SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

STRATO lanserar FöretagarAllsvenskan

Ny tävling i tillväxt mellan kommuner och län
Webbhotellspecialisten STRATO lanserar nu Företagarallsvenskan.se, en liga där kommuner och län tävlar mot varandra i tillväxten av antalet företag. Statistiken baseras på de senaste siffrorna över antalet registrerade och avregistrerade företag från Bolagsverket.

FöretagarAllsvenskan är en liga där svenska kommuner och län får tävla mot varandra i nettotillväxt av företag. Ligans tabell baseras på månatliga analyser som STRATO gör av statistik från Bolagsverket. Statistiken fungerar som en indikator på hur förutsättningarna ser ut för att starta och driva företag i Sverige, inom län och kommuner. Inspirationen till namnet kommer från konkurrensen och tabellformatet som finns inom idrottens värld.

– Vi är stolta över att presentera FöretagarAllsvenskan, en liga som inte bara levererar statistik över nettotillväxten av antalet företag, utan även syftar till att inspirera och lyfta fram alla de som bidrar till att göra det lättare att starta och driva företag i Sverige, säger Herman Borel, internationell affärschef på STRATO, och fortsätter:

– Vi har medvetet valt ett namn som hämtar inspiration från sportens värld. Precis som lagen tävlar hårt i ligan är vårt mål att främja konkurrensen mellan län och kommuner. Vilka län och kommuner har den högsta nettotillväxten av antalet företag i Sverige? Vilka är mästare i entreprenörskap?

Analyserna, som jämför antalet registrerade bolag med antalet avregistrerade bolag, görs baserade på statistik* som hämtas månadsvis från Bolagsverket. Genom analyserna blir det möjligt att spåra förändringar av antalet registrerade företag över tid. Detta tillvägagångssätt erbjuder en mer övergripande indikation på hur företagande utvecklas i jämförelse med snävare mätvärden som exempelvis endast antal nyregistrerade företag eller konkurser.

– FöretagarAllsvenskan är inte bara en sammanställning av siffror utan en resurs för alla som är intresserade av Sveriges ekonomiska tillväxt. Genom att erbjuda insikter på en lokal nivå strävar vi efter att stärka entreprenörsandan och göra Sverige till en ännu bättre plats för företagande, säger Herman Borel.

Hemsidan är avsedd att vara ett verktyg för företagare, beslutsfattare, journalister och alla som är intresserade av att förstå, få insikt i och främja det svenska företagsklimatet. I framtiden kommer det att adderas ännu mer innehåll till FöretagarAllsvenskan, såsom guider, intervjuer, framgångsberättelser med mera.

Se aktuellt tabelläge och statistik på företagarallsvenskan.se

*Det kan finnas en viss eftersläpning i statistiken mellan olika månader. Detta kan innebära att bolag som avregistrerats kan uppdateras retroaktivt, där exempelvis en konkurs registreras hos Bolagsverket i juni, men själva konkursen slutfördes i maj. Maj sattes då som avregistreringsdatum.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när