SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Rätt utrustning vid svetsarbeten

Säkerheten ska gå först
Inom industrin är säkerhet inte bara en standard, det är en nödvändighet. Svetsskydd är en central del av denna säkerhetskultur, och det spelar en avgörande roll för arbetstagare som utför svetsarbete. I denna artikel kommer vi att utforska vad svetsskydd innebär, varför det är viktigt och vilka branscher som borde nyttja dessa produkter.

Vad är svetsskydd?


Svetsskydd innefattar olika produkter som är utformade för att skydda arbetstagare från de specifika risker som är förknippade med svetsning. Några få exempel på svetsskyddsprodukter inkluderar svetsglasögon som skyddar ögonen från ljusbågar och sprutande metall, svetsskor som ger extra fotstöd och skydd mot varma ytor, samt svetshjälmar som skyddar huvudet mot värme och nedfallande materiell. Svetsskydd är en bred produktkategori som innefattar en mängd olika produkter med ett gemensamt mål, nämligen att skydda mot potentiella faror som är associerade med svetsning.

Därför är det så viktigt att du använder dig av rätt skyddsutrustning


Svetsning är en verksamhet som innebär en betydande risknivå på arbetsplatsen. Den intensiva värmen som genereras under svetsprocessen kan orsaka allvarliga brännskador på huden. Dessutom skapar ljusbågar vid svetsningen extremt starkt ljus, vilket kan vara skadligt för ögonen och resultera i permanenta skador om de inte skyddas ordentligt.
En annan aspekt att beakta är de potentiella farorna som är förknippade med metallstänk och gnistor. Utan rätt skydd kan dessa partiklar lätt tränga igenom kläder och orsaka skador på huden. Korrekt användning av svetsskydd, som skyddskläder och skyddshandskar, fungerar som en barriär mot dessa farliga element och minimerar risken för fysisk skada.
Svetsskydd är inte bara avgörande för den omedelbara fysiska säkerheten utan också för att förebygga långsiktiga hälsoproblem. Exponering för svetsrök och kemikalier som genereras under svetsprocessen kan leda till andningsproblem och andra hälsokomplikationer. Genom att använda andningsskydd och välventilerade arbetsområden kan arbetstagare minska risken för långsiktiga hälsoeffekter.

Vilka bör använda svetsskydd?


Svetsskydd är oumbärliga inom ett brett spektrum av branscher. Från tillverkningsindustrin till byggsektorn och reparationsverkstäder, överallt där svetsarbete utförs är svetsskydd av största vikt. Genom att implementera adekvata svetsskyddsåtgärder kan företag inom dessa branscher inte bara säkerställa sina anställdas välbefinnande utan också uppfylla de strikta säkerhetsstandarder som ofta reglerar arbetsplatser.

För att säkerställa att du har rätt svetsskydd för ditt företag, besök D-S Säkerhetsutrustnings hemsida idag. Med deras omfattande utbud av högkvalitativa svetsskyddsprodukter kan du tryggt och effektivt möta de unika utmaningarna som kommer med svetsningsprocessen. Kontakta dem för ytterligare information och för att diskutera dina specifika behov.
Kontaktinformation
Postadress
Fårö­gatan 6
21124 Malmö
Region
Malmö
Skåne län
Sverige
Organisationsnummer:
556567-7274
Grundat: 1977
Anställda: 49
Välkommen till D-S Säkerhetsutrustning A/S

- Er totalleverantör av skyddsprodukter och säkerhetslösningar

Vårt produktprogram är brett, omfattande och består av kvalitetsprodukter inom samtliga områden gällande skyddsutrustning, såsom: svetsjackor, svetshuvor, arbetskläder, arbets-/skyddshandskar, hörselskydd, skyddsdräkter, skyddsglasögon, fallsäkring, gasdetektorer, skyddsskor, andningsskydd, skyltar samt avspärrningar, första hjälpen, och desinfektion - som Ni kan hitta i vår webshop. Vi ger service till alla industrier, offentlig och kommunal såväl som privat verksamhet.

Vi producerar, importerar och marknadsför direkt utan fördyrande mellanhänder. Vi har dessutom egen tillverkning i Danmark, där vi utvecklar nya produkter, bl.a. vår egen, brandhämmande beklädnad tillverkad i VARMEX®. Våra 11 stycken B2B-konsulenter i Danmark ger daglig service till dansk industri, medan den svenska marknaden täcks via vårt dotterbolag i Ängelholm - euroquiPPE ab. Vi levererar från dag till dag överallt i dessa länder och är naturligtvis behjälpliga med rådgivning när det gäller Er arbetsmiljö.


Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

Theis Dræberg
+45 20 80 56 52
Anders Norman
+46 (0)739470000
+46 (0)739470000
Thomas Nielsen
(+45) 55 44 66 01

Filmer

Välkommen till D-S Sikkerhedsudstyr

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-26
Stolt leverantör av mark & va-material
2024-04-25
Effektivisera städningen med en städrobot Använd vatten för att skära med precisionISCAR introducerar ny krymputrustningMöt EdmoLift på Elmia Produktionsmässor Vi ställer ut på Elmia Automation
2024-04-24
När konstant tryck och luftflöde är ett måste Elektronisk övervakning av luftkvalitén Från konstruktion till kund med Lännen AB Vandskæring A/S investerarVill du framtidssäkra din produktion?
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp