SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Säkerhetshjälm är en nödvändig skyddsåtgärd

Rätt hjälmar är och ska vara ett krav
Inom riskfyllda arbetsmiljöer är säkerhetshjälmen en viktig följeslagare för arbetstagare. Den spelar en kritisk roll i att skydda mot potentiella huvudskador och andra faror på arbetsplatsen. Låt oss utforska vikten av säkerhetshjälmar, varför de är avgörande och vilka överväganden som bör göras innan du väljer rätt huvudskydd.

Vad är en säkerhetshjälm?


Säkerhetshjälmar, även kända som skyddshjälmar, är en grundläggande del av personlig skyddsutrustning. Dessa hjälmar är konstruerade för att erbjuda ett effektivt skydd mot huvudskador och andra faror som kan uppstå i arbetsmiljöer där riskerna är höga. Oavsett om det är på en byggarbetsplats, inom industrisektorn eller vid andra arbetsplatser med potentiella huvudskador, spelar säkerhetshjälmen en central roll i att minimera riskerna för arbetstagare.

Varför är det så viktigt att ha en stark och skyddande hjälm?


En stark och skyddande hjälm är avgörande för att förhindra allvarliga huvudskador vid olyckor eller plötsliga händelser på arbetsplatsen. Säkerhetshjälmen absorberar och sprider energin från ett stötskydd, vilket minskar risken för skallskador. Dessutom fungerar hjälmen som ett skydd mot fallande objekt, kollisioner och andra potentiella faror som kan orsaka huvudskador.

I vilka branscher är de frekvent använda?


En säkerhetshjälm är oersättlig inom en rad olika branscher där arbetstagare exponeras för risker relaterade till huvudskador. Byggindustrin, tillverkningssektorn, gruvdrift och konstruktion är några exempel på områden där säkerhetshjälmar är av yttersta vikt. Dessutom används de också inom områden som jordbruk och räddningstjänster där huvudskydd är nödvändigt för att upprätthålla arbetssäkerheten.

Regler och krav


För att säkerställa arbetstagarnas säkerhet och följa arbetsmiljöregler och föreskrifter är användningen av säkerhetshjälmar reglerad. Arbetsgivare är skyldiga att tillhandahålla lämplig personlig skyddsutrustning, inklusive säkerhetshjälmar, och se till att arbetstagarna använder dem i enlighet med gällande lagstiftning. Dessa regler varierar beroende på bransch och lokala bestämmelser.

Värt att tänka på innan du köper en hjälm


Innan du köper en säkerhetshjälm är det viktigt att överväga arbetsmiljöns specifika risker och kraven för personlig skyddsutrustning. Säkerhetshjälmar finns i olika modeller och material, och valet av rätt hjälm bör anpassas till arbetsuppgifter och risknivåer. Användare bör också se till att hjälmen är certifierad enligt relevanta standarder för att säkerställa dess effektivitet och överensstämmelse med säkerhetskrav.

Pålitlig skyddsutrustning från D-S säkerhetsutrustning


För att hitta de perfekta huvudskydden för din arbetsplats, utforska det omfattande sortimentet av säkerhetshjälmar hos D-S Säkerhetsutrustning.
Kontakta D-S idag för ytterligare information och rådgivning för att säkerställa att du investerar i den bästa personliga skyddsutrustningen för ditt team.
Kontaktinformation
Postadress
Fårö­gatan 6
21124 Malmö
Region
Malmö
Skåne län
Sverige
Organisationsnummer:
556567-7274
Grundat: 1977
Anställda: 49
Välkommen till D-S Säkerhetsutrustning A/S

- Er totalleverantör av skyddsprodukter och säkerhetslösningar

Vårt produktprogram är brett, omfattande och består av kvalitetsprodukter inom samtliga områden gällande skyddsutrustning, såsom: svetsjackor, svetshuvor, arbetskläder, arbets-/skyddshandskar, hörselskydd, skyddsdräkter, skyddsglasögon, fallsäkring, gasdetektorer, skyddsskor, andningsskydd, skyltar samt avspärrningar, första hjälpen, och desinfektion - som Ni kan hitta i vår webshop. Vi ger service till alla industrier, offentlig och kommunal såväl som privat verksamhet.

Vi producerar, importerar och marknadsför direkt utan fördyrande mellanhänder. Vi har dessutom egen tillverkning i Danmark, där vi utvecklar nya produkter, bl.a. vår egen, brandhämmande beklädnad tillverkad i VARMEX®. Våra 11 stycken B2B-konsulenter i Danmark ger daglig service till dansk industri, medan den svenska marknaden täcks via vårt dotterbolag i Ängelholm - euroquiPPE ab. Vi levererar från dag till dag överallt i dessa länder och är naturligtvis behjälpliga med rådgivning när det gäller Er arbetsmiljö.


Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

Theis Dræberg
+45 20 80 56 52
Anders Norman
+46 (0)739470000
+46 (0)739470000
Thomas Nielsen
(+45) 55 44 66 01

Filmer

Välkommen till D-S Sikkerhedsudstyr

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när