SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Panasonic och tado° går samman

För att erbjuda smarta värmepumpslösningar
tado° och Heating & Ventilation A/C Company avslöjar idag ett nytt partnerskap som kombinerar toppmoderna värmepumpsprodukter och teknik med marknadsledande smarta uppvärmnings- och energihanteringstjänster, som en del av båda företagens strävan mot fossilfria hem och åtagande att effektivisera användares energikostnader.

I sitt samarbete har företagen tagit fram en specialanpassad programvara för värmepumpshantering som automatiskt optimerar inställningarna för användares Panasonic-värmepump och skiftar dess elförbrukning till tider när förnybar energi är tillgänglig och priserna låga.

Partnerskap för en framtid med grön energi
För Panasonic innebär samarbetet en möjlighet att eskalera processen i sitt globala initiativ "https://Panasonic Green IMPACT". Kortfattat ett arbete att minimera utsläpp från inte bara de egna verksamheterna utan även samhället i stort, samtidigt som man arbetar mot en cirkulär ekonomi.

För tado° är partnerskapet ett stort och viktigt steg i företagets arbete att påskynda övergången till grön energi i Europa.

Gemensamt erbjudande för optimerad effektivitet och ökad komfort med värmepump
Genom samarbetet görs nu toppmodern AQUAREA-teknik och ledande flerrumskontroll- och energihanteringstjänster tillgängliga för varje hem med värmepump från Panasonic. Värmepumpsanvändare ska kunna uppnå enastående nivåer av energieffektivitet samtidigt som de enkelt optimerar komforten på rumsnivå. De två företagen kommer även att erbjuda andra AQUAREA värmeprodukter med samma avancerade, automatiserade teknik. Hemägare kommer att se lägre elkostnader genom att skifta uppvärmning till tider när det finns mer förnybar energi tillgänglig. Användare kan dra nytta av dynamiska elavtal, inklusive tado°s egna: aWATTar, i Tyskland och Österrike, för att ytterligare sänka sina uppvärmningskostnader.

Partnerskapet ämnar göra värmepumpar mer överkomliga och attraktiva då sänkta kostnader för uppvärmning hjälper till att snabbare kompensera för de initiala investeringskostnaderna och samtidigt minskar hemmets koldioxidavtryck.

"Vi behöver accelerera övergången till grön energi. Värmepumpar är effektiva, klimatsmarta värmesystem och vi är glada att samarbeta med Panasonic eftersom besparingarna genom våra innovativa energihanteringslösningar innebär att användare snabbt får tillbaka sin investering i värmesystemet. Genom att göra värmepumpar mer överkomliga kommer vi att hjälpa familjer att övergå till klimatsmart uppvärmning snabbare." säger Christian Deilmann, medgrundare och CPO på tado°.

Masaharu Michiura, ordförande för Panasonics Heating & Ventilation A/C Company, säger: "Genom detta samarbete med tado° kommer vi att ytterligare påskynda vårt Panasonic Green IMPACT-initiativ, med vilket Panasonic Group har förbundit sig att bidra till både bekvämare hem och en hållbar miljö för vår planet."

Tillgänglighet
Panasonic och tado° siktar på att lansera samarbetet på utvalda europeiska marknader kommande vinter för att uppnå marknadsledande energibesparingar och komfort. Paketet kommer att innehålla:

• AQUAREA-luft-vatten-värmepumpen
• tado°s flerrumskontroll-paket
• Unik, smart energihanteringsprogramvara

Lanseringsdatumet och detaljer om det gemensamma erbjudandet kommer att kommuniceras under de kommande månaderna.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när