SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Visste du att?

Truckbröderna tar hand om 5-10 borttappade truckkort varje månad
Man kan undra hur många som egentligen tappar bort sitt truckkort då enbart Truckbröderna tar emot 5-10st borttappningar varje månad. Detta är en ganska hög siffra om man tänker på hur många truckutbildare det finns i Sverige samt hur många som faktiskt har ett truckkort.

Regler kring truckkort i Sverige


-Utbildning: För att få ett truckkort måste du genomgå en godkänd truckutbildning. Denna utbildning ska inkludera både teoretiska och praktiska delar och utföras av en legitimerad instruktör enligt den aktuella truckläroplanen.
-Ålderskrav: Du måste vara minst 18 år för att få ett truckkort.
-Utbildningsintyg: Efter att du har slutfört utbildningen och godkänts i både den teoretiska och praktiska delen, får du ett utbildningsintyg som bevisar din kompetens. Detta intyg används som underlag för att ansöka om ett truckkort.
-Truckkort: Ett truckkort utfärdas av Transportstyrelsen efter att du har ansökt om det och din utbildning är godkänd. Detta kort bevisar din kompetens och är en licens att köra en truck inom de kategorier som anges på kortet.
-Uppdatering och förlängning: Truckkort har normalt en begränsad giltighetstid, vanligtvis fem år. För att behålla giltigheten måste du vid regelbundna intervall uppdatera eller förlänga ditt kort genom att bevisa att du fortfarande är kompetent och kan köra truck säkert.
-Kategorier: Truckkortet är uppdelat i olika kategorier beroende på vilken typ av truck du är behörig att köra (A, B, C, D, etc.).

Varför ska man inte tappa bort sitt truckkort?


Att förlora sitt truckkort kan vara problematiskt av flera skäl:
Arbetsrelaterade konsekvenser: Truckkortet fungerar som ett bevis på din kompetens som truckförare. Om du förlorar det, kan det leda till arbetsrelaterade problem, som att du inte kan utföra dina arbetsuppgifter som kräver truckkörning. Det kan i sin tur påverka din anställning och möjligheten att utföra vissa arbetsuppgifter.
Säkerhet: Truckkortet är ett bevis på att du har genomgått den nödvändiga truckutbildningen för att köra en truck på ett säkert sätt. Att förlora detta kort innebär att du inte längre kan visa att du är utbildad och kompetent, vilket kan öka säkerhetsrisker på arbetsplatsen.
Därför är det viktigt att vara försiktig med sitt truckkort, förvara det på ett säkert ställe och undvika att förlora det. Om du av någon anledning förlorar det, bör du omedelbart kontakta den organisation eller myndighet som utfärdade kortet för att diskutera möjliga åtgärder för att återställa det.

Din räddning vid ett förlorat truckkort


För dem som förlorat sitt truckkort, utgör Truckbröderna en trygg lösning. Dem är dedikerade till att hjälpa dig återvinna ditt förlorade truckkort, vilket gör att du snabbt kan återgå till din arbetsplats med minimal tidsförlust. Kontakta dem för pålitligt stöd och professionell rådgivning när du behöver det som mest. Dem är här för att hjälpa dig lösa problemen och undvika de potentiella arbetsrelaterade konsekvenserna av ett förlorat truckkort. Med Truckbröderna vid din sida kan du snabbt och smidigt återfå ditt nödvändiga truckkort.

Kontaktinformation

Truckbröderna

Postadress
Stortorget 6
70211 Örebro
Region
Örebro
Örebro län
Sverige
Organisationsnummer:
559205-0354
Grundat: 2019
Anställda: 2
Välkommen till Truckbröderna AB

Truckbröderna erbjuder tidseffektiva, kvalitativa, prisvärda och seriösa truckutbildningar. Vi har en gedigen erfarenhet från branschen och genomför både företagsanpassad och privat truckutbildning i hela landet.

Övriga Utbildningar
Truckbröderna kan nu erbjuda Truckkort C & D, kran, travers, lift och fallskyddsutbildningar. Våra utbildningar anpassas efter era behov, kontakta oss för information om pris och tillgänglighet.

Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

Robert Batan
076-079 33 07

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-24
Nyckeln till precision inom träbearbetning Fördelar med kvalitativa magnetfältsmätareIntervju med Agne SvenbergEtt årtionde av inno­vativa propanlösningarBOLIST inleder samarbete
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten