SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Skär och kapa metaller på rätt sätt

Säkerställ produktionsprocessen med rätt bandsåg för metall
Inom metallbearbetningsindustrin är bandsågar för metall en vanlig syn. Dessa maskiner erbjuder en effektiv skärlösning. I denna artikel belyser vi de grundläggande aspekterna av bandsågar och deras vitala roll inom industriell metallbearbetning.

Vad är en bandsåg?


En bandsåg utgör en central del inom metallbearbetning och verkstadsmiljöer. Dess grundläggande struktur inkluderar ett långt, smalt sågblad som löper runt två hjul och skapar en kontinuerlig slinga. Denna konstruktion möjliggör en smidig och effektiv skärprocess, där det roterande sågbladet skapar minimalt spill och ger möjlighet till mångsidiga snittformer.

Bandsågarnas konfigurationer varierar, med olika bladbredd och tanddesign, vilket gör dem anpassningsbara för olika material och skärbehov. Dessutom kan de vara vertikala eller horisontella beroende på det önskade användningsområdet.

Förutom den grundläggande funktionen att skära genom metall har moderna bandsågar ofta funktioner som justerbara hastigheter och automatiska matningssystem. Dessa funktioner möjliggör anpassning efter olika materialtjocklekar och optimerar skärprocessens effektivitet.

Bandsågar finns i olika storlekar och kapaciteter för att möta olika produktionskrav. Denna maskintyp har blivit en oumbärlig del av metallbearbetningsindustrin, där dess förmåga att leverera snabba, exakta och kostnadseffektiva skärningar gör den till ett eftertraktat verktyg inom tillverkningssektorn.

Vad används en metallbandsågar till?


Bandsågar för metall används främst för att genomföra olika typer av skärningar i varierande metallmaterial. Deras förmåga att producera raka och precisa snitt gör dem användbara för tillverkning av metallkomponenter och konstruktion av olika metallstrukturer. Högkvalitativa bandsågar har förmågan att skära igenom flertalet olika material, däribland verktygsstål, rostfritt stål, aluminiumprofiler och många fler.

Vilka använder dessa bandsågar?


Bandsågar för metall är en nödvändig investering för en mångfald av yrkesverksamma. Några av de huvudsakliga användargrupperna är: metallbearbetning och tillverkningsindustrin och även bygg- och konstruktionsindustrin. Bandsågar har blivit ett viktigt verktyg för ett brett spektrum av branscher, där noggrann och effektiv skärning och kapning är essentiellt.

Verkstadsmaskiner hos Saluco


För verksamheter och yrkesverksamma som söker tillförlitliga verkstadsmaskiner, inklusive metallbandsågar, är Saluco leverantören för dig. Utforska vårt omfattande sortiment av bandsågar för metall från välrenommerade märken som Metallkraft och TMJ. Kontakta oss idag för skräddarsydda lösningar och investera i högkvalitativa verktyg för att optimera din verksamhet.
Kontaktinformation
Postadress
Hantverks­gatan 3
53333 Götene
Besöksadress
Hantverks­gatan 3
53333 Götene
Region
Götene
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556462-8294
Grundat: 1993
Anställda: 9
Välkommen till SALUCO AB.

Vi är ett företag som specialiserat oss på Verktyg och Maskiner för ventilation, byggnadsplåtslageri samt taktäckning.
Vi har också ett gediget sortiment för industrin, som t.e.x Kantpressar, gradsaxar, Laserskärmaskiner, plasmaskärbord svetsar, kompressorer mm.
I vårt sortiment hittar du allt ifrån falstänger till nya maskiner.

Vår målsättning är att vara företaget som kommer i första hand när det gäller verktyg och maskiner.
Snabba leveranser, konkurrenskraftiga priser och kvalitet på de varor vi levererar är ledorden.

Välkommen att kontakta oss.

Maskiner: Försäljning: Bandsågar, Bockmaskiner, Gradsaxar, Hasplar, Kantpressar, Kantpressverktyg, Kantvikmaskiner, Kompressorer, Plasmaskärmaskiner, Plåtbearbetningsmaskiner, Reservdelar, Robotar, Rundmaskiner, Siktmaskiner, Specialmaskiner, Trådbearbetningsmaskiner, Verkstadspressar, Automation, lagersystem, rörbockningsmaskiner, Övrigt

