Hemförsäkring – Jämför hemförsäkringar och byt den bästa

Hemförsäkring är en viktig faktor för att du ska kunna känna dig trygg hemma. Men hur hittar man den bästa hemförsäkringen för en själv? Här går vi igenom allt du behöver veta för att hitta rätt försäkring för dig.
Med en hemförsäkring får du, och din familj, ett brett ekonomiskt skydd. Hemförsäkringen är uppdelad i tre försäkringsdelar vilka ger ekonomiskt skydd för personerna, dess egendom samt för sjukvårdskostnader på utlandsresa.

Jämför – Så enkelt kan du jämföra hemförsäkring från flera försäkringsbolag.
Välj rätt – Lär dig skillnaderna utifrån boendeform.
Förstå – Få svar på vad som ingår i en hemförsäkring.
Omdöme - Hitta bästa hemförsäkringen för dig.



Jämför hemförsäkring


Att jämföra och hitta en passande hemförsäkring är viktigt för att du ska få ett försäkringsskydd utifrån dina behov. Med ett stort antal bolag, och försäkringsupplägg, kan det vara svårt att välja. Här presenteras därför först en guide som visar hur en enkel jämförelse kan ske.

Jämföra hemförsäkring i fem steg
Att jämföra hemförsäkringar online är ett effektivt sätt att säkerställa att du får bäst möjliga skydd till ett konkurrenskraftigt pris. Genom att följa dessa steg kan du enkelt jämföra olika erbjudanden och välja den som bäst passar dina behov.

1. Använd formuläret ovan
Ett bra första steg för att jämföra hemförsäkringar är att använda det formulär som finns tillgänglig högst upp på denna sida. Genom att ange några grundläggande uppgifter om ditt boende och dina försäkringsbehov, kan en jämförelse snabbt ske.

2. En automatisk jämförelse sker
När du har angett dina uppgifter sker en automatisk jämförelse av olika hemförsäkringar. Systemet använder den information du har angivit för att matcha dig med lämpliga försäkringsalternativ från olika bolag.

3. Se och jämför utan krav
Du kommer nu att få en lista över olika hemförsäkringar. I detta steg kan du i lugn och ro granska och jämföra de olika alternativen utan några förpliktelser. Det finns alltså inget krav på att avtal måste tecknas.

4. Teckna hemförsäkring
Det sista steget i processen är att välja den försäkring som bäst uppfyller dina behov. Efter att ha jämfört olika alternativ bör du ha en klar bild av vilken av dessa som ger dig det skydd du behöver till ett rimligt pris.

Är det svårt att byta hemförsäkring?


Att byta hemförsäkring i Sverige är vanligtvis en enkel process. Du har rätt att byta när som helst, men kontrollera först eventuella uppsägningstider och avgifter i din nuvarande försäkring.

När du väljer att teckna en ny hjälper ofta den nya försäkringsgivaren till med att avsluta den gamla hemförsäkringen. Se till att den nya börjar samma dag den gamla upphör för att undvika tidsluckor.

Bästa hemförsäkringen utifrån boendeform


Olika typer av boenden har olika risk och behov, vilket påverkar vilken typ av ekonomiskt skydd som är mest lämpligt. En hemförsäkring som är idealisk för en villaägare är knappast relevant för den som bor i en liten hyreslägenhet. Nedan presentas de största skillnaderna utifrån boendeform:

1. Jämför hemförsäkring hyresrätt / lägenhet
Det är enkelt att jämföra hemförsäkring till hyreslägenhet/hyresrätt/lägenhet, vilket ofta kallas för lägenhetsförsäkring. Vid denna boendeform krävs nämligen minst ekonomiskt skydd. Det beror på att fastighetsägaren äger fastigheten och därmed försäkrar den.

Grundläggande försäkringsskydd - En lägenhetsförsäkring för hyresrätt innehåller därmed de grundläggande delarna, egendoms- persons- och reseförsäkring. Dessa beskrivs tydligt under rubriken ”Vad ingår i hemförsäkring?”.

2. Jämför hemförsäkring för bostadsrätt
När du äger en bostadsrätt är det viktigt att ha en hemförsäkring som täcker både dina personliga tillhörigheter och de delar av bostaden som du är ansvarig för. I en bostadsrätt innefattar detta ofta delar som såsom golv, väggar och inbyggda installationer. Dessutom bör det finnas ekonomiskt skydd för exempelvis vattenläckor och brand.

