SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Pålitlig teknik vid automatisk kontroll av hyrbilar

En förenklad bilskadeprocess
Häng med på ett spännande kundcase där vi möter upp Wenn på Oslos flygplats och snackar automatisk avsyning av hyrbilar. Hur har Wenn lyckats revolutionera biluthyrningsprocessen, vilka utmaningar stod de inför och hur fick de hjälp av oss att leva upp till dem? Läs vidare om hur vi på OEM Automatic ger dig tillgång till kvalitetsprodukter från noggrannt utvalda tillverkare och hjälp vid utvecklingsprojekt.

En förenklad bilskadeprocess

Genom att kombinera effektfull teknologi med stort fokus på positiv kundupplevelse har Wenn bidragit till en mer bekymmerslös bilskadehantering för fordonsförvaltningar, försäkringsleverantörer, bilverkstäder och skadekontrollföretag. Genom deras nya verktyg CarEye strävar Wenn efter att eliminera all friktion vid bilskadehantering genom intelligenta processer med avancerad teknik vilket tillför värde för alla genom varje steg i kedjan.

Wenns ord om samarbetet med OEM Automatic

• OEM Automatic ger oss möjlighet att effektivisera inköp och är delaktig i att uppfylla våra kunders önskemål
• En teknisk partner med erfarenhet och god kunskap om ny teknik
• Ett ingenjörsstöd att lita på

Utmaningar inför skapandet av verktyget

När Wenn skapade verktyget CarEye stod de inför en del prövningar utöver de utmaningar som verkstäder och olika försäkringsbolag står inför. Verktyget måste även kunna bearbeta material snabbt och det ska vara möjligt att jämföra nuvarande tillstånd med ett tidigare. Det var också av stor vikt att hitta pålitlig teknik som skulle användas i verktyget.

Vikten av pålitlig teknik

Efter samarbete med vår säljare Mattias landade Wenn i beslutet att använda kameror från Basler och datorer från Neousys i verktyget. Detta är en stabil kombination och en pålitlig lösning.
Denna lösning erbjuder en teknisk fördel genom

• Fjärrhantering
• Realtidsbearbetning
• Hög volymgenomströmning
• Dynamisk miljö
• Minskad underhållskostnad

Kvalitetsprodukter från ledande tillverkare

Våra noggrant utvalda tillverkare är specialiserade inom sitt område och ledande inom sin bransch. Genom att ha oss som partner får du tillgång till kvalitetsprodukter, hjälp vid utvecklingsprojekt och möjlighet att effektivisera dina inköp. I detta utvecklingsprojekt kan vi erbjuda den tekniskt bästa lösningen med produkter från Basler och Neousys.

Basler
Basler är en global leverantör av industriella kameror av högsta kvalitet för ett brett spektrum av applikationer och är ledande på världsmarknaden av visionteknik, och vi har många kunder som integrerar Basler’s kameror i sina egna produkter. Basler har produkter med olika gränssnitt, sensorer, upplösningar, ljuskänslighet och bildhastigheter. Tack vare Basler’s breda utbud av modeller är det enkelt att hitta rätt visionkamera för er machine vision-applikation.

Neousys
Neousys är specialister på industridatorer, vilka är designade för användning dygnet runt i tuffa miljöer såsom temperaturer från -25 till +70 °C samt damm och väta. I sortimentet finns allt ifrån små kompakta datorer för inbyggnad till kraftfulla datorer för avancerade AI- och visionsystem.

CarEye Capture med kamera från Basler
CarEye® Capture är ett verktyg med fototeknik, strukturerat ljus och AI-teknik som möjliggör automatisk extern utvärdering av ett fordon, upptäckt av oegentligheter och erbjuder beslutsstöd.


Fördelar med careye capture

• Automatisk registrering av bilens yttre tillstånd
• Direkt överföring av data från CarEye Capture till molnlösning
• Automatisk igenkänning av fordonets registreringsnummer
• Möjlighet till utbyggnad av sensorer och funktionalitet

Molnlösningen erbjuder

• Inhämtning av fordonsuppgifter från motorfordonsregistret
• Identifiering och anteckning av skadat område på foton
• Generering av skadeanmälan
• API:er som möjliggör integration med andra system
• Varje slutkund har sin egen dedikerade plats i molnlösningen, där endast utvald personal har tillgång

Skadehanteringsverktyget CarEye Fleet

CarEye Fleet är ett skadehanteringsverktyg som samlar in nödvändig information så att rätt beslut kan fattas så tidigt och effektivt som möjligt. Detta verktyg ger full och kontinuerlig kontroll över bilens yttre tillstånd. Bilens yttre tillstånd fångas upp med CarEye Capture vilket kommer att utgöra ett underlag för jämförelse och historik. Detta ger en unik kontroll över bilens skick, och bidrar till en förbättrad kundupplevelse.