Agenturer

Biegemaster, Tyskland (Generalagent)
Långbockningsmaskiner samt dubbelbockningsmaskiner
Bodor Laser, Sverige (Generalagent)
Chinas absolut i särklass största Fiberlaser tillverkare Bodor Laser med en produktion som överstiger 6,000 maskiner om året. Bodor Laser erbjuder ett mycket sortiment med Fiberlaser skärbord, Coil laser utrustning, rörlaser, samt enkla laser präglingsmaskiner. Bodor har också stapelutrustning för plåthantering till sina maskiner i utbudet.
Burnet Makina, Turkiet (Generalagent)
Gradsaxar Kantvikar Rullfalsmaskiner Falsupptagare
Cleancraft, Tyskland (Generalagent)
Städutrustning, sopmaskin, högtryckstvätt, hetvattentvätt, dammsugare mm
Dener, Turkiet (Generalagent)
Kantpressar, gradsaxar, Fiberlaser, Plasmaskärbord. Servo kantpressar, kulskruvskantpressar.
Dimos, Frankrike (Generalagent)
Falsupptagare för bandtäckning
ERBEND, Turkiet (Generalagent)
Kantvikar, Manuella, NC samt CNC styrda. Lådbockar Hydrauliska kantvikar Servodrivna kantvikar Kapciteter upp till 6mm på 3 meter
Euromac, Italien (Generalagent)
Stansmaskiner, elektriska kantpressar, hörnklippar och universalpressar av högsta kvalitet.
FACCIN, Italien (Generalagent)
En av världens bästa tillverkare av rundbockningsmaskiner. Högsta kvalitet på marknaden
Farina, Italien (Generalagent)
Kantpressar och Gradsaxar
Guilbert Express, Frankrike
Allt inom lödning
JÖRG, Nederländerna (Generalagent)
Maskiner till ventilations industrin. Allt från sickmaskiner till fiberlaser för ventilationsindustrin.
K.N.O.L.L., Tyskland
Flexibla plåtslagerier på släpkärra
Kiesel, Tyskland
Handverktyg för plåtslageri och ventilation
M.A.S.C, Tyskland
Specialverktyg för plåtslagare
Metalkraft, Tyskland (Generalagent)
Plåtbearbetningsmaskiner gradsaxar, hörnklippar, rundmaskiner, kantpressar, kantvikar, ringbockningsmaskiner, mm
Metallkraft, Tyskland (Generalagent)
Plåtmaskiner, gradsax, kantvik, kantpress, sickmaskin, rörbock, bandsåg mm
ROUNDO, Italien (Generalagent)
En av världens bästa tillverkare av profilvalsar och rundvalsar. Absolut högsta kvalitet
Ruli, Tyskland (Generalagent)
Klippsträckor, både manuella och automatiska
Schechtl, Tyskland (Generalagent)
Gradsaxar , Kantmaskiner, Lådbockar Absolut premium segment av maskiner, Manuella, NC och CNC styrda kantvikar. Vårt premium utbud, och en av de största aktörerna på marknaden. Genuin Tysk kvalitet rakt igenom.
Sente Makina, Turkiet (Generalagent)
Ventilationsmaskiner Spirorör maskiner Falsmaskiner rullfalsmaskiner plasmaskärbord för ventilation
Stopa, Tyskland (Generalagent)
Automatiska lagersystem för plåthantering
Stubai verktyg, Österrike
Handverktyg för plåtbearbetning

Kontakter

Johnny Kvist
Försäljningschef
0511-409910
070-681 18 09
Peter Persson
Säljare Industri
0511-409901

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-02-23
High voltage water heaterFöretag extremt dåligt rustade Verizon Business skapar anpassad privat 5G-miljö Bästa företagsklimatet i Västerbotten 2026Två erbjudanden för lagerlogistik
2024-02-22
Förbättra din arbetsmiljöKvalitetssäkrade begagnade maskiner Tydlighet vid installations­märkningCarita Nero blir ny vd på KlaravikÖka effektiviteten i din tillverkningsprocess
2024-02-21
Det är viktigt att förstå termografins användbarhetFörsäkra dig om att hörseln inte tar skada vid arbetetUpptäck våra senaste produkterEn ny hydraul­cylinder eller renovera de befintliga? Mångsidiga verktyg för formning och bockning
2024-02-20
Effektiva lösningar för industriell luftkomprimeringEn väsentlig kugg i energi­försörjningens maskineriINTELLilight - Testa dig fram för bästa ljuset för stundenStranda AB har investerat i en ny bandsågautomatRätt lyftverktyg är kritiskt för effektiva lyftningar
2024-02-19
Vill du veta hur avfuktning fungerar ?Fiber billigare och ger högsta hastighet i kontorsfastighetCoGig och SSAB i samarbeteWavin förutspår ökad marknadsandel 2024 Unik energilösning för hållbara bostäder