SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

XL-BYGG fortsätter sin tillväxtresa

Öppnar 2024 starkt
Trots en tuff marknad och ett fjolår som minskade kraftigt i försäljning, nybyggnation och efterfrågan fortsätter XL-BYGG att växa mer än marknaden och ta marknadsandelar.

Nya siffror visar på att XL-BYGG ökade sin försäljning på jämförbara butiksenheter med 4,6 procentenheter över helåret 2023.

-Vi har stora tillväxttal jämfört med marknaden, mycket tack vare vår strategi som ger tydliga resultat. En annan viktig nyckel är det långsiktiga arbetet vi gör. I en stökig marknad prioriteras trygghet, långsiktighet och relationer och där gör våra medlemmar ett fantastiskt arbete, säger Carl Littlewood, Kedjechef XL-BYGG.

Utöver att XL-BYGG fortsatte att ta marknadsandelar blev det även ett starkt år och kedjan fick ta emot en rad utmärkelser.

-XL-Hjälpen fortsätter verkligen att engagera och beröra. Vi vann flera ärofyllda utmärkelser som verkligen visar på att sådana samhällsinitiativ gör skillnad på riktigt. Vi fick även ta emot ett pris som vinnare i vår kategori av Empati Grand Prix. Sen vill jag även lyfta ett annat initiativ som startade under året och det är det kvinnliga nätverket som syftar till att främja kvinnligt entreprenörskap inom byggmaterialhandeln. Det har skapat en enormt stor intern stolthet, säger Carl Littlewood.

Även 2024 börjar bra för XL-BYGG som presterar 7,1 procentenheter bättre än marknaden på jämförbara enheter.

-Vår affärsmodell med fria entreprenörer är vår styrka. I en lågkonjunktur har vi ännu en till växel att lägga in och vi hittar hela tiden nya affärsmöjligheter, säger Carl Littlewood.

På tal om nya affärsmöjligheter så kommunicerade kedjan i mitten på februari att man har ingått ett flerårigt rikstäckande avtal tillsammans med PEAB.

-Det är en ny marknad för oss och vi ser en stor potential att fortsätta växa tillsammans. Vi ser fram emot partnerskapet och vi har samma målsättning i att vilja förändra branschen med fokus på kvalitet, miljö och hållbarhet, säger Carl Littlewood.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när