BRF-tillägg - Det skydd som presenteras ovan nås via ett BRF-tillägg. Det är alltså viktigt att ange till försäkringsbolaget att du bor i BRF, och inte hyresrätt, när hemförsäkringen tecknas. Detta för att BRF-tillägget ska ingå. Börja däremot med att fråga styrelsen i din bostadsrättsförening då en del föreningar automatiskt tecknar BRF-tillägg till sina medlemmar.

3. Hemförsäkring villa
För villaägare är det viktigt med en omfattande villaförsäkring som täcker både byggnaden och dess innehåll. En villaförsäkring bör inkludera skydd mot en rad olika risker, såsom brand, vattenskador, inbrott och stormskador. Eftersom en villa ofta innefattar ytterligare ansvar och värden, såsom trädgård och eventuella uthus, är det viktigt att dessa också täcks av försäkringen.

Hem- och villaförsäkring - En villaförsäkring försäkrar byggnader och mark. Detta medan en hemförsäkring ger ekonomiskt skydd för personer och egendom. Många bolag erbjuder hem- och villaförsäkring som därmed kombinerar dessa två.

4. Jämför hemförsäkring student
För studenter är det viktigt att ha en hemförsäkring som är anpassad efter deras unika behov och ofta begränsade budget. Studenter bor vanligtvis i mindre boenden som studentlägenheter eller korridorsrum, och deras försäkringsbehov skiljer sig därför från dem som bor i större bostäder.

Studentrabatt - Många försäkringsbolag erbjuder studentrabatt. Priset blir därmed betydligt lägre än ordinariepris. Denna rabatt kan generellt ges oavsett boendeform.

5. Fritidshusförsäkring
Fritidshusförsäkring är avsedd för de som äger ett fritidshus eller en sommarstuga. En bra fritidshusförsäkring bör täcka skador orsakade av exempelvis brand, inbrott, vattenskador och naturolyckor. Det är också viktigt att försäkringen täcker ansvarsskydd och rättsskydd.

Fritid eller året runt? - Fritidshusförsäkring är anpassad utifrån att ägarna av fastigheten bara är där tillfälligt. Om du funderar på att bo året runt bör du kontakta försäkringsbolaget och ange det. Detta för att du ska få ett korrekt försäkringsskydd.



Vad avgör pris på hemförsäkring?


Priset på en hemförsäkring påverkas av flera faktorer. Här är en punktlista som förklarar hur olika aspekter kan påverka kostnaden:

Adress: Din bostadsadress spelar stor roll. Områden med högre risk för brott eller skador, som översvämningar, kan leda till högre premie.

Din ålder: Yngre personer kan ibland anses innebära högre risk, vilket kan resultera i högre premier.

Ersättningsnivåer: Högre ersättningsnivåer innebär högre premier. Om du väljer en försäkring som erbjuder högre ersättning vid skada kommer detta alltså att synas i en högre kostnad.

Om tillägg ingår eller inte: Tilläggstjänster, som extra skydd för värdefulla föremål eller reseskydd, kan öka kostnaden.

Samlingsrabatt: Många försäkringsbolag erbjuder rabatter om du tecknar flera försäkringar hos dem.

Larm och andra säkerhetsdetaljer: Om ditt hem är utrustat med säkerhetssystem som larm kan detta minska risken för skador och stöld, vilket kan leda till lägre premier.

Studentrabatt: Studenter kan ofta få rabatterade priser.

Försäkringsbolagets fokusgrupper: Om du inte tillhör försäkringsbolagets primära målgrupp kan det påverka priset. Vissa bolag specialiserar sig på vissa demografiska grupper och kan erbjuda bättre priser till dem.

Vad kostar en hemförsäkring?
Kostnaden för en hemförsäkring i Sverige varierar beroende på flera faktorer, som bostadens storlek, plats, och individuella behov. I genomsnitt kan en hemförsäkring för en lägenhet kosta mellan 100 och 200 kronor per månad. För större bostäder som villor kan priset vara högre, ofta mellan 200 och 500 kronor per månad.

Exempel: 30-åriga Anna i Göteborg
Anna, en 30-årig grafisk designer, bor i en tvårumslägenhet i centrala Göteborg. Hennes hemförsäkringspremie påverkas av flera faktorer som speglar hennes unika situation.

Eftersom hon bor i en storstad med högre risk för brott och skador kan detta bidra till en något högre premie jämfört med om hon bott i en mindre stad. Hon har valt att inkludera ett tillägg för elektronikförsäkring, med tanke på den dyra utrustning hon använder i sitt arbete, vilket ökar premien något.

En fördelaktig aspekt är att hon har samlingsrabatt eftersom hon även har sin bilförsäkring hos samma bolag. Dessutom har Anna ett godkänt inbrottslarm installerat i sin lägenhet, vilket inte bara ökar hennes säkerhet utan också ger en rabatt på försäkringspremien.


Så får du en billig hemförsäkring


Här presenteras hur du kan jämföra och hitta en billig hemförsäkring – som möter dina behov.

1. Jämför
Det första steget för att hitta en billig hemförsäkring är att jämföra olika erbjudanden. Det finns många jämförelsesajter där du kan se priser och villkor från olika försäkringsbolag.

Genom att jämföra kan du upptäcka vilket bolag som erbjuder den billigaste hemförsäkringen för just dina behov. Kom ihåg att inte bara fokusera på pris, utan också på vad försäkringen täcker samt självrisknivå.

2. Se över behov – dumt att vara överförsäkrad
En annan viktig aspekt för att få en billigare hemförsäkring är att se över dina faktiska behov. Att vara överförsäkrad innebär att du kanske betalar för skydd du inte behöver. Gå igenom vad din nuvarande försäkring täcker och anpassa den efter dina faktiska behov. Detta kan innebära att du tar bort onödiga tillägg eller justerar ersättningsnivåerna.

3. Jämför varje år
För att säkerställa att du alltid har den billigaste hemförsäkringen är det bra att göra en årlig jämförelse. Försäkringsmarknaden förändras kontinuerligt, och nya erbjudanden och rabatter introduceras regelbundet. Genom att jämföra varje år kan du upptäcka om det finns ett mer fördelaktigt och billigare alternativ tillgängligt.

4. Samla hos samma bolag – men inte nödvändigtvis billigare
Ett vanligt tips för att få en billigare hemförsäkring är att samla flera försäkringar hos samma bolag. Många bolag erbjuder rabatter om detta sker.

Det är dock inte alltid garanterat att detta är det billigaste alternativet. Det är viktigt att jämföra det totala priset för alla dina försäkringar både separat och som en paketlösning för att se om det verkligen blir billigare att samla dem.

5. Utnyttja studentrabatter (men kom ihåg att ändra sen)
För studenter finns ofta möjligheten att teckna en billig hemförsäkring genom specialanpassade studentrabatter. Det är dock viktigt att komma ihåg att uppdatera försäkringen när du inte längre är student, eftersom villkoren och priset kan förändras när studentrabatten inte längre är tillämplig.

Vad ingår i hemförsäkringen?


En hemförsäkring är en omfattande försäkring som skyddar både dig, din familj, och dina tillhörigheter på flera olika sätt. Den täcker en rad olika områden och är utformad för att ge trygghet i vardagen. Nedan följer en genomgång av de vanligaste delarna.

Egendomsskydd för lösöre
Egendomsskyddet för lösöre täcker dina personliga tillhörigheter som möbler, kläder, elektronik och andra värdesaker i händelse av stöld, brand, vattenskador och andra oväntade händelser. Det är viktigt att kontrollera att ersättningsbeloppet täcker värdet på allt lösöre.

Rättsskydd
Rättsskyddet är avsett att hjälpa till med juridiska kostnader i händelse av en tvist. Detta kan inkludera advokatkostnader, rättegångskostnader och andra kostnader som är förknippade med juridiska processer. Det är dock viktigt att notera att rättsskyddet ofta har en självrisk och en övre gräns för vad som ersätts.

Ansvarsförsäkring
Ansvarsförsäkringen täcker skadeståndsansvar om du oavsiktligt skulle skada någon annan eller någon annans egendom. Det kan handla om allt från att du råkar spilla kaffe på en väns dator till att ditt barn skadar någon annans bil. Ansvarsförsäkringen skyddar dig ekonomiskt om du blir skyldig att betala skadestånd.

Reseskydd
Reseskyddet i hemförsäkringen ger ett viktigt skydd när du är på resande fot. Det täcker ofta oförutsedda händelser som sjukdom och olycksfall under resor. Det är viktigt att kontrollera hur länge reseskyddet gäller, då det ofta finns en tidsgräns för hur länge du kan vara utomlands med skyddet.

Överfallsskydd
Överfallsskyddet erbjuder ekonomisk ersättning och stöd om du skulle råka ut för ett överfall eller en misshandel. Detta skydd kan innefatta ersättning för medicinsk vård, rehabilitering och ibland även ersättning för sveda och värk.

ID-skydd
ID-skydd är en relativt ny del i vissa hemförsäkringar och erbjuds inte av alla försäkringsbolag. Detta skydd är utformat för att hjälpa till vid identitetsstöld, där någon obehörig använder dina personuppgifter för att begå bedrägeri.

Exempel på tilläggsförsäkringar


Tilläggsförsäkringar erbjuder extra skydd utöver det som ingår i den grundläggande hemförsäkringen. De är utformade för att ge en mer omfattande täckning för specifika behov eller värdesaker. Här är några exempel på vanliga tilläggsförsäkringar som kan vara värda att överväga.

Allrisk
Allriskförsäkring, även känd som drulleförsäkring, ger ett utökat skydd för dina saker. Den täcker skador eller förluster som inte täcks av den vanliga hemförsäkringen, till exempel om du tappar din mobiltelefon eller om din laptop skadas av misstag.

Elrullstol
För personer som använder elrullstol kan en särskild tilläggsförsäkring vara viktig. Denna täcker skador på eller förlust av elrullstolen, vilket kan vara en betydande ekonomisk investering. Den kan även täcka kostnader för reparationer och ibland ersättning för tillfällig hyra av en ersättningsrullstol vid skada.

BRF-tillägg
BRF-tillägget är en tilläggsförsäkring speciellt utformad för de som bor i bostadsrätt. Detta tillägg ger extra skydd utöver den vanliga hemförsäkringen, exempelvis skador på ytskikt.

Småbåt
Småbåtstillägget är en viktig försäkring för de som äger en mindre båt, som en roddbåt eller segelbåt. Den täcker skador på båten, stöld, samt har ansvarsskydd om du skulle orsaka skada på någon annans egendom med din båt.

Extra resetillägg
Extra resetillägg är en tilläggsförsäkring som utökar och förstärker det reseskydd som ingår i den vanliga hemförsäkringen. Detta tillägg kan vara värdefullt för de som reser mycket och erbjuder exempelvis utökad täckning för avbokningar, försenat bagage och längre försäkringsperiod under utlandsresor.

Ingår eller tecknas som tillägg?
När det gäller tilläggsförsäkringar är det viktigt att förstå att vissa kan ingå i standardpaketet, medan andra måste tecknas separat som tillägg. Detta varierar beroende på försäkringsbolag.

Till exempel kan allriskförsäkring (drulleförsäkring) i vissa fall ingå som standard men hos andra bolag kan det vara ett tillägg som du behöver välja till. Detta gäller även för andra tillägg som BRF-tillägg, småbåtstillägg och extra resetillägg.

Viktigt att tänka på!


När det gäller hemförsäkring finns det flera viktiga aspekter att tänka på för att säkerställa att du och din familj har det skydd ni behöver. Här är några viktiga punkter att överväga:

Att ha en hemförsäkring - Hemförsäkringen är ofta betraktad som den viktigaste försäkringen. Detta eftersom den erbjuder ett brett skydd för både dina tillhörigheter och din familj. Det är grundläggande att ha en sådan för att skydda sig mot oväntade händelser som brand, stöld, vattenskador och skador på andra personers egendom.

Kontrollera att den täcker hela familjen och värde - Se till att din försäkring täcker alla familjemedlemmar och att försäkringsbeloppet motsvarar värdet på dina tillhörigheter. Det är viktigt att den är tillräckligt bred för att ersätta allt vid en eventuell brandskada. Det kan innebära att du behöver justera försäkringsbeloppet om du skaffar dyrare tillhörigheter.

BRF-tillägg behövs? - Om du bor i en bostadsrätt är det viktigt att överväga om du behöver ett BRF-tillägg. Kontrollera vad som ingår i föreningens försäkring och teckna tillägget om det inte ingår.

När jämförde du senast? - Det är en god idé att regelbundet jämföra din hemförsäkring med andra erbjudanden på marknaden. Försäkringsvillkor och priser kan förändras, och det kan finnas möjlighet att hitta ett mer fördelaktigt erbjudande som bättre passar dina nuvarande behov.

Se över behovet – när det ändras - Dina försäkringsbehov kan förändras över tid. Det kan vara vid större livsförändringar som att flytta, köpa ny egendom eller ombyggnation. Se regelbundet över ditt behov för att säkerställa att hemförsäkringen fortfarande uppfyller dina behov och justera den vid behov.

Bästa hemförsäkringen tecknas hos…


I en omfattande jämförelse av hemförsäkringar framhåller Konsumenternas att Folksam och Swedbank erbjuder de bästa hemförsäkringarna när det gäller innehåll och villkor. Dessa försäkringar erbjuder ett brett försäkringsskydd och höga ersättningsnivåer. Det är dock viktigt att notera att jämförelsen inte tar hänsyn till priset.

Kom ihåg! Den bästa hemförsäkringen är den som bäst möter dina individuella behov. Att vara överförsäkrad innebär att du betalar för mer skydd än du behöver, medan att vara underförsäkrad kan innebära att du inte har tillräckligt skydd.

Här presenteras fem av de bästa hemförsäkringarna enligt Konsumenternas jämförelse:

1. Folksam Stor. Folksam Stor har fått 4,5 av 5 poäng i Konsumenternas jämförelse, vilket speglar dess omfattande skydd och höga ersättningsnivåer. Denna försäkring är särskilt uppskattad för sitt breda personskydd och generösa villkor.

2. Dina Hemförsäkring. Dina Hemförsäkring, med allrisk och utökat resetillägg, har fått 4,4 poäng. Detta betyg understryker försäkringens flexibilitet och dess förmåga att anpassas efter kundens behov.

3. Gjensidige. Gjensidige, med sin Plus-försäkring, har också fått 4,4 poäng. Deras hemförsäkring är känd för sina fördelaktiga villkor och personligt anpassade skydd.

4. ICA hemförsäkring Plus. ICA hemförsäkring Plus har erhållit en poäng på 4,4, vilket indikerar ett starkt skydd och goda villkor.

5. IF Stor. IF Stor har fått en poäng på 4,3, vilket visar på dess höga kvalitet och omfattande skydd. Denna försäkring är exempelvis uppskattad för höga ersättningsnivåer.

Vilken hemförsäkring är bäst?


Sammanfattningsvis visar poängen från Konsumenternas jämförelse att de nämnda hemförsäkringarna – Folksam Stor, Dina Hemförsäkring, Gjensidige, ICA hemförsäkring Plus och IF Stor – alla presterar mycket högt.

Med poäng som ligger mycket nära varandra, mellan 4,3 och 4,5, framstår dessa försäkringar som några av de bästa på marknaden. Denna jämförelse understryker att var och en av dessa försäkringar erbjuder ett omfattande skydd och höga ersättningsnivåer, vilket gör dem till utmärkta val för konsumenter som söker någon av de bästa hemförsäkringarna.

Det är dock viktigt att komma ihåg att den "bästa" hemförsäkringen är subjektiv och beror på individens specifika behov och omständigheter. Medan dessa försäkringar är ” myckett bra" enligt poängen, är det avgörande att välja en som passar just dina behov, oavsett om det gäller täckning, pris eller andra specifika villkor.

Jämför hemförsäkring utifrån pris
När man jämför hemförsäkringar är det viktigt att inte enbart fokusera på innehållet och villkoren, utan även på priset. Jämförelsen som tidigare nämnts tar huvudsakligen hänsyn till innehållet och villkoren i försäkringarna, men inte till deras pris. Det är inte oväntat att de försäkringar som rankas högst i termer av innehåll och villkor ofta är dyrare än de billigaste alternativen på marknaden.

För att få en mer balanserad bild av vad som erbjuds är det klokt att även jämföra hemförsäkringar utifrån deras pris. Detta kan enkelt göras genom olika onlinetjänster. Ett exempel är det formulär som finns tillgänglig högst upp på denna sida, där du snabbt och enkelt kan jämföra priser på olika hemförsäkringar.

5 Frågor inom boendealternativ



Måste man ha hemförsäkring om man bor i hyresrätt?
Det är inte lagkrav på att ha hemförsäkring när man bor i hyresrätt, men det är starkt rekommenderat. Hemförsäkringen skyddar inte bara dina tillhörigheter vid stöld eller skada utan erbjuder också ett viktigt skydd genom ansvarsförsäkring, rättsskydd och överfallsskydd.

Vad kostar hemförsäkring hyresrätt / lägenhet?
Kostnaden för en hemförsäkring i en hyresrätt eller lägenhet varierar beroende på flera faktorer som försäkringens omfattning, bostadens storlek och plats. Ett par hundra kronor i månaden är rimligt.

Vilken är det bästa hemförsäkringen vid bostadsrätt?
Den "bästa" hemförsäkringen för en bostadsrätt beror på dina personliga behov och önskemål. Det är viktigt att välja en försäkring som täcker både bostadsrättens byggnad och ditt lösöre. Folksam är bäst enligt en av de största jämförelserna på internet.

Vad gäller kring hemförsäkring om har jag inneboende?
Om du har en inneboende är det viktigt att kontrollera hur detta påverkar din hemförsäkring. I vissa fall kan det krävas en utökad försäkring för att täcka både dina och inneboendens tillhörigheter.

Vad gäller vid uthyrning i andrahand?
Vid uthyrning i andrahand är det viktigt att både du och den som hyr har adekvat försäkringsskydd. Din hemförsäkring täcker vanligtvis inte hyresgästens tillhörigheter, så det är rekommenderat att den som hyr i andrahand också har en egen hemförsäkring. Dessutom bör du kontrollera att din försäkring gäller under perioden för uthyrningen.

5 Frågor om ersättning



Vad ingår i en hemförsäkring?
Hemförsäkringen består av egendomsskydd, personskydd samt reseförsäkring.

Ingår olycksfallsförsäkring i hemförsäkringen?
Nej, försäkring täcker inte olycksfall. Det behöver tecknas en olycksfallsförsäkring separat. Däremot ingår en viss olycksfallsförsäkring på utlandsresa via resetillägget.

Hur stor är självrisken?
Självrisken i hemförsäkringen är den del av skadekostnaden som du själv betalar vid en skada. Storleken på självrisken varierar beroende på försäkringsbolag och den specifika försäkringen. Det är vanligt att kunna välja mellan olika nivåer av självrisk.

Hur begär jag ersättning vid skada?
För att begära ersättning vid skada bör du först kontakta ditt försäkringsbolag. De kommer att ge dig information om hur du går tillväga, vilka dokument som behövs och hur processen ser ut. Det är viktigt att anmäla skadan så snart som möjligt.

Vad är åldersavdrag?
Åldersavdrag är en minskning av ersättningen för äldre föremål vid en skada. Detta avdrag baseras på föremålets ålder och syftar till att spegla värdeminskningen över tid. Åldersavdraget varierar beroende på föremål och försäkringsbolag.

5 frågor kring hyres- och bostadsrätt



1. Hur jämför jag försäkring för bostadsrätt?
För att jämföra försäkringar för bostadsrätt, använd en jämförelsetjänst online där du kan ange dina specifika behov och få en översikt över olika försäkringsalternativ och deras villkor. Detta hjälper dig att hitta en försäkring som passar just din bostadsrätt.

2. Hur mycket kostar en hemförsäkring generellt?
Kostnaden för hemförsäkringen varierar beroende på faktorer som bostadens storlek, plats och försäkringens omfattning. Det är viktigt att jämföra olika alternativ för att få en uppfattning om den genomsnittliga kostnaden.

3. Var hittar jag en billig hemförsäkring för hyresrätt?
För att hitta en billig hemförsäkring för hyresrätt, jämför olika försäkringsbolags erbjudanden online. Tänk på att den billigaste försäkringen inte alltid erbjuder det bästa skyddet, så se till att jämföra vad som ingår i försäkringen.

4. Vad bör jag tänka på när jag väljer hemförsäkring för min lägenhet?
När du väljer försäkring för din lägenhet, överväg faktorer som försäkringens täckning, självrisk och pris. Jämför olika alternativ för att hitta en som erbjuder bästa möjliga skydd till ett rimligt pris.

5. Vad är en hyresrättsförsäkring?
En hyresrättsförsäkring är en typ av försäkring som är speciellt anpassad för personer som bor i hyresrätter. Den täcker vanligtvis lösöre, personligt ansvar, rättsskydd och ibland även överfallsskydd.