SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Större monter än någonsin

För Scantruck på Svenska Maskinmässan
Med en komplett produktportfölj för nästan alla tänkbara behov av lyft, så är det ett angenämt bekymmer för Scantruck att hitta passande produkter när det drar ihop sig till Svenska Maskinmässan på Solvalla 30 maj – 1 juni. Utmaningen ligger snarare i att välja i det digra utbudet, och att få plats med alla maskinerna. För att råda bot på det senare dilemmat så har monterytan i år utökats till hela 650m2.

- På vår skiss ska vi få in 14 maskiner, så vi hoppas att det fungerar i praktiken också, skrattar säljaren Stefan Martinsson på Scantruck som arbetar med planeringen av mässdeltagandet.

Nio maskiner från Manitou på plats
Svenska Maskinmässan är en renodlad maskinmässa, och årets upplaga blir den fjärde gången evenemanget genomförs på travbanan Solvalla i Stockholm. För Scantruck är det ett värdefullt tillfälle att visa upp nya maskiner och att träffa både befintliga och nya kunder. I monter Ö:15 kommer Manitous vackra röda kulör vara den dominerande färgen, då inte mindre än sju maskiner och två liftar från den franska maskintillverkaren finns på plats.

Deras omtyckta runtomsvängande teleskoplastare kommer att representeras av en MRT3060 Vision+, som lyfter hela 30 meter högt och kan utrustas med radiostyrning med körning från korgen eller marken. Här snackar vi nästan kapacitet som en liten mobilkran!

MT är en serie av terränggående och fyrhjulsdrivna teleskoplastare med fyrhjulsstyrning och en lyfthöjd på mellan 4 och 18 meter. De är utvecklade till bygg- och uthyrningsbranschen där det är fokus på räckvidd, lyfthöjd, användarvänlighet och låga driftskostnader på maskinerna och passar naturligtvis perfekt på Svenska Maskinmässan.

- Här har vi fått loss tre olika maskiner, fördelat på en MT930, en MT1335 samt en MT1840. Den första siffran i modellbeteckningen står för lyfthöjden, alltså från nio till 18 meter på dessa, och de sista siffrorna står för lyftkapaciteten och ska utläsas som från tre ton på MT930 till fyra ton på MT1840. Vi kommer dessutom ha en MLT625 och en liten hjullastare MLA 5-50H på plats som är en midjestyrd maskin som väger knappt 2700kg och lyfter nästan två ton.

- Vill man lyfta tyngre så har vi också med oss en MHT790 där H: et i modellbeteckningen står för heavy lifting. Den har en lyfthöjd på sju meter och klarar hela nio ton, och då är detta instegsmodellen i modellprogrammet. Värstingen heter MHT12330 och lyfter smått fantastiska 33 ton, berättar Stefan Martinsson.

Utöver dessa kommer det att finnas två liftar från Manitou på plats hos Scantruck. 160ATJ+ E är en elektrisk bomlift med en arbetshöjd på 16m, och dessutom hoppas de att SE0808 som är Manitous första saxlift någon hinner dyka upp i tid.

Weycor hjullastare
Scantruck importerar och säljer Weycors hjullastare och vältar sedan 2022. De tysktillverkades maskinerna som fram till 2016 gick under namnet Atlas kommer också finnas att titta på i monter Ö:15.

- Vi kommer att visa upp två olika hjullastare, i form av en AR380 och antingen en AR420 eller en AR550 beroende på vad som finns att tillgå. Alla maskiner från den minsta till den största modellen är starka, precisa, underhållsvänliga och överlägsna i prestanda så vi är inte så oroliga över vilken det blir på plats, konstaterar Stefan Martinsson.

Produktexperter och bra finansieringslösningar
Hur mycket ryms på 650m2? Ännu mer hoppas Scantruck för än är det inte slut på innehåll i monter Ö:15! De mobila saxliftarna från PB Platforms kan fås som både diesel- och eldrivna liftar och den största liften i programmet klarar en lyfthöjd på svindlande 27,25 meter, en arbetsyta på plattformen på nästan 20 kvm och en lastkapacitet på upp till 1.000 kg. De urstarka saxliftarna är terränggående utan stödben och kan användas både inom- och utomhus. Scantruck visar upp en modell som har en arbetshöjd på 18m och klarar 500kg på mässan.

Även italienska Platform Basket har utrustning på plats. Här finns modellen PCR12, som är en larvburen minikran med en räckvidd på 4,2 meter och en kapacitet på 990kg. MCR40 som också finns på plats har en räckvidd på över sju meter och lyfter hela 2100kg.

- Scantruck finns på plats inte bara med säljare, utan även produktspecialister från både Manitou och Weycor. Dessutom finns det väldigt fina finansieringslösningar för dem som vill slå till och handla på mässan, avslutar Stefan Martinsson.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-05-30
Nytillverkning av 77 år gammal reservdelDen optimala restaurangbelysningenVi hjälper företagInnovativ mobil laddning­slösning från Volvo CE Städmaskiner ska vara effektiva och lättanvända
2024-05-29
Rengör och passiverar svetssömmarRätt borstar till din grävmaskin Volvo CE inviger nya anläggningarHögsta utmärkelse vid Red Dot Design AwardStort intresse för nya Plannja Infinity
2024-05-28
Reftele Gjuteri i Småland Investerar Lönsamt att satsa på ergonomiFärglaserskrivare för kontoretBrynäs Mekano invest­erar i en ny fräsmaskinEn viktig del av industriell svetsning
2024-05-27
Reshoring – hur du flyttar hem produktionen EcoVadis belönar Toyota Material Handling EuropeNyhet – OilQuick släpper ny gripmodulHögkvalitativa produkter inom förnyelsebar energiLEAN gör Swecon ännu mer effektivt
2024-05-24
Optiska mätsystem för modern industriFramstående svetsmetoder & maskiner Effektivitet och precision med vertikala svarvarMaximal flexibilitet för din säkerhetFörstärk arbetsplatsen med ruggade laptops