SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Soft Touch AB stödjer svetsindustrin

Med utökade storlekar
I samarbete med svenska återförsäljare av svetstillbehör har Soft Touch AB identifierat behovet av fler storlekar för att passa anställda inom industrin. Soft Touch AB utökar nu sitt utbud av storlekar inom svetshandskar för att möta den ökande efterfrågan.

Med ett växande antal kvinnor som startar karriärer inom svets, finns det en ökande efterfrågan på handskar som passar individer med mindre händer. Även män med större händer har behov av handskar med bättre passform för högre komfort och säkerhet.

Vid precisionssvetsning krävs handskar som sitter säkert på handen, ger maximal känsla och minimerar risker som att användaren förlorar kontrollen över svetspistoler eller andra verktyg, säger Magnus Gustafsson, inköpare på Soft Touch AB. Därför har det varit mycket givande att jobba tillsammans med våra kunder och ta fram de nya storlekarna som har uppfattats som saknade. På så sätt kan ju vi bidra till att vardagen blir säkrare för fler svetsare, avslutar Magnus.

För att möta dessa behov har Soft Touch AB introducerat ytterligare storlekar för tre modeller certifierade svetshandskar. Dessa handskar är skräddarsydda för att möta kraven för olika svetsuppgifter, med fokus på precisionsarbete, främst MIG och TIG svetsning. Dessa modeller är G-3010, G-3030 och G-8030.

Det utökade storlekssortimentet möter inte bara nuvarande marknadskrav utan gör oss mer kompletta som handskleverantör, säger Michael Cederkvist, VD på Soft Touch AB. På sikt kommer nog majoriteten handskar i sortimentet att följa denna nya storleksstandard, avslutar han.

Exakt datum för lansering är svårt att ge med tanke på den instabila situationen för sjöfrakt och den pågående konflikten i Suezkanalen. De nya storlekarna beräknas vara tillgängliga på marknaden någon gång under juni 2024. Sortimentet återfinns hos välsorterade återförsäljare av svetstillbehör.
Kontaktinformation
Postadress
Box 209
43324 Partille
Besöksadress
Gamla Alingsås­vägen 24
43338 Partille
Region
Partille
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556174-2429
Grundat: 1913
Anställda: 9
Soft Touch AB
Soft Touch AB är en grossist med anor från 1913 som säljer handskar till återförsäljare i Sverige och Europa. Vi är specialister på skydds- och arbetshandskar.

Genom samarbete med andra skyddstillverkare i branchen har vi tillsammans med kunder tagit fram ett komplett skyddssortiment för den skandinaviska marknaden. Detta sortiment marknadsförs under våra registrerade varumärken tillsammans med andra leverantörers skyddsprodukter.

Hela verksamheten bedrivs i egna lokaler i Göteborg, Sverige.

Kontakter

Michael Cederkvist
031-7851141
070-592 05 90

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när