SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Rätta verktyg och till­behör för märksystem

Det här bör ett komplett märksystem innehålla
Vid installation och märkning underlättas arbetet om du har rätt tillbehör. Oavsett om det gäller buntband i plast eller stål, täckbrickor eller krympslang, så ska det vara lätt att få tag i så att inte arbetet stannar upp. Det är även viktigt att få rätt kvalitet till varje applikation.

Buntband för inomhus- och utomhusbruk


Buntband kommer i en rad olika utföranden, från enkla plastbuntband till buntband i rostfritt syrafast stål. Högkvalitativt rostfritt stål är särskilt lämpligt för krävande miljöer, oavsett om du ska fästa ett kabelmärke, bunta ihop kablar eller fästa i andra typer av applikationer. Dessa buntband är flitigt använda inom järnväg-, gruv- och oljeindustrin. Ett annat område som kräver mycket buntband är våra telekommaster, där passar det att fästa kablarna med ett kraftigare plastbuntband med ståltunga som är extremt hållbart och lätthanterligt.

Ett annat specialområde är livsmedelsindustrin där kraven är höga på hygien och kvalitet. För detta ändamål finns särskilda spårbara buntband, som rekommenderas i de delar av produktionen som är i direkt närhet till livsmedlet.

Skydda dina kablar och märkningar


Andra viktiga tillbehör är skydd av olika slag. En krympslang ger ett extra skydd till kabeln och skyddar kabelskarvar. Tillbehöret är en slang som krymper vid uppvärmning och används främst för att förstärka belastade kablar, för att reparera skadade kablar eller bunta ihop dem. Men krympslang kan även fungera som märkning i olika färger. Valet av vilken krympslang beror helt på vilka förutsättningar applikationen/installationen har.

Att tänka på vid val av krympslang
• Vilka förutsättningar har applikationen?
• Vilken typ av krympslang behövs?
• Vilken diameter och krympgrad behövs?

För att skydda dina märkningar rekommenderas plastprofiler och täckbrickor av olika slag. En transparent täckbricka används främst om risken för nötning är stor, som exempelvis inom gruvindustrin. På så vis kan dina komponentmärkningar hålla betydligt längre.

Verktyg, tillbehör och skrivare för ett komplett märksystem


Du kan enkelt effektivisera och förenkla ditt arbete genom att använda korrekt och utvalda tillbehör för märkning. En bra buntbandstång är absolut nödvändig vid montering av rostfria buntband. Hos FLEXIMARK hittar du de vanligaste tillbehören, profilerna och verktygen för dig som vill ha ett komplett märksystem att arbeta med!

Kontaktinformation
Postadress
Kungshags­vägen 9
61135 Nyköping
Region
Nyköping
Södermanlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556113-5848
Grundat: 1978
Anställda: 15
Fleximark AB är ett svenskt företag som startades 1978. Fleximark ska utveckla, tillverka, marknadsföra och sälja märksystem för att tillgodose marknadens behov av kabel-, part- och komponentmärkning. Fleximark levererar även programvara och hårdvara till kunder för egen utskrift av märkning.

Fleximark AB ska sträva efter att utmärka sig som en av de bästa aktörerna på marknaden. Detta innebär att kunderna ska uppfatta bolaget som den plats där man erhåller kvalitativa produkter, erkänt god service och framför allt en bred kompetens inom vårt område märksystem.

Genom nära samarbete med kunder och slutanvändare har vi kunskap om användningsområden och materialegenskaper. FLEXIMARK® Märksysterm är därmed anpassade att klara de tuffaste krav och påfrestningar i såväl skyddade innemiljöer som tuffa utemiljöer.

Fleximark AB tillhör den tyska koncernen LAPP, som är en av världens ledande leverantörer av högkvalitativ kabel och kabeltillbehör. Fleximark AB är koncernens produktionsbolag för FLEXIMARK® Märksystem och förser marknaden med märksystem.

FLEXIMARK® Märksystem levereras till kunder i hela världen genom Fleximark AB, LAPP och återförsäljare. Fleximarks huvudkontor, produktionsanläggning, lager och logistikcenter ligger i Nyköping.

Filer

ISO 14001ISO 9001ISO 50001

Certifieringar

ISO 14001:2015 – ISO 50001 – ISO 9001:2015

Kontakter

Linnea Glasberg
Marknad
0155-777 98
Linnea Ringman
Teamleader sälj & marknad
0155-777 97

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när