SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Pålitliga magnetfältsmätare för en säkrare arbetsplats

Därför bör du använda en bra magnetfältsmätare
Magnetfältsmätare är nödvändiga instrument i arbetsplatsmiljöer där exponering för magnetfält kräver noggrann övervakning. Combinova AB tar steget framåt genom att introducera sin senaste innovation - Field Detector 10 (FD 10). I denna artikel kommer vi att utforska vad magnetfältsmätare är och vilka som kan dra nytta av dem.

Vad är en magnetfältsmätare?


Magnetfältsmätare är sofistikerade instrument som används för att kvantifiera och utvärdera nivåerna av elektriska och magnetiska fält, samt elektromagnetiska vågor i en given miljö. Dessa magnetfält genereras av olika källor, såsom elektriska apparater och anordningar. Mätarna är konstruerade för att registrera och analysera styrkan av dessa magnetfält och presentera resultaten på ett sätt som ger insikt i arbetsmiljöns exponering för dessa fält.

Denna tekniska innovation möjliggör en objektiv bedömning av den elektromagnetiska miljön utan att påverkas av externa faktorer. Mätningarna som utförs av magnetfältsmätare kan vara av central betydelse för att förstå och övervaka nivåerna av elektromagnetiska fält i olika arbetsmiljöer. Därmed gör dessa mätare det möjligt för organisationer och företag att vidta lämpliga åtgärder för att säkerställa att arbetstagarna inte utsätts för onödiga risker eller potentiella hälsoeffekter relaterade till elektromagnetiska fält på arbetsplatsen.

Vilka har användning av magnetfältsmätare?


Magnetfältsmätare såsom FD 10 har ett brett användningsområde och är särskilt viktiga för arbetsplatser som behöver följa EU-direktivet 2013/35/EU och de nationella lagar och förordningar som införts av medlemsländerna, såsom Arbetsmiljöverkets AFS 2016:3. FD 10 är avsedd att användas i verksamheter där arbetstagare kan vara utsatta för elektromagnetiska fält och där noggrann övervakning av exponeringen är avgörande för att garantera hälsa och säkerhet.

Field Detector 10


Combinova AB tar steget mot att förbättra arbetsmiljön genom att lansera Field Detector 10 (FD 10). Denna magnetfältsmätare kan inte bara mäta och utvärdera lågfrekventa magnetfält enligt EU-direktivet och Arbetsmiljöverkets AFS 2016:3, utan den har också förmågan att mäta elektriska fält med en jordrelaterad mätmetod. Denna metod ger högre värden än den konventionella metoden för att mäta det ostörda elektriska fältet, vilket säkerställer en mer heltäckande bedömning av arbetsmiljön. Möjligheten att mäta fälten i procent av ett valt gränsvärde underlättar utvärderingen av gjorda mätningar. Ligger procentvärdet under 100% klarar arbetsmiljön kraven. Enklare kan det inte bli.

En partner att lita på


För företag och organisationer som strävar efter att säkerställa arbetsmiljöns överensstämmelse med gällande lagstiftning och samtidigt försöker förbättra arbetsmiljön är Combinova AB:s Field Detector 10 det rätta valet. Kontakta Combinova idag för mer information. Säkerhet och riskminimering går hand i hand med Combinova AB.
Kontaktinformation
Postadress
Arrende­vägen 36
16344 Spånga
Besöksadress
Arrende­vägen 36
16344 Spånga
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556775-9765
Grundat: 1981
Anställda: 2
Välkommen till Combinova AB!

Vi har en lång tradition i test-och mätteknik.
Sedan mer än 25 år sedan har vi tillverkat instrument för att mäta elektriska och magnetiska fält i frekvensområdet 5 Hz till 400 kHz. Instrumenten används både i laboratorier för att mäta fält från elektriska produkter och för kartläggning av fält under kraftledningar eller fält ute på arbetsplatserna. Från och med 2016-07-01 gäller nya föreskrifter från Arbetsmiljöverket som begränsar arbetstagares exponering för elektriska och magnetiska fält. I november 2016 lanserar Combinova ett nytt instrument FD10 som är utvecklat för att kunna mäta och utvärdera elektromagnetiska fält enligt de nya föreskrifterna.

Vi kompletterar våra egna instrument med magnetfätmätare från Coliy som med Hall-elementgivare mäter statiska fält. FW Bell har ett sortiment av handhållna instrument för 1- och 3-axlig mätning.

Vi säljer även Chroma:s sortimentet av testutrustning för elektonikindustrin, som programerbara elektroniska laster, programerbara AC- och DC-aggregat samt testutrustning för elsäkerhetstestning. Chroma har också ett brett sortiment av automatiska testsystem för komponenter och färdiga produketer. Systemen kan anpassas efter efter kundens testbehov.

Från Meatest säljer vi främst deras kalibreringsutrustning för mätinstrument , för en-och trefas effekt/energimätare och Specialkalibratorer för impedans och höga strömmar.

Välkommen att kontakta oss!

Agenturer

Chroma, Taiwan (Generalagent)
Elektroniska laster, programmerbara AC- och DC-källor, batteritestutrustning samt elektrisk säkerhetstestutrustning
Coliy, Kina
En- och treaxliga Hall element Gaussmeters
Meatest, Tjeckien
Kalibratorer och resistansdekader

Kontakter

Åke Amundin
VD
+46-708-201965
Mats Inge
Teknisk Chef
08-627 93 11

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när