SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

VBG lanserar radarbaserat hjälpsystem på Elmia Lastbil

Bättre arbetsmiljö och minskade reparationskostnader
Fördelarna är flera med nya VBG Driver Assist som lanseras på Elmia Lastbil. Eller vad sägs om att guidas med hjälp av röststyrning och därmed slippa lämna hytten vid tillkoppling?

Det handlar om ett radarbaserat hjälpsystem som både varnar för överknytning och guidar föraren vid tillkoppling. Systemet är uppbyggt med hjälp av radar och är enkelt förklarat uppbyggt genom att en Drawbar Sensor Module (DSM) beräknar dragstångens position tack vare utplacerade reflektorer.

– Det är ett radarbaserat hjälpsystem vars huvudsyfte är att sänka kostnaderna för onödiga skador. Dessutom innebär det oerhörda fördelar för chauffören tack vare en förbättrad arbetsmiljö, säger Magnus Jacobsson, försäljningschef för VBG i Sverige.

Guidar föraren i hytten

Systemet lanseras på Elmia Lastbil och ger stora fördelar vid exempelvis backning i trånga utrymmen, vid tillkoppling på ojämn mark eller på godsterminaler där det krävs stor uppmärksamhet från föraren.

Tack vare ett unikt röstsystem behöver föraren dessutom inte lämna hytten vid tillkoppling.

– När föraren backar mot släpet startar Driver Assist någon meter i förväg och sedan hjälper rösten till med att komma rätt i sidled genom att be föraren att backa höger eller vänster. Den guidar även chauffören så att släpet är i rätt höjd, säger Magnus Jacobsson.

Viktigt för svenska påbyggare

Även om VBG Driver Assist är en nyhet på Elmia Lastbil, passar systemet till redan existerande kopplingar från VBG och är särskilt anpassad för den nya generationens kopplingar med sensorer.

– Driver Assist sparar tid och ger samtidigt föraren trygghet att genomföra sitt jobb säkert, plus att det sänker eventuella reparationskostnader för åkeriägaren, säger Magnus Jacobsson.

Han berättar även att intresset för VBG Driver Assist har varit enormt på Elmia Lastbil och att systemet är en del i ett större tänk i samhället om att spara på resurser och kostnader. En omställning som samtidigt gör träffpunkter som Elmia Lastbil än viktigare.

– Det här är en jätteviktig mötesplats både för oss själva och för övriga företag inom Svensk påbyggnadsindustri för att kunna visa våra produkter och träffa kunder. Elmia Lastbil handlar om att bygga relationer och här möts man av ett myller av folk. Att kunna träffas så här på ett ställe är väldigt praktiskt samtidigt som det ger en möjlighet att utbyta idéer med andra.
Kontaktinformation
Postadress
Mäss­vägen 12
55454 Jönköping
Besöksadress
Elmia­vägen 11
55454 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556354-2413
Grundat: 1989
Anställda: 78
Om Elmia

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

Som mötesplats har Elmia en offensiv position - mitt bland människor och företag som antingen har eller söker nya idéer, produkter och tjänster.

Vi nöjer oss inte med att bara vara uppdaterade med allt som händer i din bransch.

Vi vill inspirera, sporra och driva på utvecklingen. Räkna med Elmia som en aktiv partner i din värld.

Kontakter

Lotta Frenssen
+46 36 15 20 38

Filmer

Hur hittar jag nya kontakter inom tillverkningsindustrin?

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN