SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Prioritera säkerheten på arbetsplatsen

Huvudskydd - En viktig komponent för arbetstagarens säkerhet
Huvudskydd spelar en avgörande roll inom arbetsmiljön genom att erbjuda nödvändigt skydd för anställdas huvuden mot potentiella risker. Denna artikel utforskar vikten av huvudskydd och dess relevans för att främja säkerhet på arbetsplatsen.

Vad är huvudskydd?


Huvudskydd är en kategori av personlig skyddsutrustning (PSA) som är designad för att skydda användarens huvud från olika faror på arbetsplatsen. Det kan bland annat inkludera hjälmar, hattar eller kepsar med inbyggda skyddsfunktioner för att minimera skaderisken.

Varför är det så viktigt med huvudskydd?


Huvudskydd är av central betydelse för att förhindra allvarliga skador och skydda mot påverkan, fallande föremål och andra potentiella faror. Genom att minimera risken för huvudskador skapar huvudskydd en säkrare arbetsmiljö och minskar förekomsten av arbetsrelaterade olyckor. Exempel på arbetsplatser där huvudskydd är essentiellt kan vara:

• Byggarbetsplatser
• Arbeten i tunnlar eller broar
• Avverknings- och skogsarbeten
• Byggnadsställningar

Egentligen på samtliga arbetsplatser där man utför arbeten på höjd eller där risken för fallande föremål är närvarande.

Vilka bör använda huvudskydd och vilka olika finns det?


Huvudskydd är viktiga för alla som arbetar i miljöer där risken för huvudskador är närvarande. Det inkluderar byggare, industriarbetare och yrkesgrupper inom olika sektorer. Huvudskydd kan variera och anpassas efter specifika arbetskrav, och det finns olika typer av hjälmar och skyddande huvudbonader för olika ändamål.

Exempelvis vid svetsarbeten så kan svetshjälmar vara avgörande och skydda mot värme och sprutande gnistor. Kepsar och hjälmar som är utrustade med reflexer eller strålkastare kan vara användbara och behövda under arbeten som utförs i mörka miljöer. Industrihjälmar skyddar användaren mot fallande föremål. Många av dessa huvudskydd kommer även med möjligheten att montera reservdelar och extra delar på de, exempelvis anordningar för glasögon, nackskydd, regnskydd, visirhållare och hörselskydd.

Experter på säkerhetsutrustning


D-S Säkerhetsutrustning, ett företag som specialiserar sig på säkerhetsutrustning för en mångfald av tillämpningar, erbjuder ett omfattande sortiment av huvudskydd i olika former. Deras produkter sträcker sig från robusta hjälmar till specialdesignade huvudbonader, som alla är utformade för att uppfylla specifika krav och minimera risken för skador.

Genom att kombinera avancerad teknik med användarvänlig design strävar D-S Säkerhetsutrustning efter att erbjuda skräddarsydda lösningar som passar olika arbetsmiljöer och branscher. Oavsett om det är inom bygg och anläggning, industriell tillverkning eller andra sektorer, har D-S Säkerhetsutrustning ett huvudskydd för varje behov. Besök deras webbplats för att utforska det breda utbudet och hitta den optimala lösningen för din arbetsplats.
Kontaktinformation
Postadress
Fårö­gatan 6
21124 Malmö
Region
Malmö
Skåne län
Sverige
Organisationsnummer:
556567-7274
Grundat: 1977
Anställda: 49
Välkommen till D-S Säkerhetsutrustning A/S

- Er totalleverantör av skyddsprodukter och säkerhetslösningar

Vårt produktprogram är brett, omfattande och består av kvalitetsprodukter inom samtliga områden gällande skyddsutrustning, såsom: svetsjackor, svetshuvor, arbetskläder, arbets-/skyddshandskar, hörselskydd, skyddsdräkter, skyddsglasögon, fallsäkring, gasdetektorer, skyddsskor, andningsskydd, skyltar samt avspärrningar, första hjälpen, och desinfektion - som Ni kan hitta i vår webshop. Vi ger service till alla industrier, offentlig och kommunal såväl som privat verksamhet.

Vi producerar, importerar och marknadsför direkt utan fördyrande mellanhänder. Vi har dessutom egen tillverkning i Danmark, där vi utvecklar nya produkter, bl.a. vår egen, brandhämmande beklädnad tillverkad i VARMEX®. Våra 11 stycken B2B-konsulenter i Danmark ger daglig service till dansk industri, medan den svenska marknaden täcks via vårt dotterbolag i Ängelholm - euroquiPPE ab. Vi levererar från dag till dag överallt i dessa länder och är naturligtvis behjälpliga med rådgivning när det gäller Er arbetsmiljö.


Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

Theis Dræberg
+45 20 80 56 52
Anders Norman
+46 (0)739470000
+46 (0)739470000
Thomas Nielsen
(+45) 55 44 66 01

Filmer

Välkommen till D-S Sikkerhedsudstyr

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-26
Stolt leverantör av mark & va-material
2024-04-25
Effektivisera städningen med en städrobot Använd vatten för att skära med precisionISCAR introducerar ny krymputrustningMöt EdmoLift på Elmia Produktionsmässor Vi ställer ut på Elmia Automation
2024-04-24
När konstant tryck och luftflöde är ett måste Elektronisk övervakning av luftkvalitén Från konstruktion till kund med Lännen AB Vandskæring A/S investerarVill du framtidssäkra din produktion?
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp