SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Unit4 växer med stark ägare och nya partner

Breddar sitt utbud, genom förvärv av företag
Sedan affärssystemsföretaget Unit4 fick nya ägare i början av förra året har strategin förändrats i två viktiga riktningar. Flera förvärv av företag med produkter som kompletterar Unit4s existerande utbud har genomförts, och fler kommer. Företaget är även i full färd med att bygga om sitt partnernätverk. Det berättar Unit4s vd Mike Ettling under ett Sverigebesök.

När det amerikanska investeringsföretaget TA Associates meddelade att man förvärvar Unit4 i mars förra året inleddes en ny era för affärssystemsföretaget. Men en sak har inte förändrats, enligt Unit4s vd Mike Ettling:

– Utvecklingen av nya produkter fungerar som tidigare, fast med större resurser, säger Mike Ettling under ett besök i Stockholm 17 maj.

Tillgången till mer kapital har också inneburit att Unit4 fått möjlighet att bredda sitt utbud, genom förvärv av företag som kompletterar utbudet. Ett exempel på strategin är köpet av Compright i november 2021. Compright har lösningar för att planera kompensation för anställda, vilket passar väl in i Unit4s fokus på lösningar för tjänsteföretag. Ju större konkurrensen blir om kompetent personal, desto viktigare blir det att kunna erbjuda konkurrenskraftiga löner och förmåner.

Molnet styr
Den andra stora förändringen i Unit4s strategi gäller partnernätverket. Från att tidigare ha fokuserat på renodlade återförsäljare och implementationsföretag vill man nu etablera relationer med mer innovationsdrivna företag. Enkelt uttryckt företag som kan bygga mer kompletta lösningar åt kunderna, med Unit4s produkter och tjänster som kärna. I Sverige pågår diskussioner med flera intressanta nya partner, samtidigt som andra har fått lämna.

Förändringen av partnernätverket hänger ihop med att allt fler kunder köper affärssystem i form av molntjänster. Det är en utveckling som påverkar Unit4 i allra högsta grad.
– Vår molnaffär växer stadigt, med ungefär 30 procent ökning per år. Det innebär stora förändringar för kanalen. Vi behöver partner för att sälja in våra molntjänster, samtidigt som våra partner får större möjligheter att erbjuda kompletterande lösningar, säger Mike Ettling.

Enklare integration
Molnfokuset påverkar inte bara Unit4s partnerled, utan naturligtvis också hur produktutveckling bedrivs. Unit4s kanske viktigaste lansering på senare tid är Industry Mesh, som kan beskrivas som en basplatta för att erbjuda branschanpassade molntjänster baserade på molnplattformen Unit4 ERPx. Tekniken bakom Industry Mesh kommer också till nytta vid företagsförvärv.
– Vår arkitektur gör det enkelt att integrera inköpta applikationer med vårt sortiment. Det gäller så väl teknisk integration, som dataintegration och att integrera arbetsflöden, säger Mike Ettling.

Han utstrålar optimism när han räknar upp de tre starkaste skälet till att TA Associates köpte Unit4:

– Det finns en stark tro på hur Unit4 leds, på våra möjligheter att expandera i USA och på våra tekniklösningar, avslutar Mike Ettling.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-22
Utökar Red Hat Trusted Software Supply Chain Stationära backchuckar från norelemEnviros pyrolysolja fram­gångsrikt återvunnen
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd