SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Säkerheten är A & O vid solcellsinstallationer

Få en djupare förståelse av solcellsinstallationer
Solcellsinstallationer har blivit allt vanligare de senaste åren när allt fler satsar på förnyelsebar energi. Även om Sverige generellt ses som ett solfattigt land finns det fördelar med vårt klimat för att installera solceller för att producera el. Exempelvis så höjer det kalla klimatet verkningsgraden hos solcellerna. Men det är viktigt att förstå att det medföljer ett säkerhetsperspektiv att ta hänsyn till.

Viktigt att uppfylla branschens krav


Det är mycket att tänka på kring solcellsinstallationer och många krav som ska fyllas för att installationen ska vara säker, vilket informeras om från Elsäkerhetsverket.

- Vi satsar på att ha ett uppdaterat sortiment av märkning för solcellsinstallationer som matchar kraven. I sortimentet finner våra kunder både kabelmärkning / strängmärkning och de vanligaste solcellsskyltarna, enligt Claes Johansson, platschef på Fleximark.

Varför spelar märkningen roll?


Av säkerhetsskäl är det av stor vikt att solcellsanläggningar tydligt är märkta för att informera alla i dess närhet om att de finns där. Anslutningspunkten för elanläggningen bör vara tydligt märkt, och om elmätaren inte är placerad vid anslutningspunkten, måste den också märkas. Elcentralen måste också ha tydlig märkning och bör indikera att den har dubbla inmatningar. Alla områden där det är möjligt att komma i kontakt med spänningsförande delar på likströmssidan, till exempel elcentraler och kopplingslådor, bör vara tydligt märkta för att ange att spänningen kan finnas kvar även efter att anslutningen brutits. Detta är avgörande för att säkerställa säkerheten vid underhåll och hantering av solcellsanläggningar.

För maximal livslängd på märkningen är det viktigt att dessa är anpassade för vårt nordiska klimat. Därför erbjuder Fleximark olika typer av solcellsmärkning, så som vinyldekaler, graverade plastskyltar samt aluminiumskyltar för att täcka alla behov och applikationer. Ett urval av dessa skyltar kommer att visas upp under Elmia Solar mässan den 13–15 februari ihop med strängmärkning och andra produkter för solcellsinstallationer.

Träffa leverantör av solcellsmärkning under Elmia Solar!


Med egen tillverkning eller lagerhåller av samtliga produkter för solcellsmärkning, håller vi korta leveranstider och god service till installatörer i solcellsbranschen. Under mitten av februari går Elmia Solar av stapeln, där leverantörer och kunder inom solcells-sektorn samlas för att sprida kunskap. Fleximark ställer ut tillsammans med systerbolaget LAPP Miltronic AB, för att kunna erbjuda en helhetslösning för solcellsinstallationer. Lär dig mer om märkningsprodukter till solcellsinstallationer vid Elmia Solar mässan. Du hittar oss i monter A01:17!
Kontaktinformation
Postadress
Kungshags­vägen 9
61135 Nyköping
Region
Nyköping
Södermanlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556113-5848
Grundat: 1978
Anställda: 15
Fleximark AB är ett svenskt företag som startades 1978. Fleximark ska utveckla, tillverka, marknadsföra och sälja märksystem för att tillgodose marknadens behov av kabel-, part- och komponentmärkning. Fleximark levererar även programvara och hårdvara till kunder för egen utskrift av märkning.

Fleximark AB ska sträva efter att utmärka sig som en av de bästa aktörerna på marknaden. Detta innebär att kunderna ska uppfatta bolaget som den plats där man erhåller kvalitativa produkter, erkänt god service och framför allt en bred kompetens inom vårt område märksystem.

Genom nära samarbete med kunder och slutanvändare har vi kunskap om användningsområden och materialegenskaper. FLEXIMARK® Märksysterm är därmed anpassade att klara de tuffaste krav och påfrestningar i såväl skyddade innemiljöer som tuffa utemiljöer.

Fleximark AB tillhör den tyska koncernen LAPP, som är en av världens ledande leverantörer av högkvalitativ kabel och kabeltillbehör. Fleximark AB är koncernens produktionsbolag för FLEXIMARK® Märksystem och förser marknaden med märksystem.

FLEXIMARK® Märksystem levereras till kunder i hela världen genom Fleximark AB, LAPP och återförsäljare. Fleximarks huvudkontor, produktionsanläggning, lager och logistikcenter ligger i Nyköping.

Filer

ISO 14001ISO 9001ISO 50001

Certifieringar

ISO 14001:2015 – ISO 50001 – ISO 9001:2015

Kontakter

Linnea Glasberg
Marknad
0155-777 98
Linnea Ringman
Teamleader sälj & marknad
0155-777 97

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-30
Åkerströms Björbo och Ovako ingår partnerskapAvkastning på över 200%
2024-04-29
Container Basic Store för invallning av fat och IBC Ljustorn med IO-link Hur mycket kostar 3D-utskrift? Familjeägt företag satsar långsiktigt och hållbartNyckelbakterie upptäckt
2024-04-26
Länken i framgångsrikt partnerskapIndustridatorers roll i tuffa driftmiljöerSkyddsslang ECOLINEMjölby en av orterna som får ny utbildningsformCognizants innovations­program Bluebolt
2024-04-25
Effektivisera städningen med en städrobot Använd vatten för att skära med precisionISCAR introducerar ny krymputrustningMöt EdmoLift på Elmia Produktionsmässor Vi ställer ut på Elmia Automation
2024-04-24
När konstant tryck och luftflöde är ett måste Elektronisk övervakning av luftkvalitén Från konstruktion till kund med Lännen AB Vandskæring A/S investerarVill du framtidssäkra din produktion?