SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Pressar och investerar

Investerade i en Bystronic på 320 ton
Företaget Laserkraft i Bredaryd hanterar och bearbetar dagligen tonvis med plåt. Runt 100 ton i veckan förädlas, och det skärs med laser, det borras och gängas och framförallt bockas det plåt. Från de tunnaste tjocklekarna, till de allra grövsta. Nu fortsätter man att satsa på både maskin- och personalsidan inför framtiden.

Investerade i en Bystronic på 320 ton
- Vi fick i maj en ny 320-tonnare installerad, och med den har vi nu flexibiliteten att kunna hantera alla tänkbara uppdrag säger VD Torbjörn Berglund.

Torbjörn berättar att 15mm är den allra vanligaste grovleken man hanterar i företaget, och att man nu i den nya kantpressen kan bocka plåt upp till 40mm.

Totalt har man fem kantpressar, varav nykomlingen är den största och mycket effektiv. Man tog bort två äldre kantpressar och ersatte den med den nya som nu jobbar för två!

Tommy Ingvarsson är produktionsledare för laser och bockning och ser stolt ut då han berättar om nyinvesteringen.

– Den är ett bra komplement till de övriga, bocklängden är tre meter och vi valde ”supporten” som tillbehör, en anordning som gör att en ensam person kan använda det inbyggda stödet när större tunga ämnen ska bockas.

Det finns många kantpressar, varför valde ni Bystronic?

– Vi har en historia bakåt med dem och är väl förtrogna med deras maskiner. Säkerheten och arbetsmiljön är viktiga faktorer. Mjukvaran BySoft och ByBend ser till att allt flyter i produktionen. I extrema fall kan en bit bockas tio gånger, och när det gäller fåstyckstillverkning av ett sådant ämne vill man att den första ska bli perfekt för att undvika spill.

Söker fler kantpressoperatörer!
Paola Urfels-Björklund anställdes i september förra året. Då var verkstadsmiljön en ny värld för Paola som tidigare arbetat inom hotell och restaurangvärlden.

– Jag är egentligen undersköterska och kan konstatera att jag borde ha börjat med arbete i verkstadsmiljön tidigare.

Det är en härlig miljö konstaterar hon. Paola arbetar idag vid den nya 320-tonnaren, hon tar en skuren plåt som ska bockas sju gånger, och det gäller att göra allt i rätt ordning. Det är ett par tusen som ska göras i denna beställning, och den första ska vara helt identisk med den sista.

Det går framåt
Att optimera produktionen är ett ledord för Laserkraft, och framtiden ser ljus ut. Förra året omsattes 188 miljoner, i år är siffran 200. Några av kunderna är HIAB, Toyota Material Handling och Scania. Både krävande och trevliga kunder som bidrager till att vi utvecklas framåt konstaterar VD Torbjörn Berglund.

Laserkraft satsar vidare på bockning och av de 87 anställda är idag åtta kantpressoperatörer.

– Men vi söker förstärkning på det området, så är det någon som läser det här så kom gärna in med en intresseanmälan säger Torbjörn.

Text & Foto
Industribilder.se

För mer information, vänligen kontakta:

Bystronic Scandinavia AB:
Michael Kron (VD). michael.kron@bystronic.com

Laserkraft AB:
Torbjörn Berglund (VD) torbjorn.berglund@laserkraft.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Nytt gångjärn med konstant vridmomentFinsk tillverkare av skräddarsydd förvaringFärsk e-handelsstatistik visar positivt trendbrott
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när