SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Tamtron satsar på klimat­smart teknik för fordonsvåg

Bra för ekonomin och bra för klimatet
Ofta går det att förlänga livslängden på en fordonsvåg i stället för att slänga den gamla vågbryggan av betong och installera en ny. Bra för ekonomin och bra för klimatet. Detta har Tamtron tagit fasta på när de satsar på att växa på fordonsvågsmarknaden med ny ”State of the art”-teknik.

Tamtron erbjuder nu alla fordonsvågsägare en möjlighet att återbruka en fordonsvåg genom att förlänga livslängden på den och samtidigt få tillgång till banbrytande ny teknik som inte kräver dyra förarterminaler.

Att installera en ny fordonsvåg kostar en hel del. Tamtron kan nu i stället erbjuda en uppgradering bestående av renovering av den befintliga vågbryggan, retrofit-installation av en IoT-enhet med ett nyutvecklat molnbaserat vågprogram som alltid är uppdaterat och där förarterminalen finns i mobilen samt erbjuda ett service- och kalibreringsavtal.

Den nya tekniken innebär att en vägning kan hanteras via t.ex. en smartphone och vågägaren behöver inte bekosta dyra förarterminaler som ofta går sönder. Oftast kan denna uppgradering genomföras utan att en nyverifiering behöver göras.

- Nu har vi pusselbitarna på plats och kan erbjuda ägare av fordonsvågar att uppgradera sin befintliga fordonsvåg och förlänga livstiden i stället för att göra en dyr nyinvestering. Vi har system både för dynamisk vägning (Motus) och för statisk vägning (One scalex) och vi har rekryterat personal med lång erfarenhet av fordonsvågar. Säger Thomas Larsson, VD vid Tamtron AB.

Klimatnytta och affärsnytta
- Det kan låta som green-washing men det är det inte. En fordonsvåg har en livstid på kanske 10 – 30 år, mycket beroende på hur den underhålls. Genom att förnya lastceller och kablage, justera in vågbryggan samt förse fordonsvågen med ett modernt vågprogram kan man ge fordonsvågen ytterligare 10 år utan problem. Bra för ekonomin och bra för klimatet då betong genererar en hel del koldioxid vid cement-tillverkningen.

- Med en modern molnlösning där användargränssnittet finns i en smartphone eller en fordonsdator inne i lastbilshytten slipper man stora kostnader för förarterminaler och chaufförerna får en bättre arbetsmiljö. Dessutom innebär den molnbaserade tekniken att öppettiderna för en våg inte behöver begränsas av arbetstiden för personalen på plats vilket ökar trafikkapaciteten per dygn över en våg. Fortsätter Larsson.

Mätdon kräver regelbunden kontroll
- Tamtron är även ackrediterade att utföra Återkommande kontroll av både fordonsvågar och hjullastarvågar, en viktig punkt då vågen är ett mätdon där det ofta krävs regelbunden kontroll utförd av en ackrediterad aktör. Avslutar Larsson

För mer information kontakta:
Thomas Larsson, verkställande direktör Tamtron AB, T: 054-402 08 42, E: thomas.larsson@tamtron.se
Eller läs mer på: https://tamtrongroup.com/sv/products/
Kontaktinformation
Postadress
Nattvinds­gatan 9
65221 Karlstad
Besöksadress
Nattvinds­gatan 9
65221 Karlstad
Region
Karlstad
Värmlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556397-9847
Grundat: 1990
Anställda: 20
"Weigh to Know" eller "Att väga er att veta" på svenska.

Tamtron erbjuder vågar och vägniningssystem för Entreprenad, Gruvor, Skogsindustri, Återvinning och Avfallsinsamling samt Processindustri.

Vi levererar hjullastarvågar, markförlagda fordonsvågar, lastbilsvågar, timmerkransvågar, vågar till materialhanterare och timmerhanterare, bandvågar, silovågar mm. I och med Tamtrons köp av Lahti Precision kan vi även erbjuda hela system för dosering och conveyer-lösningar, t.ex. LIW-feeders, heavy duty bandtransportörs-vågar, exakta skruv-conveyers, storsäckstömningsstationer.

Med Tamtrons världsunika molnlösning mScales kan du få kontroll över ert materialflöde genom att koppla alla vågar till en och samma vågprogramvara. För hjullastarvågar har Tamtron sedan länge levererat molntjänsten Wnexus. Wnexus tillsammans med Tamtrons Power-plattform kan idag anses vara "mallen" för hur en hjullastarvåg ska fungera i Sverige.

Tamtron har en serviceorganisation som täcker hela Sverige och vi är ackrediterade av Swedac att utföra Återkommande kontroll respektive Ackrediterad kalibrering av fordonsvågar och hjullastarvågar.

Våra säljare kan din bransch och hjälper dig gärna att välja den bästa lösningen för dig.

Team Tamtron
Vägning - Kunskap - Kvalitet

Certifieringar

ISO 14001:2008 – ISO 9001:2008 – ISO/IEC 17025

Kontakter

Thomas Larsson
VD
054-402 08 42
Monalisa Sjöström
054-402 08 40
Michael Karlsson
054-402 08 40
Odd Johansson
054-402 08 40
Fredric Jonsson
054-402 08 40

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när