SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Zaptec lanserar egen betaltjänst för elbilsladdning

Det ska vara lätt att betala
Laddbolaget Zaptec ingår partnerskap med betaltjänstbolaget Monta och släpper ny betaltjänst för elbilsladdning. Sverige blir den första marknaden för lanseringen av Zaptec Park, och flera europeiska länder följer under 2022.

Samarbetet är bland det första i sitt slag där en hårdvarutillverkare går ihop med en mjukvaruleverantör för att leverera laddstationer till företag, bostadsrättsföreningar och elbilsförare med smidig fakturering och betalning direkt vid laddaren. Lanseringen av Zaptec Park är ett steg mot att göra elbilsladdning så enkel som möjligt och en drivande kraft i den gröna omställningen.

”Det ska vara lätt att ta betalt för laddning och det ska vara lätt att betala. Vi ser att många användare efterfrågar en enkel betaltjänst för Zaptec Pro-anläggningar och det känns roligt att bredda oss och kunna erbjuda både laddning och betalning”, säger Axel Philipson, VD för Zaptec Sverige.

Lanseringen innebär att Zaptec-ägare som hanterar betalningar får full kontroll över åtkomst, användning, prissättning och debitering. Tjänsten förser även elbilsförare med möjligheten att se andra publika laddare i området och funktioner som virtuell köbildning och reservationer.

Två företag med samma långsiktiga vision

Zaptec och Monta ser fram emot att ingå i ett strategiskt partnerskap som stödjer deras gemensamma vision om en elektrifierad framtid.

"Zaptec är ett av branschens ledande varumärken när det gäller kvalitet och säkerhet. Vi är mycket glada över att samarbeta med ett företag som, precis som vi, vill förbättra världen genom att skapa en mer hållbar framtid med hjälp av elektrifiering. Genom att kombinera Zaptecs snyggt designade och pålitliga laddstationer med vår mjukvara är vi övertygade om att vi tillhandahåller en bättre laddningsupplevelse. Detta kommer att underlätta för att kunna möta den skyhöga efterfrågan på elfordon över hela Europa”, säger Casper Rasmussen, VD för Monta.

”Vi är mycket positiva till partnerskapet med Monta, en av de ledande laddbetaltjänsterna i Sverige, och ser fram emot att tillsammans med dem forma framtiden för EV-laddning. Det är en spännande och rolig resa vi har framför oss”, avslutar Axel Philipson.

Om Monta:

Monta är ett mjukvarubolag som sammanför installatörer, operatörer, service-verksamheter, elbilister och företag med laddstationer och lägger fundamentet för en skalbar och miljövänlig infrastruktur inom laddning. Deras mål är att göra laddning av elbilar till en enkel, tillgänglig och pålitlig upplevelse.

Mjukvaran säkerställer en konsekvent laddningsupplevelse för alla bilmärken och hjälper laddstationsägare att hantera användare, priser, betalningar och tillgänglighet.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN