SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Skärning när material är värmekänsliga

Vattenskärare kan vara lösningen för din produktion
Vattenskärning är en innovativ och mångsidig bearbetningsteknik som använder en högtrycksvattenstråle för att skära genom olika material. Denna teknik är särskilt fördelaktig för material som är känsliga för värme, eftersom den inte genererar värme under processen. Vilket i sin tur minskar risken för deformation och materialförändringar.

Vad kännetecknar denna bearbetningsprocess?


Vattenskärning använder en högtrycksvattenstråle, ofta blandad med ett abrasivt medel, för att skära genom material. Denna metod är oerhört precis och kan skära genom en mängd olika material, inklusive metaller, glas, plast, keramik och kompositmaterial. Eftersom processen inte alstrar någon värme, förblir materialen kalla och oskadda, vilket gör det idealiskt för bearbetning av känsliga material.

I vilka tillfällen är vattenskärning det bästa alternativet?


En vattenskärare är det bästa alternativet när materialets integritet är avgörande och värmegenererande skärprocesser kan orsaka skador. Detta inkluderar situationer där materialet kan deformeras eller förändras av värme, såsom vid bearbetning av vissa metaller, plast och kompositmaterial. Dessutom är vattenskärning optimalt för att skapa komplexa och detaljerade former som kräver högre precision än vanligt.

Branscher som nyttjar vattenskärning idag


Flera branscher drar nytta av vattenskärningens fördelar:

Tillverkningsindustrin: Används för att skapa precisionskomponenter, prototyper och verktygsdelar.

Fordonsindustrin: Skärning av karosseridelar, interiördetaljer och packningar.

Arkitektur och design: Skapande av skulpturer, mosaik och dekorativa detaljer.

Flyg- och rymdindustrin: Produktion av delar till flygplan och rymdfarkoster.

Kvalitén i jämförelse med andra skärmetoder


Vattenskärning erbjuder hög kvalitet jämfört med andra skärmetoder. Metoden ger en ren och jämn skärkant, vilket resulterar i en högre kvalitet på den slutgiltiga produkten. Den exakta precisionen och detaljrikedomen som vattenskärning möjliggör minskar behovet av efterbearbetning och förbättrar effektiviteten i produktionen. Denna metod säkerställer att den slutgiltiga produkten uppfyller höga standarder och krav på noggrannhet, vilket gör den till det föredragna valet för många industrier.

Kontakta Hydrocut för vattenskärare


Hydrocut erbjuder ett omfattande utbud av vattenskärmaskiner som är idealiska för olika industriella tillämpningar, från välkända varumärket OMAX och fler. Deras maskiner är kända för sin precision, effektivitet och mångsidighet. Ta kontakt idag för att lära dig mer om hur deras vattenskärare kan hjälpa dig att uppnå dina skärningsbehov utan att kompromissa med materialets integritet.
Kontaktinformation
Postadress
Vänga Långarydet 11
51392 Fristad
Besöksadress
Vänga Långarydet 11
51392 Fristad
Region
Borås
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556734-7637
Grundat: 2007
Anställda: 2
Välkommen till Hydrocut i Fristad AB.

Vi jobbar med försäljning av vattenskärningsmaskiner . Vår specialité är högprecisions vattenskär.

Välkommen att kontakta oss.

Agenturer

MAXIEM, USA (Generalagent)
Vattenskär,Högtryckspumpar
OMAX, USA (Generalagent)
Högprecisions vattenskär.

Kontakter

Patrik Lundin
VD
0701-47 66 32
033 261350

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-06-04
Ammann slutför förvärvet Framgångsrikt Konvent och 60-årsfirandeHögkvalitativa packningssatser Specialanpassade mask­inskydd till ECMEC ABtwoday utser Elias Inderberg till ny VD
2024-06-03
Smidig materialhantering med ledstaplareISCAR QUICK-X-FLUTEÄventyret börjar med Lesjöfors gasfjädrarOLSONS breddar programmet Du har väl inte missat?
2024-05-31
3D-printing för flexibel och innovativ tillverkning Karlslunds Marina på Dalarö väljer BioDisc® BN Framtidens svetsmetod Välj rätt kompressor för verkstaden Framstående teknik för effektiv kabelinstallation
2024-05-30
Ravema distribuerar ScandiTools Lännen deltar på Svenska Maskinmässan 2024 Nytillverkning av 77 år gammal reservdelDen optimala restaurangbelysningenVi hjälper företag
2024-05-29
Rengör och passiverar svetssömmarRätt borstar till din grävmaskin Volvo CE inviger nya anläggningarHögsta utmärkelse vid Red Dot Design AwardStort intresse för nya Plannja Infinity