SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

3D-Printing ett effektivt alternativ till legotillverkning

Låt oss kolla närmare på varför 3D-printing är både viktig för prototyptillverkning och effektiv.
Som många känner till har 3D printing tagit en stor plats inom industrin när det kommer till prototyptillverkning men det många glömmer är att 3D printing är precis lika effektivt för att tillverka vanliga praktiska detaljer. Eftersom 3D printing bygger upp produkten eller detaljen steg för steg så blir det inte lika mycket materialspill som det blir med vanliga traditionella metoder där man tar bort material från en större t.ex metallbit för att få fram en detalj eller produkt.

Fördelar med 3D printing gentemot traditionell bearbetning



Det finns flera fördelar med att använda 3D-utskriftsteknik jämfört med traditionella bearbetningsmetoder. Här är några av de främsta skälen:

Designfrihet



Med 3D-utskrift kan komplexa geometrier och former skapas som annars skulle vara svåra eller omöjliga att tillverka med traditionella metoder. Det ger en hög grad av designfrihet och möjlighet att skapa skräddarsydda och unika produkter.

Snabb prototyptillverkning



3D-utskrift möjliggör snabb tillverkning av prototyper och provobjekt. Det minskar den tid och kostnad som annars skulle krävas för att producera prototyper med traditionella metoder, såsom formsprutning eller gjutning.

Kostnadseffektiv tillverkning



Serietillverkning med 3D-utskrift vara mer kostnadseffektivt än traditionella metoder. Detta beror på att det inte krävs dyra verktyg eller formar, vilket minskar de initiala investeringskostnaderna, 3D skrivarna behöver inte heller vara bemannade under hela tillverkningsprocessen vilket bidrar till ytterligare läge kostnader.

Minskat avfall



3D-utskrift möjliggör mer effektiv användning av material genom att endast använda det som behövs för att skapa den specifika produkten. Det minskar avfallet och kan vara mer miljövänligt än traditionella metoder där större mängder material kan gå förlorade vid bearbetning.

Komplexa interna strukturer



Med 3D-utskrift kan komponenter och produkter skapas med komplexa interna strukturer, inklusive ihåliga strukturer eller interna kanaler. Detta kan vara särskilt fördelaktigt inom områden som flyg- och fordonsindustrin, där viktreduktion och optimering av interna flöden är viktiga faktorer.
Kontaktinformation
Postadress
Tanneskärs­gatan 177
42160 Västra Frölunda
Region
Göteborg
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
559149-2599
Grundat: 2020
Anställda: 1
Välkomen till ToOp AB!

Även känt som TOP3D.se

En leverantör inom 3D-printing med hög kvalitet, stort utbud och punktliga leveranser!

Vi är en heltäckande företagsleverantör av högkvalitativa slutprodukter och prototyper tillverkade med additiv tillverkning i metall, plast och komposit. Med tillverkningsteknologier av högsta klass hjälper vi företag att snabbt gå från digitalt underlag till fysisk produkt och med tillverkning on-demand minimerar våra kunder behovet av fysiska lager.

Med tillverkning och produktutveckling under samma tak så erbjuder vi på TOP3D unika lösningar och tjänster för att förverkliga era produkter. Tack vare professionell 3d-printing och digitala designverktyg garanterar vi snabba och kostnadseffektiva lösningar av högsta kvalitét.

Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

Martin Ödlund
VD
0735302846

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-26
Stolt leverantör av mark & va-material
2024-04-25
Effektivisera städningen med en städrobot Använd vatten för att skära med precisionISCAR introducerar ny krymputrustningMöt EdmoLift på Elmia Produktionsmässor Vi ställer ut på Elmia Automation
2024-04-24
När konstant tryck och luftflöde är ett måste Elektronisk övervakning av luftkvalitén Från konstruktion till kund med Lännen AB Vandskæring A/S investerarVill du framtidssäkra din produktion?
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp