SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

WEG presenterar motorserien W23 Sync+

Kombinerar permanentmagnet- och synkronrelutansteknik
WEG, som är en ledande global tillverkare av motorer och drivteknik, lanserar sin nya motorserie W23 Sync+. W23 Sync+, en hybridinnovation som kombinerar permanentmagnet (PM), ferrit- eller neodymmagneter och synkron reluktans (SynRM), ger högre effektivitet över alla hastigheter jämfört med konventionella induktionsmotorer.

Som en helt ny hybridteknik från WEG kommer W23 Sync+ att skaka om branschen. Den synkrona reluktansmotorn med permanentmagnet (PMSynRM), som först presenterades på SPS Germany i november 2023, är lämplig för applikationer som kompressorer, pumpar, fläktar, blåsmaskiner, transportörer och mycket mer.

Fördelarna med motorserien W23 Sync+ är bland annat en högre verkningsgrad i hela varvtalsområdet jämfört med än synkrona reluktansmotorer. Detta resulterar i en lägre total ägandekostnad (TCO) för anläggningschefer.

"Vi blickar framåt med W23 Sync+", förklarar Marek Lukaszczyk, marknadschef för Europa och Mellanöstern på WEG. "IE5 modellerna överträffar vida den nuvarande europeiska ekodesignförordningen, som för närvarande kräver att IE3- eller IE4-standarden uppfylls. WEG erbjuder det största utbudet av motorer som uppfyller IE5 effektivitetsnivåerna på marknaden.”

W23 Sync+ finns tillgänglig i ramstorlekar från IEC 80 till 450 (NEMA 140 till 7000). Denna multiplattformslösning kan arbeta över ett brett varvtalsområde med konstant vridmoment utan forcerad kylning och finns tillgänglig i varvtalsområden från 750 upp till 6000 rpm. Motorns uteffekt varierar från 0,75 till 1250 kW och är kompatibel med strömförsörjning på 220/380 V, 230/400 V, 240/415 V och 400/690 V.

Ökad effektivitet
W23 Sync+-motorserien ger energibesparingar som direkt minskar anläggningarnas CO2-utsläpp. En konventionell induktionsmotor förlorar över 20 procent i verkningsgrad över olika hastighets- och belastningsområden medan en W23 Sync+ behåller sin högre verkningsgrad och minskar med mindre än två procent när belastningen och hastigheten minskas till 25 procent av nominellt varvtal.

En annan viktig fördel med W23 Sync+ är att den är kompakt och har samma uteffekt per stomme som induktionsmotorer. Till exempel finns IE5-varianten tillgänglig i samma ramstorlek som en IE3-motor, vilket gör utbytbarheten med befintliga installationer smidig och problemfri.

WEG investerade över 122 miljoner euro i FoU under 2022. Under utvecklingsfasen för W23 Sync+ ville WEG:s FoU-team säkerställa att kunderna kunde dra nytta av de bästa tekniska egenskaperna hos både PM- och SynRM-motorteknik, inklusive möjligheterna med ferrit- och neodymiummagneter.

”WEG strävar efter att öka effektiviteten, minska kostnaderna, förbättra kvaliteten och minska mängden råmaterial som används i produkterna”, fortsätter Lukaszczyk. ”Ferritmagneten som användsa i W23 Sync+ är tillverkad av ett keramiskt material och har en lokal leverantör och producent. På så sätt undviker vi globala problem med leveranskedjan och får stabila materialpriser.”

Besök WEG’s webbplats för ytterligare information om utbudet av energieffektiva elmotorer.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-24
Nyckeln till precision inom träbearbetning Fördelar med kvalitativa magnetfältsmätareIntervju med Agne SvenbergEtt årtionde av inno­vativa propanlösningarBOLIST inleder samarbete
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten