Äntligen - ett enklare verktyg för maskinstyrning! - industritorget.se
TORSDAG 02 APRIL 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Äntligen - ett enklare verktyg för maskinstyrning!

Nystartade Bygg-Tech bolaget SkyMap Innovations är drivande i utvecklingen av digitaliseringen inom bygg- och anläggningsbranschen.
SkyMap arbetar ständigt för att effektivisera arbetsprocesser och för att undvika onödiga kostnader och minska risker. Därför har man nu utvecklat en helt ny produkt – SkyMap CAD-viewer.

-Den som kan öppna en webbläsare kan använda verktyget, säger Jon Bengtsson, SkyMap Innovations VD och medgrundare.

SkyMap CAD-viewer är ett helt nytt, extremt användarvänligt verktyg framtaget för att effektivisera hantering av maskinstyrningsfiler. Snabbt och enkelt kontrolleras underlag till maskinen utan att användaren behöver en mängd olika programvaror eller någon CAD-kunskap.

- Ofta får man filer som inte går att öppna och behöver lägga onödig tid på att skicka filerna vidare till någon annan. Vi vill undvika detta slöseri med tid och har därför utvecklat detta användarvänliga verktyg som kan användas av vem som helst, säger Jon Bengtsson.

Med SkyMap CAD-viewer kan användaren tidigt i projektet se de teoretiska förutsättningarna på platsen, visualisera och testa genomförbarheten och säkerställa modeller och ritningar innan de skickas till maskinen.

Verktyget hjälper till att undvika bristfälliga och felaktiga modeller och ritningar och låter användaren få en total överblick över vilka filer som skickas vidare. Filer som användaren kan vara helt säker på är korrekta och som kan öppnas direkt.

- Vi ser även att man lägger onödiga pengar på att låta någon annan ta fram filer som man kan arbeta utefter. Genom att ha utvecklat SkyMap CAD-viewer har vi skapat ett verktyg för både kostnadseffektivisering och tidsbesparing, säger Jon Bengtsson.

Genom en enkel drag and drop-funktion laddas filerna upp i verktyget.

Den smarta rensningsfunktionen tar sedan bort all onödig information som maskinen inte klarar av eller har nytta av. Allt som behövs för att kunna använda tjänsten är en webbläsare.

- Vi har utvecklat verktyget på så sätt att instegströskeln ska vara väldigt låg. Vi siktar på en hög användarvänlighet för att göra det så enkelt och tillgängligt för alla, den som kan öppna en webbläsare kan använda verktyget, avslutar Jon Bengtsson.

Kontakt:
Jon Bengtsson. VD SkyMap.
Tel: +4673 502 21 32.
Email: jon.bengtsson@skymap.se

www.skymap.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-03-27
Volkswagen fyller på med laddbara bilar för den svenska marknadenRegion Värmland väljer Steora efter lyckad utvärderingLinde & Lantmännen Agroetanol bygger ut koldioxidanläggningen Norlic i NorrköpingVattenstämman 2020 i Kalmar ställs inBilfläktar blir respiratorer när Ford samarbetar med 3M, GE Healthcare och UAWBranschens första självsugande batteridrivna vattenpumpEnergiförbättring blir elföretag
2020-03-26
Ny agentur hos LichronProblem med att få fram prototyper och små serier?Hög tid att boka reparationer och renoveringar under semesterperioden.Falun först i Sverige med Dig Assist i skolanKunskap om tryck & kvalité i varje bitLagerautomation är hetare än någonsin Descartes stärker sitt e-handelserbjudande, förvärvar PeoplevoxDescartes växlar upp i Norden – rekryterar HR-chefSå påverkas det sydsvenska näringslivet av CoronavirusetDen smarta fabrikenRädda SME-företagen - Storföretagen måste betala sina fakturor i tidSTIHL inför hemleverans av motorsågarASUS lanserar Chromebook Flip C436 i SverigeFullt fokus på hållbarhet när Klädesholmen satsar på solcellsanläggningSökte en nischverksamhet – blev lösullsentreprenör på heltidNu öppnar Würth butik i Växjö - invigningsdagar 26-27 mars!Träbyggandet ökar och Sweco skriver ramavtal med DeromeBranschens första batteridrivna rensmaskinHuawei och Deloitte i ny rapport: 5G-teknik hjälpte Kina bekämpa Coronaviruset
2020-03-25
Hållfasta tryckfjädrar i verktygsstål för höga temperaturer Säkerhet från EnglandElmia Lastbil flyttas fram till 2021Gasum ska förse Preem med förnybart marint bränsleAbsolicon står stadigt trots Coronakris​Beijer Byggmaterial släpper guide till hantverkare i hantering av Covid-19Derome expanderar mer – slår upp portarna i KarlskronaSLP gör nytt förvärv i Malmö och bygger nyttNolia Beer i Luleå flyttas till 13-14 november10 krisåtgärder för svenska småföretag och jobbFull fart på försäljning och planering inför Stora Nolia och Load Up North – vårens mässor flyttasNetOnNet möter behovet av snabba leveranser när allt fler svenskar ställer om till arbete hemifrånWeber dry renovationProduktnyhet Mars 2020 - Gruppfördelare 1"Svenska bygg- och infrastrukturprojekt anlitar Sika för bredd och kvalitetKronans Apotek kraftsamlar för att prioritera läkemedelsleveranserNu bygger Derome hotell­rummen till Sara KulturhusHydroscand investerar i rörbockningsverksamheten i HudiksvallSuccén fortsätter trots corona kris
2020-03-24
Fem stjärnor för effektiv fasningnorelems dämpare levererar rätt strukturAngående rådande situation om Coronaviruset COVID-19Elektrifiering kan minska 60 procent av Europas utsläpp senast 2050Panasonic lanserar högeffektiv värmepump – sänker energiförbrukningen med 75 procent Absolut Company donerar etanol till produktion av handsprit på KiiltoBatterifabriken som skapar tusentals hållbara jobbHCL lanserar Unica v12.0 Giltighetstiden för YKB behöver förlängas om transporterna ska rullaPlåstret som ska förhindra djupa blodsockerfallUltrakondensatorer i solcellsanläggningFUCHS i Skandinavien är nu en del av DMG MORI – FUCHS Technology PartnershipONE Nordic satsar på drönartjänster för kraftindustrin​Lipigon tecknar avtal inom marknad värd miljarder dollar
2020-03-23
Historiskt spadtag – Sveriges första pyrolysoljeanläggning för biodrivmedelmySwecon växer och får nya funktionerEffektivare orderplock med nya Linde V08
Annonser