SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Skruvnyheter visas upp på Nordbygg 2024

Anpassade för Sveriges hantverkare
Under Nordbygg, Nordens största mötesplats för bygg- och fastighetsbranschen, kommer Simpson Strong-Tie att erbjuda besökarna möjligheten att vara först ut att få se och testa på företagets kommande nyheter – däribland nya bandade trall- och spånskivsskruvar som är anpassade för den svenska hantverkaren.

Simpson Strong-Tie är en internationell koncern som har etablerat sig som världsledande inom byggbeslag, infästning och olika former av byggsystem. Som fullsortimentsleverantör på den svenska marknaden erbjuder de infästning under varumärket Gunnebo Fastening, samt byggbeslag, automatsystem och keminfästning under varumärket Simpson Strong-Tie.

Under Nordbygg 2024 kommer Simpson Strong-Tie att erbjuda hantverkare, byggare och andra intressenter chansen att själva få testa på deras produkter. Dessutom kommer de att stå till förfogande för eventuella frågor.

- Vi vill att de som kommer förbi monter B01:22 ska få chansen att uppleva våra lösningar, att själva få känna på och testa produkterna. På Simpson Strong-Tie förespråkar vi att man alltid väljer rätt infästning till rätt applikation och därför ser vi fram emot att få ta emot besökarnas frågor och funderingar om vad våra lösningar passar till. Vi har nyheter inom både bandad och lös spik och skruv, men också inom byggbeslag som jag tror att de svenska byggarna kommer att uppskatta, berättar Håkan Karlsson, Nordic Product Manager på Simpson Strong-Tie.

Bandade skruvar som sparar tid – och klarar både väder och vind
Quik Drive® är Simpson Strong-Ties automatiska system för bandade skruvar. Systemet är utvecklat för att garantera hantverkaren ett snabbt och effektivt montage. Håkan Karlsson förklarar:

- Quik Drive kan användas på alla vanliga gipsskruvdragare. Det består av en adapter, som väljs utifrån skruvdragaren, en automatsnos, bandade skruvar samt tillbehör som förbättrar komfort och ergonomi under montering av de olika skruvarna. Det automatiska systemet är känt för att vara driftsäkert, med färre avbrott än andra liknande system, och har dessutom utvecklats för att säkra god ergonomi – även i de mest obekväma montagesituationerna.

Under Nordbygg kommer Simpson Strong-Tie att visa upp sina kommande nyheter för Quik Drive, i form av två nya trallskruvar och en ny spånskiveskruv.

- Tidigare har Quik Drive varit ämnat främst för gipsmontage men nu utökar vi vårt sortiment ytterligare. Det som gör våra tre kommande skruvar extra bra för den svenska marknaden är faktumet att de har utvecklats specifikt för att passa den svenska byggnormen. De är alltså anpassade utefter faktorer som bland annat tjocklek på skivan eller virket, samt klimatet i Sverige. Skruvarna har även saltspraytestats, så att vi kan vara säkra på att erbjuda produkter som klarar det svenska vädret.

Håkan Karlsson avslutar:
- Utöver vårt Quik Drive-system och annat smått och gott, kommer vi även att visa upp nyheter för vår Design Series med en utökad range av svartlackerade byggbeslag. Det är också en produktserie vi är stolta över att presentera för den svenska marknaden – och vi ser fram emot flera bra möten under Nordbygg.

Simpson Strong-Tie hittas i monter B01:22 under Nordbygg, 23–26 april 2024.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-24
Nyckeln till precision inom träbearbetning Fördelar med kvalitativa magnetfältsmätareIntervju med Agne SvenbergEtt årtionde av inno­vativa propanlösningarBOLIST inleder samarbete
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten