SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Unit4 förvärvar danska Scanmarket

Kommer leverera en fullständig Source-to-Pay-lösning
Unit4 har ingått ett definitivt avtal om att förvärva Scanmarket, en global leverantör av Source-to-Contract-mjukvara (S2C) för molnet. Med Scanmarket, ett privatägt företag som grundades 1999 och med huvudkontor i Danmark, kommer Unit4 nu att kunna förse organisationer med en enhetlig Source-to-Pay-resa, som bygger på sina befintliga ERP och Procure-to-Pay-erbjudanden (P2P).

Scanmarkets svit av lösningar utökar Unit4:s erbjudande för transaktionsupphandling (P2P), med förvärvet som ger ytterligare möjligheter inom strategisk upphandling, inklusive inköp, utgiftsanalys, leverantörshantering och kontraktslivscykelhantering. Bland kunderna finns Emirates Flight Catering, NatWest, ISS Facility Services, MacMillan Cancer Support och Kärcher.

Eftersom rollen hos en CFO har förändrats ger processautomation och datadrivna insikter ytterligare kontroll och förståelse för företagets verksamhet. Det sker genom en enda lins, i syfte att optimera resurser, leverera större effektivitet och tillfredsställelse för anställda genom intuitiv, specialbyggd teknik och driva prestandaoptimering.

Förutom att stödja Unit4s tillväxtambitioner, markerar denna affär en betydande investering i företagets ERP-lösning, som gör det möjligt för kunder att få djupare insikt i sina utgifter, att hantera leverantörer och kontrakt bättre samt realisera besparingar vid upphandling, med en förbättrad kundupplevelse.

– Vi är glada över att ha lagt till Scanmarket till Unit4-portföljen. Deras marknadsledande globala strategiska inköps kapacitet och molnbaserade lösningar är betrodda av 324 kunder i mer än 85 länder och har fått starkt erkännande från branschanalytiker, såsom Gartner, Info-Tech Research Group och SpendMatters.

Förutom en stor teknologisk passform är organisationerna kulturellt lika genom att vi båda har utvecklat våra lösningar med fokus på användare och människor, så vi är glada över att välkomna Scanmarket-teamet till Unit4, säger Mike Ettling, VD, Unit4.

– Scanmarket handlar om människor så när man övervägde denna affär var det av yttersta vikt att hitta en liknande köpare. Unit4 delar både våra kärnvärden och anser att nyckeln till framgång sker genom människorna:

Vårt team har varit grundläggande för att ta oss dit vi är idag, och Unit4 känner tydligt igen kvaliteten och kompetensen hos våra kollegor. Dessutom är båda företagen fokuserade på digitalisering, samtidigt som man effektivt hanterar styrning, risker och efterlevnad. Kombinationen Unit4 och Scanmarket kommer att leverera en heltäckande Source-to-Pay-lösning och tillföra mervärde för medelstora företag och organisationer både gällande uppströms- och nedströms upphandling, säger Betina Nygaard, vd för Scanmarket.

Kontaktuppgifter
Cecilia Axlinder
Head of Communication Nordics
E-post: cecilia.axlinder@unit4.com
Mobil: +46 766 48 76 85

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
CERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföring
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN