SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Tillståndsövervakningens viktiga roll

i industrins automatiseringssystem
För att säkerställa smidig drift och hög prestanda i industrins automatiseringssystem, är det avgörande att förstå och övervaka OT-nätverkets (operativ teknik) styrka. Lindh Automation står i framkant med innovativa lösningar från Indu-Sol som ger stabilitet och säkerhet när vi går in i digitaliseringen och Industri 4.0.

Vad är Industri 4.0?


Industri 4.0 är en term som hänvisar till den fjärde industriella revolutionen och representerar en övergripande transformation av tillverkningssektorn genom ökad användning av digitalisering och smarta teknologier. Begreppet myntades ursprungligen i Tyskland och syftar till att beskriva den pågående omvandlingen av traditionell industriell produktion till en mer ansluten och automatiserad form.

Den avgörande rollen av OT-Nätverk


Industriella maskinnätverk har ofta kallats för industriautomationens pulsåder. Inför digitaliseringen och Industri 4.0 ifrågasätts sällan stabiliteten och säkerheten hos våra OT-nätverk. Dock är den konstanta utvärderingen av OT-styrkan avgörande för att förbereda och förhindra framtida fel och avbrott. Därför blir det allt viktigare att samla in data för att registrera och bedöma nätverkshändelser, relationer och scenarier.

En effektiv datainsamling för förbättrad prestanda


I takt med att kamera- och skannersystem samt smarta sensorer integreras i fabrikerna blir omfattande datainsamling avgörande för att optimera OT-nätverkens prestanda. Indu-Sols mjukvara, PROmanage NT V2 fungerar som en central övervakningsenhet. Den utför kontinuerliga förfrågningar av switchar, WI-FI-åtkomstpunkter och routrar för att samla in data och statistik. Mjukvaran visualiserar sedan dem grafiskt med typiska trafikljusfärger och kartlägger nätverket 1:1 med en integrerad skanningsfunktion.

Lösning för tillståndsövervakning


Indu-Sols nätverksspecialister har utvecklat en intuitiv lösning för tillståndsövervakning. Med PROmanage® NT V2 kan du analysera, bedöma och övervaka nätverket, och därigenom känna till datakommunikationsstatus dygnet runt - 24/7! Denna centrala övervakningsmjukvara använder passiva förfrågningar av switchar, WI-FI-åtkomstpunkter och routrar för att samla in data och statistik. Den integrerade skanningsfunktionen kan kartlägga nätverket 1:1 och indikera händelsespektrumet med exakta tidsstämplar och anslutningar.

PROFINET INspektor® NT fungerar som en lokal datainsamlare som installeras i respektive fältbussar för integration av befintliga system. Hela telegramtrafiken analyseras, fel lokaliseras och rapporteras när förinställda tröskelvärden överskrids.

Resultatet av effektiva lösningar


Dessa lösningar möjliggör en logisk och effektiv implementering av en tillståndsorienterad underhållsstrategi. Underhållspersonalen behöver inte längre använda gissningsarbete för att felsöka nätverksanomalier. Resultatet är en hälsosam och produktiv framtid för maskin- och systemnätverk samt de anställda som driver dem.

Indu-Sols dedikation till att erbjuda skräddarsydda lösningar bidrar till att säkerställa att kommunikationen i realtid och hög överföringshastighet upprätthålls utan störningar. Med stöd av Indu-Sol och Lindh Automation kan du tryggt navigera genom den digitala eran och dra nytta av en pålitlig och kraftfull automationsinfrastruktur. För ytterligare information och förståelse i ämnet så rekommenderar vi att läsa mer på Lindh Automations hemsida, här.
Kontaktinformation
Postadress
Ås­gatan 33
28232 Tyringe
Region
Hässleholm
Skåne län
Sverige
Organisationsnummer:
559092-8288
Grundat: 2016
Anställda: 2
Välkommen till Mattias Lindh Automation AB

Mitt mål är att ständigt hålla den egna kompetensen och kunnandet på allra högsta nivå för att skapa mervärde för dig som kund.

Automation
Hög teknisk kompetens, med 20 års erfarenhet av programutveckling till olika automations system på marknaden. Jobbar med kända leverantörer som Siemens, Rockwell, Mitsubishi, Beijer.

Idrifttagning
För att lyckas fullt ut med ett automations projekt krävs att rätt personer med rätt erfarenhet och kunnande utför idriftagningen.

Konsultation
Mitt mål ar att genom min erfarenhet och kompetens sälja expert konsulttjänster i absolut toppklass. Jag jobbar mot att bygga upp långvariga kundrelationer.

Utbildning
Det är svårt för enskilda företag att hänga med i utvecklingen. Nya system utvecklas och ersätter gamla. Jag kan erbjuda anpassad utbildning i SIEMENS Tia portal och hjälpa dig och ditt företag att flytta in i den nya utvecklingsmiljön.

Välkommen att kontakta oss!

Relaterade sökord

Profinet

Kontakter

Mattias Lindh
VD, Senior Automation Engineer
0705-122705
Brian Nolen
Försäljning
+46 406 368 038

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när