SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Riskabel manuell hantering

Riskbedömning & förebyggande
Arbetsrelaterade muskuloskeletala sjukdomar (MSDer) som orsakats av manuell hantering är bland de vanligast rapporterade orsakerna till förlorad eller begränsad arbetstid. Genom att göra en riskbedömning på din arbetsplats, kan du vidta aktiva åtgärder för att undvika MSDer. Att använda ergonomiska lyfthjälpmedel som en förebyggande åtgärd kan ofta vara kostnadseffektivt och samtidigt ge ytterligare fördelar.

Rent krasst – manuell hantering av gods är en huvudorsak till försämrad hälsa från arbetet. Flera riskfaktorer gör att manuell godshantering är en fara och skaderisk. Dessa faktorer kan kategoriseras som lasten, miljön och individen.

I den här artikeln kommer vi dela med oss av insikter kring dessa kategorier. Vi kommer även att ge en guide av några enkla steg att följa när du gör riskbedömning av den manuella hanteringen på din arbetsplats (med en tydlig checklista för att komma igång).

En riskbedömning är en noggrann utvärdering av de delar av verksamheten som potentiellt kan utgöra skaderisker för människorna som jobbar där, och att vidta åtgärder för att förebygga dessa risker.
Förebyggande åtgärder, så som att använda ergonomiska lyfthjälpmedel, kan ofta vara kostnadseffektiva, gynna personalhälsan och öka säkerheten på ett produktivt sätt.

Varför är det viktigt att förebygga riskerna med manuell hantering?

Trots att tekniska framsteg har gjort en del arbetsplatser mindre beroende av manuell hantering kräver fortfarande många jobb att personalen lyfter och flyttar tungt gods. Arbetsrelaterade muskuloskeletala sjukdomar (MSDer) som orsakats av manuell hantering är bland de vanligaste orsakerna som rapporterats för förlorad eller begränsad arbetstid. Enligt Bureau of Labor Statistics (BLS), USAs statistikbyrå inom arbetsdepartementet, utgjorde MSDer 33% av alla arbetsskador och sjukdomsfall 2013.

Oftast är MSDer en konsekvens av repeterade, normalbelastande moment som utförs över en längre tid. Förebyggande är avgörande för att undvika den här sortens muskuloskeletala sjukdomar.

Vilka är de huvudsakliga riskfaktorerna inom manuell hantering?

Manuell hantering på arbetsplatser innefattar alla aktiviteter som rör förflyttning av, eller bärandet av en last av en eller flera arbetare. Detta inkluderar att lyfta, sänka, dra, skjuta, bära eller flytta en last. Det finns flera riskfaktorer som gör manuell hantering av gods till en riskabel samling processer som ökar skaderisker.

Två sorters skador är ofta relaterade till manuell hantering:

1. Den första sorten rör sig om skärsår, frakturer etc. till följd av plötsliga eller oväntade händelser, så som olyckor.
2. Den andra sorten rör sig om skador på det muskuloskeletala systemet (alltså MSDer) i kroppen. Detta som ett resultat av gradvis och kumulativ förslitning och påfrestning genom repetitiv manuell hantering.

Att förebygga är kritiskt när det kommer till arbetsrelaterade MSDer som orsakas av manuell hantering. Dessa sjukdomar kan ha allvarliga konsekvenser för personalen och kan begränsa deras förmåga att ta sig an både aktiviteter som rör arbete och fritid i resten av sina liv. Risken som kommer med att lyfta eller flytta gods kan associeras med alla sorters MSDer. Ju fler arbetare som utsätts för riskerna (under längre tidsperioder eller som en större andel av sin arbetstid) desto högre är sannolikheten att de rapporterar om en MSD.

Arbetsrelaterad ryggsmärta är den vanligaste formen av MSD som orsakar av manuell hantering. Runt en fjärdedel av europeiska arbetare lider från ryggsmärta, vilket toppar listan av alla arbetsrelaterade sjukdomar som rapporterats. Det finns flera riskfaktorer som gör manuell hantering av olika laster till en risk som ökar sannolikheten för muskuloskeletala skador. Dessa kan kategoriseras som följande:

Om lasten är :

• För tung: det finns ingen exakt gräns för säker manuell hantering, men en vikt mellan 20 – 25kg är tungt att lyfta för de flesta.
• För stor: om lasten är stor och inte kan lyftas eller bärs nära intill kroppen, kommer musklerna att tröttas ut snabbare. Särskilt om lasten skall hanteras flera gånger i timmen.
• Svår att greppa: kan sluta i att godset glider upp händerna, vilket orsakar häftiga rörelser som ökar olycksrisken.
• Svår att nå: om lasten är svår att nå och kräver att arbetaren böjer eller vrider sig under lyftet kan ryggraden lätt skadas.
• Obalanserad: leder till ojämn belastning på musklerna eftersom godsets tyngdpunkten är bortriktat från tyngdpunkten hos den som bär den.
• I en form eller storlek som är i vägen för att se: ökad risk att ramla, falla eller kollidera

Om uppgiften är:

• För påfrestande, till exempel att momentet sker för ofta eller under för lång tid utan tillräcklig vila.
• Bestående av rörelser med dålig hållning, till exempel att böja sig, vrida sig, sträcka sig långt för att nå eller att hålla laster långt från kroppen.
• Bestående av repetitiv hantering av laster.

