SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Xellas nya byggblock presenteras på Nordbygg

Kombinerar lågt u-värde och hög bärförmåga
Precis i tid till årets största byggmässa lanserar Xella, ledande leverantör av byggmaterial i lättbetong och kalksandsten, en helt ny produkt – framtagen genom en förbättrad sammansättning.

Byggblocket Ytong Ultra+ erbjuder ett u-värde ner till 0,15 W/m2K – samtidigt som blocket har marknadens högsta bärförmåga för densiteten. Nu tar Xella med sig sin nya produkt till Nordbygg.
Ytong Ultra+ är en innovativ produkt som Xella nu lanserar, lagom till att Nordbygg öppnar sina dörrar. Produkten möjliggör konstruktioner som blir diffusionsöppna, ger bra värmeisolering och erbjuder ett sunt inomhusklimat.

Precis som alla Xellas produkter i Ytong lättbetong tillverkas det nya blocket av de naturliga råmaterialen sand, kalk och vatten – men för Ytong Ultra+ ligger förändringen i sammansättningen.
- Vi har tagit fram Ultra+ genom att ytterligare förbättra sammansättningen. Byggblocken genomgår en autoklaveringsprocess där kalciumsilikat hydratiseras, vilket gör att den kristalliska mikrostrukturen tobermorit bildas. Det är tobermorit som ger produkten sin höga bärförmåga, trots materialets låga densitet, förklarar Ben Birouti, Head of Country Operations på Xella Sverige.

Utöver att visa upp sin nyhet i monter C08:45 på årets upplaga av Nordbygg, kommer Xella även att ha med sig två stora favoriter – Hebel och Multipor.

- Hebel är våra uppskattade brandväggselement, som används för brandsektionering i industribyggen. Elementen är obrännbara och uppfyller M-klassifikationen för brandväggar. Sedan har vi med oss Multipor, som är en populär produkt just nu – särskilt när behovet av renoveringar och tilläggsisolering ökar. Det är ett mineraliskt isoleringssystem som kan användas för både renoveringsuppdrag och nybyggnation, invändigt och utvändigt, säger Ben Birouti och avslutar:

- Vi ser fram emot att ännu en gång få möta branschen på Nordbygg. Det är en ynnest att få chansen att träffa både nya och gamla kontakter, samt att få visa upp vårt breda sortiment.
Xella hittar man på Nordbygg den 23–26 april, i monter C08:45.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-26
Stolt leverantör av mark & va-material
2024-04-25
Effektivisera städningen med en städrobot Använd vatten för att skära med precisionISCAR introducerar ny krymputrustningMöt EdmoLift på Elmia Produktionsmässor Vi ställer ut på Elmia Automation
2024-04-24
När konstant tryck och luftflöde är ett måste Elektronisk övervakning av luftkvalitén Från konstruktion till kund med Lännen AB Vandskæring A/S investerarVill du framtidssäkra din produktion?
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp