SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Projekt sparade arbets­timmar med ny lösning

Det här är en helt kundanpassad prefablösning
I 190 badrum i Östersund installerar Rörprodukter Montage TECEs innovativa schaktlösning, som en del av ett ROT-projekt i kvarteret Hjorten. TECEmodul är en ny lösning där olika förinstallerade VVS-produkter levereras i en prefabricerad modul, färdig att ställas på plats av installatören och byggas in i väggen.

– I ett så här stort projekt blir fördelarna med prefabricering tydliga, särskilt när det gäller tidsbesparingar och effektivare samordning, säger projektledaren Fredrik Madsen på Rörprodukter Montage Sverige AB.

TECEmodul är en ny lösning som ger kunderna möjlighet att själva välja vilka VVS-produkter de vill integrera i en komplett prefabricerad schaktlösning. För Rörprodukter Montage handlade det om tappvattenskåp och wc-fixtur, andra kunder vill kanske lägga till ventilation eller avlopp.

– Det här är en helt kundanpassad prefablösning. Den stora fördelen är effektiviteten i samordningen och de tidsbesparingar man uppnår genom att reducera antalet arbetsmoment. Det innebär att olika yrkesgrupper inte måste återvända flera gånger för att utföra sina specifika uppgifter under installationen, förklarar Felix Rosin, säljare hos TECE Sverige.

Men TECEmodul erbjuder fler fördelar än bara tidsbesparingar. Konstruktionen är enkel att montera och flexibel nog för att anpassas till rummets väggar, även om de inte är helt raka. Det förmonterade tätskiktet på wc-fixturen eliminerar behovet av en vattentät shaktbotten, vilket ytterligare förenklar och effektiviserar installationen.

Bra vid större ROT-projekt
Fredrik Madsen på Rörprodukter Montage är nöjd. Nyligen genomfördes den första besiktningen av de nya badrummen, och man förväntar sig att projektet kommer att vara helt klart under 2025.

– Valet föll på TECEmodul tack vare de förväntade tidsbesparingarna och möjligheten att påverka produktdesignen i samarbete med TECE. Koordinationen mellan oss, byggentreprenören och plattsättarna har också fungerat smidigt vid installationen av prefabschaktet, säger Fredrik Madsen.

TECEmodul passar för såväl stora som små projekt, men det är framför allt vid lite större ROT-projekt som man får de stora samordningsvinsterna.

Finns det några begränsningar för vad som kan sitta i modulen?
– Egentligen inte. Vi utvecklar hela tiden produkten och vi gör det utifrån varje enskild kunds önskemål. Produkterna i modulen är ofta standardlösningar som installatören känner sig bekväm med att montera, avslutar Felix Rosin.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när