Om arbetsmiljön:

• Saknar tillräcklig plats, så att manuella lyft kan kräva påfrestande hållning och dåligt balanserad last.
• Har hala, ojämna eller instabila golv kan risken för olyckor öka.
• Har extrema temperaturer. Värme får personalen att känna sig tröttare och svett gör det svårare att greppa laster, vilket leder till att mer kraft behöver användas. Kyla kan leda till domnade händer, vilket också gör det svårare att greppa.
• Dålig belysning, vilket kan öka risken för olyckor när man hanterar laster. Det kan också tvinga folk att behöva ha dålig hållning för att lättare kunna se vad de gör.

Individ- och livsstilsfaktorer, så som:

• Fysiska egenskaper, som vikt, längd och styrka.
• Ålder – risken för skador på ländryggen ökar med antalet år man arbetat. Det första fallet av smärta i ländryggen uppstår ofta runt 30 års ålder.
• Avsaknad av erfarenhet eller upplärning.
• Tidigare medicinsk historia.
• Livsstil och vanor, till exempel rökning och inaktiv vardag.

Vad är en riskbedömning av manuell hantering?

Arbetsgivare måste göra en bedömning av hälso- och säkerhetsrisker som hör ihop med arbetsrelaterade sysslor, så som manuell hantering. En riskbedömning är en noggrann utvärdering av vad på arbetsplatsen som potentiellt kan skada de som arbetar där. Efter den här utvärderingen kan man avgöra om tillräckliga förebyggande åtgärder har tagits, eller om mer krävs för att förebygga dessa risker. Utmaningen är att eliminera, eller åtminstone minska, riskerna för olyckor, skador eller dålig hälsa som uppstår till följd av farliga manuella moment.

En bra riskbedömning kan faktiskt ge fördelar till verksamheten genom sänkta kostnader från förlorad produktivitet och sjukfrånvaro. Europeiska arbetsmiljöbyrån erbjuder en checklista för att hjälpa till med att utföra en riskbedömning.

Vad kan jag göra för att förebygga riskerna kring farlig manuell hantering?

Efter att riskbedömningen har utförts bör en lista på åtgärder göras i prioritetsordning. Följande åtgärder kan tas för att hjälpa till att förebygga risker med manuell hantering på arbetsplatsen:

Eliminera manuell hantering
Överväg om arbetet kan utformas på ett sätt som undviker eller åtminstone minskar manuell hantering. Se över möjligheten att ändra på hur arbetsmoment utförs eller att använda mekaniska hjälpmedel för godshantering, så som truckar eller rullband.

Tekniska åtgärder
Om inte manuell hantering kan undvikas kan automatisering och användningen av transport- och lyftutrustning övervägas. Exempel på ergonomiska lyfthjälpmedel är, bland annat, vakuumlyftar, telfrar och lyftvagnar.

Dessa preventiva åtgärder kan oftast vara kostnadseffektiva. Fördelar med att använda ergonomiska lyfthjälpmedel är, bland annat:

• Förbättrad eller bibehållen produktivitet
• Minskade kostnader från personalomsättning
• Ökad flexibilitet hos arbetskraften
• Minskade skador och förbättrad hälsa hos personalen

Organisatoriska åtgärder

Organisatoriska förändringar bör endast övervägas om inte uteslutning av manuell hantering eller tekniska åtgärder är möjliga. Dessa åtgärder består bland annat av att förbättra arbetsplatsen förhållanden för att minska risker, till exempel att flytta lagringsutrymmen närmre där material används och bearbetas, samt se till att materialet som behöver lyftas manuellt är positionerat på ett sätt så att det inte går att böja sig, eller sträcka sig för långt för att plocka upp det.

Frekventa och tunga arbetsmoment bör hanteras av flera personer. Om möjligt bör mängden som hanteras minskas och delas upp i mindre bitar, om möjligt. Den tid som personalen lägger på att utföra manuella hanteringsaktiviteter bör förlängas med pauser, eller genom att varva med andra sysslor.

Förse personalen med information och träning
Om de anställda behöver utföra arbetsmoment med manuell hantering, är det viktigt att se till att de är informerade om de potentiella riskerna, hur man känner igen dem – och hur man undviker dem. Personalen behöver också få tillräcklig upplärning i hur man använder utrustning och hjälpmedel på rätt sätt, samt korrekta metoder för manuell godshantering.

Kostnadseffektiva förebyggande åtgärder för din bransch

När man gör en bedömning av risker på arbetsplatsen som är kopplade till manuell hantering är det viktigt att ha de olika aspekterna rörande lasten, aktiviteten, miljön och individen, i åtanke. Efter riskbedömningen har utförts genom att använda vår enkla guide med fyra steg, kan de förebyggande åtgärderna tas.

Preventiva åtgärder, så som att använda ergonomiska lyftanordningar, kan ofta vara kostnadseffektiva och ge fördelar som ökad produktivitet and minskad personalomsättning. För mer läsning kring utmaningar med manuell hantering, och ergonomiska lyfthjälpmedel för din bransch och industri kan hittas här.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd