SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Tryckeri i Göteborg

Vilket ska man välja?
Det finns ett flertal tryckerier i Göteborg och att utse vilket som är det bästa är ingen lätt uppgift. Däremot kan vi gå närmare in på vad man ska tänka på när man jämför olika tryckerier och allmänna tips.

Hur väljer man tryckeri?


Så vad är det som är viktigt att tänka på vid valet av tryckeri? Detta gäller inte endast tryckerier inom Göteborgsområdet utan även generellt sett. Vi går igenom tre punkter som du bör ha i åtanke.

Service och flexibilitet
Att tryckeriet sätter kunden i fokus och därmed service och flexibilitet är oerhört viktigt.

Vi har varit i kontakt med Igor Ivanovic på Papperstryck som säger att “Kundnöjdheten är vårt största fokus och för att uppnå det krävs det att vi är flexibla och serviceorienterade. Det innebär att vi tillsammans med kunden kommer fram till en lämplig lösning av trycksaker med hjälp av vår expertis och erfarenhet inom branschen.”

I grund och botten handlar denna faktor mycket om att bibehålla en god relation med tryckeriet och sikta på långsiktighet.

Pris och kvalité
Pris och kvalité är två faktorer som hänger ihop, då det billigaste tryckeriet oftast inte är det bästa. Istället är det prisvärdhet ni bör vara ute efter, vilket bygger på ett samarbete där både ni och tryckeriet är nöjda med samarbetet.

Däremot är det aldrig en dålig idé att ta in flera offerter från flera olika tryckerier för att jämföra priset. Men ha i åtanke att priset inte behöver avse samma service och kvalité när ni jämför offerterna.

Kvalitén på trycksakerna är ofta viktigare än ni tänker er. Sämre kvalité kommer skapa ett dåligt intryck på era kunder och även vara ett slag mot företagskulturen om ni vill hålla hög standard inom företaget. Därför är det ofta värt att lägga till en extra touch på trycksakerna, vilket kan vara att välja till exempel prägling på visitkorten. Här finns till exempel Tryckerigöteborg.se som erbjuder skräddarsydda visitkort med speciellt papper och prägling för att skapa en exklusiv touch.

Utbud av trycksaker
När man har skapat en god relation med ett tryckeri vill man att de ska kunna vara helhetsleverantören av trycksaker. Det kan innebär att trycka foldrar, visitkort men även mässmaterial för er kommande mässa. Därför är utbudet av trycksaker en viktig faktor att tänka igenom när ni väljer tryckeri. Genom att välja ett tryckeri med brett utbud kan ni spara pengar och tid genom att slippa leta fler leverantörer vid specifika tillfällen.

Samtidigt är det viktigt att inte tryckeriet tar på sig att erbjuda trycksaker de inte har koll på för att behålla dig som kund nöjd, då det kan minska kvalitén. Däremot kan de ha bra kontakter inom branschen och rekommendera eller fungera som en mellanhand till ett annat företag som specialiserar sig på just detta.

Nedan går vi igenom vanliga trycksaker du kan fråga tryckeriet om de erbjuder:
• Mässmaterial - Brett begrepp där ni kan fråga efter det ni brukar förbruka på en mässa.
• Visitkort - Viktigt att ge ut till er potentiell målgrupp och samarbetspartners.
• Ryttare - Både bordsryttare och påsryttare är vanliga trycksaker
• Block - Block med eget tryck är ett sätt att stärka varumärket på och kan även funka som marknadsföring om ni ger ut block på till exempel en mässa.
• Produktblad - Informera om produkten eller tjänsten ni säljer effektivt
• Broschyrer - Berätta lite mer ingående om er och ert utbud
• Foldrar - Fungerar för det mesta

Unika tryckerier i Göteborg
De flesta tryckerier är nuförtiden online tryckerier med kopieringsmaskiner. Det har sina fördelar som att de snabb kan skapa utskrifter, men också sina nackdelar som att det inte passar stora upplagor och kan inte leverera samma kvalité. Som tur är finns det ett par stycken tryckerier i Göteborg kvar med tryckpressar som fortfarande kan leverera hög kvalité på stor upplagor.

Det ni kan tänka på om ni vill ha trycksaker av högsta kvalitén är:

• Att tryckeriet erbjuder stansning och prägling.
• Tryckeriet är ett offset tryckeri med riktigt PMS färger och inte CMYK färger. Det innebär att ni kan få en exakt färg.

Det finns dock inte så många tryckerier i Göteborg som är offset tryckerier med PMS färger men ett som fortfarande finns kvar är Papperstryck.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-05-10
En vecka kvar till Elmia ProduktionsmässorVidareutvecklat OEM-slangpumparUtökar AI-flexibilitet över hybridmolnet10 år som VD
2024-05-09
Nyttja både plastens och metallens egenskaper
2024-05-08
RobotCenter Laxå säljer SvetsrobotstationCold forging via sourcing groups Upptäck InnovationenOlsons utökar produktkatalogen Belysning och indikering i samma lampa
2024-05-07
Industritorget expanderar Lasermaskiner för precision och effektivitet Låt oss integreraProtolabs utökar funktionaliteten RMS har allt för lagret
2024-05-06
Swecon erbjuder tilt­spinner för minigrävareInspodagen 2024 i TanåsABB utvidgar portföljenSvensk vindkraftexpertis eftertraktad i TysklandBOLIST Byggfest