Haeger 824 Window Touch

Pris: Ej angivet

Finansiering
Ny/Begagnad: Ny
Kategori: Övrigt
Plåtbearbetningsmaskiner
Industrimaskiner

Referensnr: 3
Upplagd: 2021-09-14
Lars Carlson
VD
0322-64 33 71

Beskrivning

Haeger 824 Window Touch

SingleTouch Part Handling Technology. • 8 tons (72kN) presskraft och 24 tums (610mm) arbetsdjup
• Maximerar produktiviteten och kvalitén med Haegers exklusiva prestandahöjande funktioner
• Window Touch med TIS (<- Länk till TIS) möjliggör införandet av upp till fyra olika fästelement i en hantering, ger en ökad produktivitet på 40% eller mer
• InsertionLogic programvara och InsertionGraphics hjälper till att eliminerar kostsamma kvalitetsproblem
Funktioner

A. Senaste versionen (9 w/) av Optional Quality Control paketet innehåller mjukvara för nätverk, offline programmering och mjukvara för kommunikation med och hantering av data från medföljande digitalkamera.

Nätverksegenskaperna i maskinen gör att man kan skapa en enkel kommunikation mellan maskinen och en vanlig PC eller ett helt nätverk. Skapa och lagra program offline och sedan hämta upp dem på flera olika maskiner.

Offline programmering innebär att man kan skapa ett program på en PC och undviker på så sätt stopp i maskinen för att göra program.

InsertionGraphics skapar en visuell guide för hela processen. En bild på detaljen visas på skärmen. Varje fästelements position visas med en färgad blinkande punkt. Detta eliminerar praktiskt taget möjligheten att missa ett fästelement eller att sätta det på fel plats.

Det nya förbättrade Quality Assurance systemet kontrollerar att fästelementet har rätt längd och att det verkligen finns ett fästelement.

Flera olika typer och stolekar på fästelement går att sätta i en följd utan att släppa detaljen.

Pekskärms styrd PC. 12-tums pekskärm i färg med operativ systemet Windows XP. Upplösningen är 640 x 480. RAM minne på 128MB. 512MB lagringsminne. Ethernet port och USB port.

Språk. Mjukvaran InsertLogic finns på 14 olika språk. Det är oerhört värdefullt då Haegern skickas och används över hela världen.

B. Turret Insertion System (TIS-2).

Turret Insertion System (TIS) gör det möjligt att sätta upp till fyra olika fästelement utan att släppa detaljen. Det nya TIS-2 ger information om vilken station som ska användas och har ett system som automatiskt låser den stationen i sitt läge. Det gör att operatören använder rätt station och att verktyget aldrig kan röra sig under fastsättningen. Informationen och låsningen hjälper också till så att inga fästelement missas att sättas på plats i detaljen. Operatören kan nämligen inte byta station förrän alla fästelement av den typen är på plats. Låsningen av stationen gör också så att verktyget alltid hamnar i exakt rätt läge innan man pressar. Det är extra viktigt när man matar fram fästelementen automatiskt.

C. MAS

Modular Autofeed System (MAS) levereras komplett med vakuumgenerator. Automatisk matning (autofeeding) är 3 gånger snabbare än manuell matning och ger; automatisk orientering, separering och matning av muttrar, skruvar och distanser utan att behöva byta matningsskål. Snabba och enkla verktygsbyten. Ändra från muttrar till skruvar eller distanser på mindre än 3 minuter och mata upp till 2000 fästelement i timmen.

D. Haegers pantenterade säkerhetssystem.

Haegers pantenterade säkerhetssystem är aktivt genom hela axelns rörelse, oavsett längd på verktygen. Operatören ändrar inget fysiskt i säkerhetssystemet vid byte av verktyg och därför påverkas inte uppsättningstiden vid verktygsbyte i maskinen.

E. Nya Multi-Shuttle verktygssystem för mutter, skruv och distanser.

Det nya Multi-Shuttle systemet ger snabba och enkla verktygsbyten mellan mutter, skruv och distanser. Bytet tar totalt 2 minuter och det behövs ingen in justering av verktygen. Multi-Shuttle systemet finns till Haegers WindowTouch-maskiner och även delvis till OneTouch-maskinerna. Det är för att få en bättre ekonomi, mindre utbildning och mer flexibilitet mellan de båda maskinerna. Att byta mellan manuella och matade verktyg är både snabbt och enkelt.

F. PLC styrt Hydraulsystem.

Haegers 824 WindowTouch tillåter operatören att pressa med full kraft vart som helst i axelns rörelse. Snabbare RAM hastighet ökar produktiviteten, minskar kostnaden per detalj och ger en snabbare återbetalningstid. Det elektroniskt styrda hydraulsystemet garanterar den mest exakt repeterbara kraften i branschen.

G. Låg Energiförbrukning.

Det hydrauliska systemet använder cirka 40% mindre energi än ett pneumatiskt system. Det gör att man får en lägre driftskostnad.

H. Cylinder med Positivt Stop.

Haegers 824 WT har en cylinder med positivt stopp. Det positiva stoppet används för att kunna sätta fästelement i mjuka material som PC kort, plast, glasfiber och aluminium. Det förhindrar att materialet deformeras och trycks sönder och man får en absolut repeterbarhet av trycket.

I. Special Verktyg och Applikationer.

Haeger har ett oöverträffat utbud av standard verktyg i både tum- och metrisk skala. Samtidigt har Haeger stora möjligheter att ge lösningar till kundspecifika projekt och även tillverka manuella och automatiska verktyg för praktiskt taget alla typer av fästelement.

J. Laser för lokalisering av verktyg.

Haegern har en laserstråle som enkelt guidar operatören genom processen. Ett rött kryss visar exakt var detaljen ska befinna sig vid varje infästning. Operatören lokaliserar snabbt och säkert fästpunkten även på stora detaljer.

K. Gränssnitt för Digitalkamera.

Digitalkameran som medföljer i Haegers Quality Control Pack ger operatör möjlighet att ta ett kort på detaljen och föra in bilden direkt i ett program för en specifik detalj.

Pris: Ej angivet

Finansiering

Allmänt

FabrikatHaeger

Skicka intresseanmälan

Mottagare
Maskinab Teknik AB, Lars Carlson
Ämne
Meddelande

Avsändare

Företagsnamn
Namn
Epost
Telefon
Genom att du klickar "Skicka meddelande" godkänner du att vi sparar dina personuppgifter enligt aktuella villkor
Vill du ta emot e-postutskick ifrån industritorget?
Skicka en kopia av meddelandet till mig.
Kontaktinformation

Maskinab Teknik AB

Postadress
Box 604
44117 Alingsås
Besöksadress
Alefors­vägen 10
44139 Alingsås
Region
Alingsås
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556730-7409
Grundat: 1991
Anställda: 4
Välkommen till Maskinab Teknik AB!

Vi har genom åren specialiserat oss på import och försäljning av verktyg och maskiner för industriell plåtbearbetning till verkstadsindustrin.

I vårt lager har vi alltid kantpressverktyg, stansverktyg och lasertillbehör för omgående leverans.
Låt oss visa vilka vi är som arbetar på Maskinab och de produkter vi kan erbjuda Er.

Välkommen att kontakta oss!

Agenturer

COASTONE, Finland (Generalagent)
Servoelektriska kantpressar från 0,9m till 4m. Låg energiförbrukning, snabb positionering, låga underhållskostnader. Finns med European eller Wila fäste som standard.

Kontakter

Lars Carlson
VD
0322-64 33 71
Stefan Svensson
Säljare
0322-64 33 73
Emil Carlson
Säljare
0322-64 33 72