längd på 4,69 m och en höjd på 1,48 m, med en smidig och elegant profil som dessutom gynnar aerodynamiken.

Ny generation i-Cockpit

Interiört präglas nya Peugeot 408 av den uppskattade Peugeot i-Cockpit. Peugeots förarmiljö har utvecklats och moderniserats i över ett decennium – och med en ny generation i-Cockpit sätter Peugeot en ny standard för ergonomi, kvalitet, funktionalitet och teknik. Bland annat erbjuds nya Peugeot 408 med en toppmodern 10-tums pekskärm, trådlös spegling av smartphones, over the air-uppdateringar och röststyrning genom systemet ”OK PEUGEOT”.

När det kommer till säkerhet och förarassistans möjliggör 6 kameror och 9 radarsensorer en smidigare och tryggare resa genom funktioner som adaptiv farthållare med Stop & Go-funktion, Night Vision som varnar föraren för djur, gångtrafikanter och cyklister i mörkret, dödavinkelmonitor med en räckvidd på 75 meter och Rear Traffic Alert, som varnar för potentiella faror i samband med att du backar.


Flera motoralternativ

Nya Peugeot 408 erbjuds i första skede som plug-in hybrid eller med bensinmotor. Peugeot-kunden kan välja mellan två plug-in hybridversioner – en 225 hk-version, med en kombination av en 180 hk PureTech-motor och en 81 kW elektrisk motor, eller en 180 hk-version, med en 150 hk PureTech-motor och en 81 kW elektrisk motor.

Den bensindrivna versionen erbjuder en PureTech-motor med 130 hk, 8-växlad automat och Start & Stop-system. PureTech-motorn följer givetvis det senaste Euro 6.4-reglementet.

En 100 procent elektrisk version av nya Peugeot 408 kommer att lanseras framöver.


Produceras i Mulhouse
Nya Peugeot 408 kommer att produceras i franska Mulhouse och de första exemplaren förväntas anlända i början av 2023.

För ett längre pressmeddelande på engelska, läs mer på länken och tryck på download och sedan press release så får du tillgång till med detaljerad information.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
CERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföring
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN