SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

10 år som VD

Ger plats på ”Wall of Fame”
Lars Christensen har nyligen firat sitt 10-årsjubileum hos Dana Lim, Nordens ledande tillverkare av lim, fogmassa och spackel. Han kan se tillbaka på ett framgångsrikt decennium som VD, med en fördubbling av omsättningen och stor tillväxt både i Norden och internationellt.

Den 1 maj 2014 klev Lars Christensen för första gången in genom dörrarna på Dana Lim i danska Köge. Ett av hans första initiativ var att etablera en ”Wall of Fame”, där jubileer från 10 till 50 år uppmärksammas. Tio år senare ser han nu fram emot att få sitt porträtt upphängt på väggen med kollegorna.

- Det var verkligen med en stor portion ödmjukhet jag tillträdde. Dana Lim är ett erkänt danskt fondägt företag, med några oföränderliga kärnvärden. Samtidigt hade man upplevt en imponerande tillväxt under den tidigare VD:n Mogens Overgaard, som i rollen som styrelseordförande också blev min nya chef, berättar Lars Christensen och fortsätter:

- Vår gemensamma ambition var att vidareutveckla den kontinuerliga, stabila tillväxten samt att fortsätta strategin att hela tiden anpassa våra produkter så att de ger så mycket värde som möjligt för kundernas vardag. Samtidigt var målet att vi i högre grad skulle se bortom Danmarks gränser och synliggöra Dana Lim, särskilt på de övriga skandinaviska marknaderna.

10 års obruten omsättningstillväxt
När det gäller kontinuerlig tillväxt kan Dana Lim definitivt bocka av rutan. Under det senaste decenniet har de nämligen upplevt en obruten ökning i omsättningen, som faktiskt har fördubblats under Lars Christensens tid som VD. Dessutom har antalet anställda ökat med 30 procent och företaget har expanderat till både nya marknader och affärsområden.

En stor del av tillväxten har varit organisk men det har också genomförts förvärv, bland annat av norska Fugger 2019 och senast av industrilimleverantören PKI 2021. Dessutom har företaget investerat i att utöka lagerfaciliteter och produktion på huvudkontoret i Köge. Inom kort påbörjar man utbyggnaden av administrationsbyggnaden och frågar man Lars Christensen finns det ingen tvekan om att Dana Lim stannar i Köge.

- Det har hela tiden varit av högsta prioritet för oss att behålla våra verksamheter i Danmark. Vår placering innebär att vi har en djup förståelse för de nordiska kunderna. Samtidigt har vi kunnat behålla många av våra bra kollegor och inte minst locka till oss nya kompetenta talanger.

Från traditionellt till modernt produktionsföretag
För Lars Christensen är Dana Lim historien om en verksamhet som har lyckats utgå från traditionell produktion av traditionella produkter och samtidigt kunnat förnya sig. Enligt honom blir förnyelse ett ännu större fokus i framtiden:

- När jag ser framåt mot det kommande decenniet handlar det till stor del om att fortsätta utveckla våra produkter så att de kan bidra positivt till den gröna omställningen. Våra kunder och samarbetspartners ställer allt högre krav på hälsa, miljö och klimat, så vi ser fram emot en snabb utveckling där vi alltid måste vara uppdaterade och skarpa – och att vi på så sätt kan hålla oss i framkant för våra kunder och hjälpa dem att lösa sina uppgifter bästa möjliga sätt, säger Lars Christensen och avslutar:

- Med våra skickliga medarbetare har jag inga tvivel om att vi kommer att lyckas.

Fakta om Lars Christensen
- VD för Dana Lim sedan maj 2014
- Vice ordförande i Danmarks Färg- och Limindustri under DI
- Styrelseledamot i FEICA, den europeiska branschorganisationen för lim- och tätningsmedel

Fakta om Dana Lim
- Grundades i danska Köge 1929
- Tillverkare av lim, fogmassa och spackel för bygg- och anläggningsbranschen, samt för industrin
- Ägs av Kai Hansens Fond, som står bakom utdelningen av Dana Lim-priset

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-05-20
DIRA Robotbrag 30-31 MajVolvo L110H och L120H uppdateras Ny undersökningNewsec exklusiv rådgivare Skrivare allt oftare målta­vla för säkerhetsintrång
2024-05-17
Volvo CE presenterar omfattande rapporterMinimera produktspill Grundstenen för pålitliga VVS-systemEaton lanserar inbytes­kampanj för UPS-system Besök Swecons digitala monter
2024-05-16
Dessa fyra cyberhot växer extra snabbtONE startar ny containerlinjeIVECO Göteborg fyller 25 årSmart och klimatanpass­ad vattenhantering Byggföretag i Umeå på frammarsch
2024-05-15
ELESA vinner Good Design® Award Ny YSTA Sopvals Proffs L Clara blir VP Strategy & TransformationJordfelsbrytare uppfyller europeiska standarder 71% av styrelser tonar ner cyberriskernas allvar
2024-05-14
Montico ny utbildningsaktörYstaMaskiner present­erar nytt kättinghuvud Vårt modulära PLC Handla bra grejer till jobbetAllt fler superdatorer drivs med AMD