SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Fintech-raketen Lesslie växer med 500%

Tar in 18 miljoner i övertecknad rund
Lesslie Technologies AB meddelar idag att de säkrat 18 miljoner SEK i en övertecknad nyemission ledd av Wellstreet för att accelerera sin tillväxt och fortsätta skapa banktjänster som sparar kostnader och tid genom att automatisera bokföring och administration för Sveriges företagare. Lesslie grundades 2020 och har under senaste året vuxit med över 500% och fått hundratals nya företagskunder; nu växlar bolaget upp ytterligare. I rundan finns även investmentbolaget Quinary, David Craelius (F.d Klarna CTO) och Erik Seifert (F.d Ordförande Swish).

Lesslies nuvarande tjänst, Lesslie PAY, har snabbt blivit avgörande för många svenska företag, bolaget har idag en kontrakterad kundbas med betalvolym på över 5,0 miljarder. I det nuvarande ekonomiska klimatet överväger företagare varje krona noggrant. Lesslie PAY är optimalt positionerat för att hjälpa företag att spara betydande belopp. Genom att minska växlingskostnader, bankavgifter och förenkla bokföringen för utlandsbetalningar och valutaväxling ger Lesslie företagskunder mer värde för sina pengar. Med nyligen säkrad finansiering från Wellstreet kommer företaget att fokusera på att ytterligare stärka och förbättra Lesslie PAY.

– Jag är väldigt glad över möjligheten att få stödja Lesslie i denna fas. Deras innovativa tillvägagångssätt att uträtta kostnadseffektiv och snabb valutaväxling för små och medelstora företag positionerar dem som en verklig utmanare i branschen. Den här investeringen ligger i linje med min övertygelse om att driva positiv förändring och effektivitet i det finansiella ekosystemet, och jag är övertygad om företagets potential att kunna göra en betydande inverkan, säger Armando Coppola, Partner & Fund Manager, Wellstreet.

Lesslie hjälper företag som har leverantörer och kunder utomlands genom att spara dem tid och pengar, under 2023 sparade tjänsten över 10 miljoner kronor åt sina kunder. Lesslie PAY erbjuder ett transparent och lägre valutapåslag, inga transaktionsavgifter, samt automatiserar bokföring och tillhörande underlag– helt kostnadsfritt.

Tjänsten är integrerad med flera ERP (affärssystem) såsom Fortnox, Visma och Microsoft Business Central, samt med bankerna och slutligen Skatteverket– datakällor som är centrala för att sköta ett bolags ekonomi. Uppstart och onboarding sköts digitalt utan krångliga integrationsprojekt, där kunden omedelbart kommer igång med att börja spara tid och pengar direkt.

Till Sverige importeras och exporteras det årligen betalvolymer för över 6000 miljarder och Lesslies långsiktiga strategi går i riktningen att bli en Neobank för importörer och exportörer och att expandera sitt produktutbud för dessa ytterligare genom att erbjuda fler finansiella produkter och administrativa tjänster.

– Vi vill ge våra kunder mer valuta för pengarna. Det kan handla om allt från att sänka bankavgifter, ge bättre valutakurser till att minska redovisningskostnader. Det nya PSD2-regelverket i kombination med öppna APIer till redovisningssystem och Skatteverket gör att vi kan erbjuda bättre och billigare bankprodukter till kunder och samtidigt automatisera administration och bokföring, säger Gunnar Rytterling, VD Lesslie Technologies AB.

Lesslie befinner sig för närvarande i en spännande fas av sin utveckling. Den imponerande tillväxten och framgångsrika finansieringen utgör en stabil grund för företagets ambitiösa mål att gå från en startup till en scaleup under 2024.

För mer information, vänligen kontakta:
Gunnar Rytterling, VD Lesslie
+46722401340
gunnar@lesslie.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-02-23
High voltage water heaterFöretag extremt dåligt rustade Verizon Business skapar anpassad privat 5G-miljö Bästa företagsklimatet i Västerbotten 2026Två erbjudanden för lagerlogistik
2024-02-22
Förbättra din arbetsmiljöKvalitetssäkrade begagnade maskiner Tydlighet vid installations­märkningCarita Nero blir ny vd på KlaravikÖka effektiviteten i din tillverkningsprocess
2024-02-21
Det är viktigt att förstå termografins användbarhetFörsäkra dig om att hörseln inte tar skada vid arbetetUpptäck våra senaste produkterEn ny hydraul­cylinder eller renovera de befintliga? Mångsidiga verktyg för formning och bockning
2024-02-20
Effektiva lösningar för industriell luftkomprimeringEn väsentlig kugg i energi­försörjningens maskineriINTELLilight - Testa dig fram för bästa ljuset för stundenStranda AB har investerat i en ny bandsågautomatRätt lyftverktyg är kritiskt för effektiva lyftningar
2024-02-19
Vill du veta hur avfuktning fungerar ?Fiber billigare och ger högsta hastighet i kontorsfastighetCoGig och SSAB i samarbeteWavin förutspår ökad marknadsandel 2024 Unik energilösning för hållbara bostäder