SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Vad är en tryckvakt och hur används dem?

Noggrann övervakning av trycksatta system
Tryckvakter är kritiska för att övervaka och reglera tryck i olika system, vilket säkerställer säkerhet och effektivitet. De kan vara mekaniska eller elektroniska, men deras syfte är alltid att upprätthålla trycket inom säkra gränser och styra anordningar vid specifika trycknivåer.

PDD tryckvakten



PDD tryckvakten har en digital indikering av det aktuella trycket och erbjuder två växlingskontakter, möjliggörande på/av-funktion och fördröjning samt inställbar hysteres inom det programmerbara mätområdet. En keramisk sensor används för att säkerställa noggrann och pålitlig mätning. Denna tryckvakt är idealisk när hög växlingsnoggrannhet krävs, och dess långsiktiga stabilitet och repeterbarhet gör den till ett klokt val för OEM-applikationer. Dess kompakta och robusta konstruktion gör den enkel att integrera och pålitlig i långvarig användning.

PDL tryckbrytaren



PDL tryckbrytaren är en ekonomisk och elektronisk tryckvakt som erbjuder enkel justering på plats med en justeringsskruv. Genom att använda ett elastiskt fjädermätningselement och Hall-effekt kan upp till två växlingsutgångar genereras för ett specifikt tryck. Användaren kan välja omkopplingsutgångar med antingen normalt öppen (N/O) eller normalt stängd (N/C) funktion. Dess lilla och robusta konstruktion gör den idealisk för seriell användning i olika tillämpningar.

SCH tryckvakten



SCH tryckvakten är den mest allsidiga i Kompauto's sortiment. Med få undantag har den en bälgtätad konstruktion som ger den enastående driftsäkerhet. Den kan användas i en mängd olika applikationer tack vare det breda utbudet av specialutföranden. SCH tryckvakter finns tillgängliga i ATEX-versioner för användning i explosiva miljöer, justerbara kontakter som ger flexibilitet i inställningar, och möjligheten att övervaka differenstryck.

Vad är en tryckvakt?



En tryckvakt är en elektronisk eller mekanisk anordning som används för att övervaka och reglera tryck i olika system. Dess huvudsakliga syfte är att säkerställa att trycket i ett system håller sig inom fördefinierade gränsvärden och att det kan aktivera eller avaktivera en elektrisk krets eller annan mekanism när trycket når en specifik nivå.

Tryckvakter är mycket användbara i en rad olika tillämpningar, inklusive:

Vattenförsörjningssystem: Tryckvakter används för att övervaka vattentrycket i pumpsystem och aktivera eller stänga av pumpar för att hålla trycket inom önskade gränser.

Tryckluftssystem: I industriella miljöer övervakar tryckvakter trycket i tryckluftssystem för att säkerställa att det hålls inom säkra gränser och förhindra övertryck.

Värmesystem: I uppvärmningssystem används tryckvakter för att övervaka trycket i värmecirkulationssystem och säkerställa att systemet fungerar effektivt.

Hydrauliska system: Tryckvakter används i hydrauliska system för att reglera trycket och skydda komponenter från övertrycksskador.

Gasapplikationer: Inom gasförsörjning och hantering används tryckvakter för att övervaka och reglera gasflöden och tryck.

Tryckvakter kan vara antingen mekaniska eller elektroniska. Mekaniska tryckvakter använder fysiskt tryck på en membran eller en bälgtätning för att aktivera eller avaktivera en koppling eller en elektrisk kontakt. Elektroniska tryckvakter använder sensorer, som oftast är piezoresistiva eller kapacitiva, för att mäta trycket och omvandla det till en elektrisk signal som kan användas för att styra en koppling eller en annan anordning.

Dessa enheter är avgörande för att upprätthålla säkerhet och effektivitet i många olika tekniska och industriella system. De säkerställer att systemen fungerar inom tryckgränser som är säkra och optimala för deras funktion.
Kontaktinformation
Postadress
Box 265
77126 Ludvika
Besöksadress
Fläder­stigen 1
77126 Ludvika
Region
Ludvika
Dalarnas län
Sverige
Organisationsnummer:
556250-7698
Grundat: 1984
Anställda: 7
Välkommen till Kompauto Nordic!

Kompauto Nordic är leverantör av instrument, ventiler till olika industriella applikationer.

Vår kompetens ligger med fokus inom flöde, tryck, nivå, temperatur för de flesta industriella applikationer.

Mätning och/eller reglering inom gas, luft, vatten och andra vätskor ligger inom vårt mångåriga kompetensområde. Vi hjälper våra kunder med att hitta den mest kostnadseffektiva lösningen för ändamålet.

Agenturer

ALICAT SCIENTIFIC, Sverige (Generalagent)
Badger Meter, Sverige
Control Air, Sverige (Generalagent)
CORDIVARI, Sverige
DELTA-CONTROLS, Sverige
EUROMAG INTERNATIONAL, Sverige (Generalagent)
FOX THERMAL INSTRUMENTS, Sverige (Generalagent)
GRACE, Sverige (Generalagent)
HEINRICHS, Sverige (Generalagent)
HO-MATIC, Sverige (Generalagent)
JORC, Sverige
KOBOLD, Sverige (Generalagent)
NUOVA GENERAL INSTRUMENTS, Sverige
PARKER TRANSAIR, Sverige
PRO.COM, Sverige (Generalagent)
VALVOLE HOFMANN, Sverige (Generalagent)

Kontakter

Stefan Johansson
Teknisk säljare
010-130 10 05
Johan Abrahamsson
Teknisk säljare
010-130 10 06
Denice Lindgren
Administration
010-130 10 03
Anders Tjernström
Order & Sales
010-130 10 04
Magnus Corén
Innesäljare & Teknisk support
010 130 10 06
010 130 10 06
Kundtjänst
010-130 10 00

Filmer

Smart och kostnadseffektiv tryckluft för lackerings-, däck- och bilverkstad.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när