SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ökat fokus på miljö och kundbearbetning

Derome väljer Dana Lim som ny huvudleverantör
Från och med nu kommer professionella hantverkare att hitta Dana Lims produkter i sin närmaste Derome-butik. Derome, Sveriges största familjeägda träindustri, kan med sina sex affärsområden ta kunderna från skog till färdigt hus – och nu har de utsett Dana Lim till sin nya huvudleverantör av fog och lim. Dana Lim kommer att leverera produkter till Deromes 52 bygg- och industrivaruanläggningar, samt till företagets egen husproduktion.

Derome är ett familjeägt bolag som grundades 1946 och är nu inne på sin tredje generation. Genom hela verksamheten går trä som en ”grön tråd” – från skog till färdigt hus. Nu har de valt Dana Lim som ny huvudleverantör av fog och lim till sin bygghandel, industrihandel samt husproduktion.

- Vi är en helhetsleverantör inom byggmaterial och industrivaror, med stark inriktning på att möta yrkeskundernas behov. Det gör vi med ett bra och omfattande sortiment, samt genom att ge mervärde genom god service och hög expertis. Nu tar vi ett gemensamt steg framåt tillsammans med Dana Lim, där miljökrav och aktiv kundbearbetning står högt upp på agendan, säger Martin Axelsson, koncerninköpschef på Derome.

En långsiktig samarbetspartner
När Derome väljer leverantör är det avgörande att hitta någon som kan uppfylla kundens behov med sitt sortiment, samtidigt som de måste leva upp till högt satta miljö- och hållbarhetskrav.

- Att hitta rätt leverantör är nästan samma sak som att hitta en ny medarbetare. Man måste se till att båda parter är rätt för varandra och att vi ser samarbetet som en långsiktig resa. Att vi nu har valt Dana Lim beror mycket på det breda sortimentet som riktar sig mot just vår kundgrupp, samt deras offensiva och aktiva kundbearbetning – både ute i butik och på byggarbetsplatsen. Efter bedömning har vi också sett att Dana Lim ligger långt fram när det gäller miljö och hållbarhet, vilket passar oss, säger Martin Axelsson och fortsätter:

- Både från vårt och våra kunders håll blir miljöklassade produkter alltmer efterfrågade. Idag måste man kunna erbjuda ett bra sortiment med produkter som möter miljökraven. För oss känns helhetserbjudandet från Dana Lim som ett spännande frö att så i vår verksamhet, så att vi kan utöka våra gemensamma marknadsandelar. Tanken är att vi långsiktigt ska växa tillsammans och tillgodose både våra kunders totala behov, samt behoven från vår egen husproduktion.

Möjlighet för anpassningar
Dana Lim har nu påbörjat arbetet med att etablera sitt sortiment i Deromes butiker. Martin Axelsson berättar:
- Vårt sortiment är väldigt brett, men förändras också i samarbete med både leverantörer och vår egen säljorganisation. Vi vill gärna kunna lokalanpassa vårt utbud. Därför är det viktigt för oss att hitta leverantörer som satsar mycket på produktutveckling och som kan ta fram nya lösningar och produkter för att förenkla vardagen för våra kunder. Vi tror att Dana Lim kommer att bli en mycket bra samarbetspartner för oss och vi ser fram emot att få se deras produkter på våra hyllor.

Han kompletteras av Torsten Hjelm, VD på Dana Lim Sverige, som avslutar:
- Vi på Dana Lim är oerhört stolta över att få följa med Derome på denna gemensamma resa. Vi uppskattar deras miljömedvetenhet samt deras engagemang i att alltid vilja erbjuda sina kunder marknadens bästa lösningar. Det är värderingar som vi delar och som kommer att ligga som en grund för hela vårt samarbete.

För mer information, kontakta:
Torsten Hjelm | Country Manager, Dana Lim Sverige |
T +46 705 265 771 | E-mail: toh@danalim.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-07-02
engcon tecknar strategiska avtal i JapanOKQ8 öppnar bilpool i AlingsåsMed rätt volym slår stansning allt
2024-07-01
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
2024-06-28
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
2024-06-27
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
2024-06-26
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige