SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Veterankraft i Halland expanderar

Anställer 90 nya veteraner
Veterankraft i Halland expanderar genom att öppna ett nytt kontor i Varberg. Kontoret i Kungsbacka flyttar till en större lokal mer centralt, och tillsammans med Halmstad-kontoret behövs sammanlagt 90 nya veteraner - eller jobbonärer som det kallas när man förvärvsarbetar och tar ut pension samtidigt efter 65-års ålder.

Allt fler pensionärer väljer att arbeta – att bli jobbonärer. I Sverige har vi hela 350 000 jobbonärer och anledningen och drivkraften för de flesta är att få känna sig behövda och få fler sociala kontakter.

- Vi har de senaste åren haft en ordentlig tillväxt i Halland. Vi täcker upp ett område från Kungsbacka i norr till Torekov och Båstad i söder, även om de sistnämnda förstås ligger i Skåne. Vi har anställda veteraner i alla de halländska kommunerna, men vi behöver bli fler för att klara av efterfrågan från våra kunder. Kontoret i Varberg kommer att öppna i någon gång under vintern, vilket gör att vi får en bättre närvaro som påverkar både kunder och veteraner positivt, säger Annica Cauchy, platschef för Veterankraft i Halmstad och det kommande kontoret i Varberg.

- Kontoret i Kungsbacka har funnits sedan 2021 och vi ser en stor efterfrågan på våra veteraner. I dagsläget har vi ungefär 50 anställda veteraner bara i Kungsbacka och vi har vuxit ur våra nuvarande lokaler. I september flyttar vi därför till Vallgatan 2 i centrala Kungsbacka. Det blir fantastiskt, säger Susanne Mayer Erander, platschef för Veterankraft i Kungsbacka. Samarbetet mellan våra olika kontor i gör att vi kan erbjuda kompetens från hela regionen, vilket uppskattas av många kunder.

Veterankraft grundades 2009 av Peter Ahlberg och Tomas Eriksson med visionen om att bli bäst på att sätta veteraner i arbete. Idag är Veterankraft en av Sveriges ledande auktoriserade bemanningsföretag och största leverantören av hushållsnära tjänster och företagstjänster. Veterankraft finns representerade i ett 40-tal orter, från Luleå i norr till Trelleborg i söder. Sedan 2015 finns kontor i Halmstad och 2021 startades kontoret i Kungsbacka.

Med fokus på trygghet, kvalitet och personlighet förenklar Veterankraft vardagen för tusentals hushåll och företag varje år. Veterankrafts kunder hyr in veteraner med hög kompetens och lång erfarenhet. I vår veterandatabas har vi allt från ekonomer, administratörer, fastighetsskötare, vaktmästare och lokalvårdare till ledsagare, fönsterputsare, trädgårdsmästare och hantverkare.

- Jag brukar sticka ut hakan och säga att vi kan göra allt från att passa ett nyfött barn till att bära kistan till sista vilan, säger Annica Cauchy, platschef på Veterankraft i Halmstad.

- Veterankraft är som en stor familj där man känner tillhörighet och är behövd. Alla anställda har avtalsenliga löner och är försäkrade precis som i en vanlig anställning men skillnaden är att man själv väljer med vad man vill jobba med och hur mycket man vill jobba. Kravet är att man är 55 år eller äldre, säger Susanne Mayer Erander, platschef på Veterankraft i Kungsbacka.

Vad är en jobbonär?
Oavsett om du redan är över 65 år eller om det snart är dags för dig att bli pensionär, då kanske du ska fundera på att bli en jobbonär - den nya samhällstrenden. En jobbonär är en person som tar ut sin allmänna pension samtidigt som den jobbar. Vanligen tar man ut halv pension och jobbar på halvtid. På så sätt kan man få ihop högre allmän pension samtidigt som man ändå har tiden över till olika fritidsaktiviteter.

För mer information, vänligen kontakta:
Annica Cauchy, Annica.Cauchy@veterankraft.se 035-250 56 23
Susanne Mayer Erander Susanne.Mayer-Erander@veterankraft.se 0300-66 63 49
Peter Ahlberg, VD Veterankraft AB, 08-520 078 01, peter.ahlberg@veterankraft.se

Mer information finns på www.veterankraft.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-11-23
Tegelgigant säkerställer snabbt arbeteAdvenica lanserar ZoneGuard PE250
2022-11-22
Kan CAM-system bidra till bättre miljö?En ny marknad växer framVåra specialister blir ännu bättre!Överens om att gemensamt undersöka lösningarFrån mötesapp till kommunikations­plattform
2022-11-21
Experten om de nya eldrivna maskinerna Bättre hälsa och säkerhet inom trävaruindustrinÖkad oro för IT-attackerFörändring i Stora Ensos koncernledningNimos måleriavdelning fördubblar produktionen
2022-11-18
Utsläppsfri återvinning i Bayern Maskin- och fixtur­konstruktioner blir säkrareLyfta och flytta gods smidigtEdge Gateway - Industri 4.0 har aldrig varit enklareHydro elektrifierar aluminiumtransporter
2022-11-17
Amada erbjuder kantpressar i mellansegmentetÄr chatbots standardalter­nativet för kundtjänst?Ny fabrik med rörlaser i spetsen ökar produktion TAWIs lyftanordningar hos PostnordVolvo klarar de hårda kraven hos SSAB