Formade mellanlägg och brickor

Pris: Ej angivet

Finansiering
Ny/Begagnad: Ny
Kategori: Övrigt
Emballage
Produkter

Referensnr:
Upplagd: 2022-03-01
Mikael Wennerlund
Key Account Manager
0708 55 67 07
Jennie Wallström
Technical Account Manager
0709 80 50 06

Beskrivning

Nycopac designar och producerar formade mellanlägg och brickor till främst fordons- och verkstadsindustrin, som Scania, Volvo, Autoliv och Sandvik. Även företag inom medicin- och livsmedelsindustrin är kunder till oss.

Vi använder både vakuumformning och blisterteknik i vår produktion och den teknik vi väljer beror ofta på om produkten ska användas som returförpackning eller engångsförpackning.

Nycopac producerar stora mängder bildade mellanlägg, främst för fordons- och verkstadsindustrin.
-Formade mellanlägg används när produkter måste ligga säkert och fixerat på någon form av lastbärare. Dessa typer av mellanlägg är lämpliga när din produktionsprocess automatiseras och produkten måste hållas på plats under transport. I samarbete med kunden utvecklar våra erfarna designers den mest lämpliga designen, produktionstekniken och materialet för varje projekt. Vi använder olika material och produktionstekniker beroende på om du vill att ditt bildade mellanlager ska vara en gång eller flera gånger.

-Vakuumformning
Denna produktionsteknik används främst vid tillverkning av stora mellanlägg som är utformade för att passa på hel-, halv- och kvartspallar och där kraven på styvhet och hållbarhet är höga. Fördelen med denna produktionsmetod är att verktygskostnaden är relativt låg, vilket möjliggör produktion i lägre mängder. Hög staplingsbarhet och kompakthet premieras i designprocessen. Vi använder ark av PC, PP, ABS, PE eller PS som värms upp och läggs över ett verktyg, varefter luft sugs ut, vilket skapar ett vakuum som drar nner plasten på verktyget och arket formas runt verktyget. Mellanlägget stansas till rätt storlek.

-Rullmatad termoformning
I denna produktionsteknik finns inte plastmaterialet i ark, utan på en rulle som matas med hög hastighet på verktyget, där det värms, formas och stansas. Eftersom materialet är på en rulle behöver det vara ganska tunt, 1,5 mm för återanvändbara mellanlägg.


Med vakuumformning är verktyget realtivt billigt men produktionskostnaden är högre än för blister. Vid blisterproduktion är verktyget dyrare men kostnaden för serieproduktion är betydligt lägre.

I vissa fall använder vi samma verktyg för att producera engångsbrickor med tunnare material och returbrickor med tjockare material.

Pris: Ej angivet

Finansiering

Allmänt

FabrikatNycopac AB

Skicka intresseanmälan

Mottagare
Nycopac AB, Mikael Wennerlund
Ämne
Meddelande

Avsändare

Företagsnamn
Namn
Epost
Telefon
Genom att du klickar "Skicka meddelande" godkänner du att vi sparar dina personuppgifter enligt aktuella villkor
Vill du ta emot e-postutskick ifrån industritorget?
Skicka en kopia av meddelandet till mig.
Kontaktinformation
Postadress
S:t Anne­gatan 4 2 Tr
61134 Nyköping
Region
Nyköping
Södermanlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556741-7794
Grundat: 2007
Anställda: 7
Välkommen till Nycopac AB !

Vi utvecklar och producerar alla typer av lastbärare, emballage och förpackningar för tillämpningar där stora krav ställs på stryktålighet, fuktbeständighet och låg vikt. I de flesta fall ersätter vi eller kompletterar befintliga emballage i trä, plywood eller well.

Vi utvecklar och säljer pallboxar, lådor och containrar i plast, vakuumformade mellanlägg samt material, som framför allt användes som omslag av coils, profiler och rör i metallindustrin.

Vill du veta mer om oss ? Klicka på vår logotype som tar dej direkt till vår hemsida.

Välkomna att kontakta oss !

Kontakter

Mikael Wennerlund
Key Account Manager
0708 55 67 07
Jennie Wallström
Technical Account Manager
0709 80 50 06

Filmer

Pallbox