Funktionalitet

• Insamling av optimala bilder och data/bilder antingen via CarEye Capture och/eller CarEye Inspect för utvärdering av skador
• Identifiering av skada och anteckning av skadat område på foton
• Fotojämförelse från ett datum till ett annat
• Lösningarna är helt kompatibla med GDPR

Så har denna tekniska lösning påverkat biluthyrningsbranschen

När vi pratar med en av kunderna, ett biluthyrningsföretag, framkommer flertalet förbättringar som kunnat åstadkommas i samband med användning av CarEye Capture. Det blir tydligt att verktyget förändrat arbetsdagen till det bättre för dem.

När de följer kunderna till bilen förklarar de alltid för dem hur CarEye fungerar. Informationen mottages alltid positivt då CarEye innebär att alla parter får samma grundliga dokumentation före och efter hyresperioden. Det finns också ett tydligt mönster att kundtröskeln för att rapportera, även för små olyckor har sänkts eftersom kunderna vet att allt fångas på bild.
Innan CarEye brukade biluthyrningsföretaget spendera timmar varje dag på skadeuppföljning, klagomål, dokumentation och extraarbete som uppkom till följd av konflikter. Om det finns utrymme för tvivel finns alltid en risk att det utvecklas en tvist. Med Wenns teknologi är uthyraren på samma sida som kunden och de kan lägga tid på viktigare och trevligare saker. Med CarEye Capture har tvister minskat radikalt och nu kan de istället koncentrera sig på att förbättra hyresupplevelsen för sina kunder. Bättre för kunderna och en bidragande faktor till en trevligare arbetsmijö för de anställda på biluthyrningsföretaget.

På vilket sätt underlättar verktyget för slut-kunden och vilka är fördelarna för biluthyraren?

• Realtidsbearbetning = minskad hanteringstid = kundnöjdhet
• Jämförbara tillstånd från hämtning och retur av bil = färre konflikter
• Sann, ärlig och bevisad upptäckt av skador = högre betalningsvilja

Kontaktinformation
Postadress
Box 1011
57328 Tranås
Besöksadress
Dala­gatan 4
SE-57342 Tranås
Region
Tranås
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556187-1012
Grundat: 1974
Anställda: 170
Välkommen till OEM Automatic AB!

Vi strävar efter att vara en av de ledande aktörerna i norra Europa inom försäljning av komponenter för industriautomation. Vi fungerar som våra leverantörers sälj- och marknadsorganisation på den svenska marknaden.

Genom vår marknadsnärvaro, kunskap och service tillför vi ett mervärde till produkterna och blir på så sätt en värdeskapande länk mellan tillverkare och kunder.

Välkommen att kontakta oss!

Företagets tjänster/produkter

Datorutrustning & Mjukvara: Industridatorer
Elektromekaniska tjänster/produkter: Elautomation, Elkablage, Energikontroll, Frekvensomriktare, Kopplingsutrustning, Manöverpaneler, PLC-system, Reläer, Styr och reglerteknik, Transformatorer
Elmaterial : AC/DC-omvandlare, Arbetsbelysning, Automatsäkringar, Batteribackup, DC/DC-omvandlare, DC-källor, Digitala displayer, Elkablar, Fjärrstyrsystem, Frekvensmätare, Frekvensomriktare, Förskruvningar, Genomföringar, Gränslägesbrytare, Induktorer, Kabelkedjor, Kabelutrustning, Kabelverktyg, Kablage, Kanalskenor, Kapslingar, Kontaktdon, Kontaktorer, Kraftfilter, Magnetventiler, Manometer, Membranswitchar, Mikrobrytare, Mjukstartare, Motorskydd, Nivåvippor, Positionsgivare, Reglerprodukter, Regulatorer, Reläer, Sensorer, Signalomvandlare, Skärmad slang, Spiralslang, Strömställare, Switchregulatorer, Tidur-elektromekaniska, Tidur-mekaniska, Transformatorer, Tryckgivare, Tröga säkringar, Överspänningsskydd
Fordonsutrustning: Backkamera, LED Strålkastare, Monteringsmaterial, Reglage
Industriautomation: Automationsutrustning, Avsyningssystem, Förarlösa truckar, Robotautomation, Styrsystem, Visionsystem
Processutrustning för livsmedelsindustrin: CIP-system, Separatorer, Tryckmätare
Produkter: Belysning, Gasfjädrar, Givare, Gångjärn, Hydraulcylindrar, Hydraulik, LED-strålkastare, Lås & Beslag, Låsspakar, Magneter, Maskinkomponenter, Maskinskydd/Maskinsäkerhet, Mekaniska låssystem, Pneumatik, Reglerventiler, Regulatorer, Sugkoppar, Tryckluft, Vakuumkomponenter, Ventiler

Certifieringar

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015

Kontakter

Markus Hyltbring
Marknadschef
070-6553093
Viktoria Tell
Marknadskommunikatör
070-7503329

Filmer

Hallå där med Pierre Bengtsson

Hallå där med Pierre Bengtsson
Hallå där med Johan Lind
Hallå där med Johan Löfgren
Produktpresentation - Aventics pneumatiksortiment
Produktpresentation - Inxpect Radarsystem
Produktpresentation - Industriell LED-belysning från Sangel
Produktpresentation - Välj rätt dykrör
Produktpresentation - Partex märkmaskin EOS2

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN