SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nytt för underhållstekniker, beprövat av rörmokare

Användas även nu inom fabriksunderhållsbranschen
Två LOCTITE® rörtätningsprodukter från Henkel som framgångsrikt använts av rörmokare och VVS-tekniker för överlägsen och ren rörtätning har nu även börjat användas inom fabriksunderhållsbranschen. Det handlar om LOCTITE 55 gängtätningssnöre och LOCTITE 5075 isolerings- och tätningsband.

LOCTITE 55 är ett belagt tätningssnöre för snabb, ren och kostnadseffektiv tätning av gängade rörkopplingar och rörledningar. Det behövs ingen särskild utbildning för att omedelbart åstadkomma en läckagesäker fog för vatten, luft och gas. Man lindrar helt enkelt snöret korsvis runt gängan och sedan monterar man rörkopplingarna på plats.

LOCTITE 55 är lämpligt för rör och rörkopplingar i både plast och metall och kräver ingen härdningstid efter applicering. Det skapar en omedelbar fulltryckstätning som även kan justeras upp till 45 grader för tillförlitlig, läckagefri tätning.

Traditionella alternativ
Icke-härdande rörtätningsmedel kan pressas ut under tryck. De har också dålig beständighet mot lösningsmedel. Den största nackdelen med lösningsmedelsbaserade tätningsmedel är att de krymper under härdningen eftersom lösningsmedlet avdunstar, något som försämrar tätningens effektivitet.

För att konsekventa resultat ska kunna säkerställas vid arbete med PTFE tejp, krävs stor yrkeserfarenhet, i synnerhet när rörkopplingar ska dras åt till en viss position, t.ex. vid montering av rörböjar, ventiler eller manometrar.

Även om PTFE-tejpens förmåga att fungera som smörjmedel är en fördel leder det också till att kopplingen lossnar vid dynamisk belastning, vilket orsakar förlust av klämkraft och läckage. Tejpens kan även rivas sönder, vilket gör den olämplig för användning i hydraulsystem eftersom den kan täppa till öppningar och leda till allvarliga underhållsproblem.

Hampa och pasta är andra vanliga tätningsmedel, men de är kladdiga att montera och tar lång tid att applicera, något som kräver stor yrkesskicklighet för att en fullständig tätning ska kunna uppnås. En annan nackdel med dessa medel är att de inte kan användas på rörkopplingar för dricksvatten.

LOCTITE 55 är lösningen på alla dessa problem. Det är den perfekta produkten att ha i verktygslådan och finns i förpackningsstorlekar på upp till 160 m.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Jungheinrich får validering AI spås som en av tre utmaningar Företag prioriterar mjukvarudesign Affären klarDe vanligaste orsakerna till visselblåsning
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN