MÅNDAG 17 FEBRUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ännu ett EU-projekt är i hamn - fokus på utveckling och infrastruktur

Deltagare i slutkonferensen från bl a EU, Trelleborgs Hamn AB och Port of Szczecin Swinoujscie
I december anordnade Trelleborgs Hamn en slutkonferens kring ett av våra EU-projekt, ”Sweden-Poland Sustainable Sea-Hinterland Services III” som har sträckt sig mellan den 7 februari 2017 till den 31 december 2019. Trelleborgs Hamn (koordinator) har arbetat tillsammans med vår partnerhamn Port of Szczecin Swinoujscie och vår kund TT-Line AB i projektet.

Projektet har syftat till att öka effektiviteten och förbättra integrationen i korridorerna Scandinavian-Mediterranean och Baltic Adriatic Corridor, öka samarbetet mellan parterna i korridorerna och skapa en ökad möjlighet till fortsatt tillväxt i Polen inte minst när det gäller den intermodala trafiken, samt att förbättra anslutningarna mellan hamnarna och inlandet.

Aktiviteterna i projektet, som är en del i utvecklingen av Trelleborgs Hamns flytt, behövs för att möta de ökade volymerna i trafiken under utbyggnaden. Projektet är bidragsfinansierat via fonden för ett sammanlänkat Europa (Connecting Europe Facility, CEF).

Vilka aktiviteter har då utförts i Trelleborgs Hamn?

En ny check-in har byggts samt nya uppställningsytor i den västra delen av hamnen. Check-in består av fraktkontor, biljettkiosker, TT-Lines själv check-in automater, toaletter, gater med tillhörande bommar etc. Skyltningen har moderniserats och gått från fast till digital skyltning. Incheckningsområdet är betydligt större nu och med de nya uppställningsytorna har det blivit effektivare logistik i hamnen. I nya check-in är lastbils- och personbilstrafiken separerade. Med den automatiserade gate-in lösningen där lastbilen är i rörelse under hela inpasseringen utan att behöva stanna för att visa biljett, skapas ett konstant flöde som effektiviserar inpasseringen. Detta medför också positiva effekter på både miljö och trafiksäkerhet.

Lösningen med den nyinstallerade tåg-gaten är ett bild- och identifikationssystem som fotograferar och identifierar järnvägsenheter och vagnar i syfte att automatisera och besiktiga trafik som passerar terminalen via tåg.

Hanteringen av järnvägsenheter har blivit avsevärt mer effektiv och innebär en signifikant förbättring av arbetsmiljön på kombiterminalen eftersom ingen okulär inspektion av kombipersonal är nödvändig efter att tåg-gaten implementerades.

Aktiviteten innebar att förbereda för hårdgörning av uppställningsytorna bakom färjelägena 11 och 12 som kommer att byggas.

När vi nu summerar projektet kan vi konstatera att det har varit ett oerhört välfungerande projekt där samtliga har fullföljt sina delar i projektet samt att samarbetet mellan parterna varit väldigt god. Genomförandet av projektet innebär att Trelleborgs Hamn, Europas bästa RoRo-hamn, har utvecklat, effektiviserat och moderniserat infrastrukturen i hamnen och kan fortsätta leverera en bra upplevelse för hamnens kunder och kundernas kunder framöver.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-02-10
Reparbete med säkerheten i fokusDet började med en rostig amerikanare…Slipmedelstillverkare går samman för hållbarhet100 % tillverkarkompetens – innovativ och mångsidigHubSpots partnerprogram fyller 10 år – lanserar Solution Partner-programKährs träpellets certifierad enligt Sustainable Biomass Program för hållbar biomassaSolcellspark planeras för Hammarby SjöstadSchneider Electric vinnare av Elektroskandias utmärkelse – Årets leverantör 2019Helsingborgsregionen är i toppen av Sveriges viktigaste logistiklägen NCC renoverar bostäder i Danmark för en miljardÖrebroregionen utsedd till årets kompetenslyft av Intelligent LogistikTESAB företag fixar hållbar kyla till Ica supermarket butik
2020-02-07
Reparbete med säkerheten i fokusGillar du innovation och produktutveckling - då är det här något för dig!Gripen E och GlobalEye avslutar utvärdering i FinlandVolvo Cars rapporterar ökad rörelsevinst på SEK14.3 miljarder för helåret 2019Sverigepremiär för Fords laddhybrider på eCar ExpoSmal givar-, ställdonsplint för snabb och säker installationKONE lanserar världens första hissar med inbyggd uppkopplingCapgemini öppnar innovationscenter för att stötta företagÖresundskrafts nätunderhåll lockar internationell publikPremiär på svensk mässa för Volkswagens nya elbil ID.3B&R introducerar en industriel TSN switch för realtidsnätverk3D-printade fönster från NorDan sätter svensk innovation på världskartanKort e-bok ska få teknikrädda att våga börja programmeraHur energisektorn kan säkra driften och ett fungerande samhälleOplanerade stopp inom industrin i fokus på UnderhållsmässanSigma Recruit startar upp i SkövdeNy tjänst som hjälper fler företagare och förändrar branschenLi-ion batteri har framtiden för sigMercedes-Benz Unimog och Aebi Schmidt lanserar kompletta snöröjningsbilar i svenska paketVärldens största Comfort Hotel har öppnat på Arlanda flygplats.Elastisys vinner upphandling av molntjänster till Public Service-bolagVindkraften växer hos Sveaskog
2020-02-06
ABB hjälper till att maximera energieffektiviteten hos framtidens fossilfria stålpilotSäkerhets-PLC Safety SimplifierAnna Björklund går in som ny marknadsdirektör för Tikkurila Fler och fler ME-skolor startas runt om i SverigeJobb- och utbildningsmässa på Sjöängen 11 februariHögtryck i Radonovas instrumentverkstadNorwegian med högre enhetsintäkter, rekordhög punktlighet och högre kabinfaktor Ford Transit kör på gröna bränslen tillverkat av matoljaStark prestation för DAF 2019Biogas på plats i UmeåBatteriborrhammaren med avvibrerat handtagWürth Group fortsätter att växaEngcon firar 30 årGasum öppnar sin första tankstation för gas i UmeåRenault Trucks i historiskt avtal med Carlsberg om leverans av 20 elektrifierade lastbilarUPS storsatsar på eldrivna fordonAlstom tecknar det första kontraktet för batteridrivna regionaltåg i TysklandKartongkort för hållbarhet på BAFTA-galanCertifierande kurs i plastsvetsningBesök oss på SkogsindustridagarnaArvid Nilsson lanserar revolutionerande träskruv i miljöboxNy serie spjällmotorer
2020-02-05
Professorduo syr ihop workshop om teknisk kommunikation i vår Rätt plats vid rätt tidpunktEn enkel Volvo-hybrid som kan förbättra bränsle­effektiviteten med upp till 20 %Lindab lanserar nytt brandspjällLindab expanderar - öppnar proffsbutik i MölndalMarmoleum – Världens mest miljövänliga golv
Annonser