SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Säkerhet för vindrutan

Lim testade utöver standardnormen
Det är egenskaperna och fördelarna hos nya TEROSON® BOND vindrutelim som gör att de verkligen skiljer sig från mängden.

Dessa förnyade och förbättrade polyuretanlim uppfyller inte bara industristandarden för fordonsreparation, FMVSS (Federal Motor Vehicle Safety Standard) 212/208. Huvudprodukterna i denna serie genomgår också Henkels egna krocktester, som håller jämna steg med utvecklingen av nya standarder för kvarhållning av vindrutan i nya bilar.

Aktuella förväntningar fastställer behov
Hur vi kör, det ökande antalet fordon på vägarna och de avancerade förarassistanssystemen (ADAS) som är standard på nya bilar gör att helt nya mätvärden används för prestandatester.

Säkerhetsstandarden för certifiering av säker tid till körklar (SDAT) för vindrutelim är FMVSS 212/208. Testbilen körs in en fast betongbarriär i en fart av 48 km/h, vilket resulterar i en direkt frontalkrock.

Henkels krockteststandard utvärderar prestandan på en högre nivå. Henkel testar och analyserar prestandan hos sina vindrutelim i enlighet med särdragen hos de vanligaste, och ofta mest allvarliga krockscenarierna i stadsmiljö. Under testet körs 40 procent av fordonets front in i en deformerbar barriär i 64 km/h.

Detta kallas för frontalkrock och den vridningspåkänning som karossen utsätt för i detta test är mycket högre jämfört med traditionella tester, vilket gör att säkerhetsstandarden höjs till nya nivåer.
Effektiviteten hos en vindrutefog är särskilt viktig vid en frontalkrock, eftersom den kan förbättra fordonets vridstyvhet med upp till 40 procent och ge stöttålighet så att passagerare skyddas och airbagen öppnas på ett effektivt sätt.

Henkels krocktest i kombination med standarden FMVSS 212/208 gör att karossverkstäder, glasmontörer, distributörer av eftermarknadsprodukter och fordonsägare kan ha extra förtroende för sina tillämpningar.

Detta test har utförts på utvalda TEROSON vindrutelim sedan 2018, men utförs nu på de flesta produkter i det förbättrade TEROSON BOND-sortimentet. Två av de sju limmen är speciellt framtagna för glasmonteringsmarknaden och omfattar bland annat TEROSON BOND 30 PROFESSIONAL, som förut hette TEROSON PU 8730 HMLC.

Den här produkten har en säker tid till körklar (SDAT) på 30 minuter, och var en av de första produkterna som genomgick Henkels krockteststandard 2018, se hur den används i TEROSON bilkrocktest – LIVE!" - YouTube

De återstående fem produkterna, inklusive nya TEROSON BOND 120, är avsedda för den oberoende eftermarknaden. Gemensamt tillhandahåller de en SDAT (säker tid till körklar) från 15 minuter till 2 timmar, vilket säkerställer att rätt lim finns tillgängligt för varje enskilt jobb.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-19
Unik adapter producerad med hjälp av CNC-svarvQNAP lanserar AI-baserad bildsökningVeeam underlättar datafrihet
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner