SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Tacton firar 25 år i framkant av CPQ-innovation

Teknik och servicelösningar för morgondagens trender
Tacton som är tillverkningsindustrins Configure, Price, Quote (CPQ) SaaS-partner för att förenkla försäljningen i komplex konfiguration, firar sitt 25-årsjubileum av att leda tillverkningsindustri, med innovationer inom hållbarhet, avancerad produktkonfiguration och smarta, prenumerationsbaserade tjänster för att förändra hur tillverkare gör affärer.

Tillverkning av varor och produkter har alltid - och kommer alltid att - kräva anpassning, och antalet ömsesidiga faktorer som krävs för att skapa dessa produkter växer i en exponentiell takt. Tacton var före sin tid för 25 år sedan när de skapade en tillverkningsspecifik CPQ-teknik för att ge effektivitet, hållbarhet och lönsamhet till produktvariationer.

Idag fortsätter Tacton att leverera teknik och servicelösningar som förutser morgondagens trender. Tactons CPQ-lösningar möjliggör smidig och motståndskraftig end-to-end-verksamhet, samtidigt som de levererar en felfri digital kundupplevelse vid försäljning av komplex utrustning och relaterade tjänster. Med 75 000 aktiva användare av Tacton-licenser idag ser Tactons kunder i genomsnitt en 34% ökning av effektiviteten relaterad till den tid som spenderas på försäljning för att skapa en offert, en 30% ökning av försäljningsvolymen och ökar sina vinstmarginaler med 20% genom att minska orderfel och erbjuda färre rabatter.

Tactons VD Bo Gyldenvang konstaterar att Tactons framåtblickande inställning är det som har drivit företagets framgång under 25 år.

"Tacton har varit ledande inom tillverkningsindustrin i 25 år, och vi förväntar oss att förbli ledande under de kommande 25. Vi har länge erkänts av våra kunder och de vi influeras av för den innovativa teknik och vision vi tar med oss till tillverkningssektorn, och får konsekvent erkännande från globala igenkända forskningsverk, som Gartner, i ledarkvadranter, säger Gyldenvang.

"Medan andra teknikleverantörer börjar förbereda sina plattformar för vad som kommer härnäst, har vi redan förberett vår plattform för de trender vi ser på marknaden, såsom hållbarhet och en övergång till prenumerationsmodeller", säger Nils Olsson, strategichef på Tacton. "Vi ligger årtionden före vad någon generalistleverantör skulle kunna erbjuda i branschen, vilket tar våra tillverkningskunder in i framtiden."

Tactons marknadsledande produktkapacitet och kundfokus för att lösa deras mest pressande konfigurationsproblem har hjälpt företaget att växa från en svensk startup inom konfigurationshantering till en global CPQ SaaS-leverantör, med kunder som internationella tillverkningsföretag som Siemens, Xylem och ABB.

"Under vår 25-åriga historia har globala tillverkare litat på att Tacton ska påskynda deras intäktsmål samtidigt som de revolutionerar sin försäljningsupplevelse, och vårt momentum i att forma denna sektors digitala omvandling är inte nära att sakta ner. Bara förra året uppnådde vi en ökning av ARR i Nordamerika med 62% jämfört med föregående år och ökade vår kundbas med 43%, med liknande tillväxt som förväntas framöver, säger Sriram Ramadurai, vice vd för produktmarknadsföring på Tacton.

"Till stor del på grund av den teknik vi har tagit till branschen har sättet som tillverkare gör affärer på förändrats, för alltid", säger Jesper Alfredsson, produktchef på Tacton. "Genom att fokusera djupt på tillverkarnas försäljningsupplevelse omformar våra banbrytande innovationer inom CPQ, inklusive CAD-automatisering, 3D/AR-visualisering och prenumerationsprissättning, kontinuerligt hur industriella produkter och tjänster erbjuds för en hållbar värld."

För mer information om Tacton och dess marknadsledande konfigurationsteknik:
1. Boka en demo och se hur Tacton kan hjälpa ditt företag att öka effektiviteten, försäljningsvolymen och nettovinsten
2. Följ tankeledare som formar framtiden för försäljning inom tillverkning på Tacton Blog
3. Ladda ner den ultimata guiden för att hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna inom kundupplevelsen inom tillverkning
4. Få oöverträffade insikter om hur CPQ kan bidra till att minska miljöpåverkan och nå dina hållbarhetsmål

Följ Tacton på LinkedIn och Twitter.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga