Annons

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Åsa Ekdahl ny VD för ABAT

Efterträder Thomas Andersson efter 25 år på posten
Uniwater-bolaget ABAT i Örebro har utsett Åsa Ekdahl till ny VD. Åsa hade tidigare rollen som platschef på ABAT, och tillträdde som VD för bolaget den 1 maj. Åsa efterträder Thomas Andersson efter 25 år på posten.

Uniwater-bolaget ABAT, tillverkar specialdesignade luckor i aluminium, rostfritt och stål samt specialtillvekade produkter i rostfritt och stål som exempelvis lastbilsdetaljer, durkplan, och staket, har anställt Åsa Ekdahl som ny VD för dotterbolaget ABAT i Örebro.

– Det som lockade mig till ABAT var det gedigna hantverk och yrkesstolthet som ligger bakom varje lucka som vi producerar, samt att våra produkter är otroligt viktiga för att skydda kritisk infrastruktur i samhället. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla ABAT och ser stora möjligheter till att hitta nya kunder och applikationsområden för våra luckor, säger Åsa Ekdahl, ny vd, ABAT.

Åsa som bland annat har en lång karriär inom polisen bakom sig, är inte ny för verksamheten. Hon kommer senast från en roll som platschef inom verksamheten, men innan dess arbetade hon bland annat som konsult åt H2O Teknik, som är de som ABAT har produktuvecklat säkerhetsluckorna och ventilationerna med. Åsa tillträdde sitt nya uppdrag den 1 maj, 2023.

– Jag är väldigt glad över att Åsa är på plats för att leda ABAT. Hon känner verksamheten väl och hennes erfarenhet som ledare i olika sammanhang är mycket värdefull för koncernen. Åsa är också den första kvinnan på en VD-post inom Uniwater-gruppen och detta är ett viktigt steg för oss. Vi är övertygade om att ökad jämställdhet hos oss, och i branschen generellt, är avgörande för att säkra den framtida kompetensförsörjningen. Det känns fantastiskt bra att ha Åsa på plats helt enkelt, säger Fredrik Jonsson, koncern-VD för Uniwater.

Åsa Ekdahl efterträder Thomas Andersson, som har lett företaget sedan 1997. Thomas är kvar inom verksamheten och fortsätter som produktutvecklare.

Läs mer om ABAT: www.abat.se

För mer information kontakta
Åsa Ekdahl VD ABAT asa@abat.se tel. 0708-191991

Carolina Jaworski, kommunikationsansvarig Uniwater
carolina.jaworski@uniwater.se tel. 0708-749489

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-05-24
Specialist på områdesskydd öppnar nytt i HalmstadNya APEX-tjänster Stripe blir betalningspartner för Zara Pre-OwnedSavox Noise-COM 500 lanserasM-Files når Centaur-status
2023-05-23
Kundutbildning i fjädertek­nik hos lettiskt kundföretagAros Kapital blir officiell partner till IFK GöteborgHar ni behov av specialmaskiner?Bildanalys & Vision byter namn till Computer VisionConsilium Safety Group och Roxtec i samarbete
2023-05-22
Jämför lån online för att hitta det bästa erbjudandetSwift-Cut – Mycket maskin för pengarna!SSAB och BE Group sam­arbetar inom fossilfritt stålSamarbete för att nå hållbara lösningarMensapriset 2023 går till Fredrik Löfgren!
2023-05-19
Avsticknings- och spårsvarvningssortimentSwecon och Volvo på Sweden Rock FestivalUdda Volvo-lastbil med retrolook byter ägareWithSecure lanserar en ny uppsättning tjänsterCASE:s populära roadshow återkommer 2023
2023-05-17
Först ut i Skandinavien Årets plåtslagare gillar koppar och knepiga jobbCognizant lanserar Neuro® AINytt koncept ska förbättra tillgängligheten Clean Motion lanserar leasingerbjudande