SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Varför välja “3d printing metall” över gjutning

Visste du att 3D skriven aluminium är starkare och hållbarare än gjuten aluminium?
3D printing har idag tagit en stor plats inom svensk industri, framförallt eftersom det ofta är mycket kostnadseffektivt samt mer miljövänligt än vanliga traditionella tillverkningsmetoder. Svarvning och fräsning genererar mycket spill under bearbetningsprocessen och gjutning kräver ofta flera prototyper eller formar innan man fått fram den slutgiltiga formen. Man kan även 3D printa i väldigt hårda material så som titan som annars kräver speciella maskiner och verktyg för att klara av.

Fördelarna med att välja 3D skrivning framför gjutning



Att välja 3D-utskrift i metall istället för gjutning har flera fördelar. Här är några skäl till varför 3D-utskrift i metall kan vara ett fördelaktigt alternativ:

Designfrihet



3D-utskrift i metall möjliggör skapandet av komplexa geometrier och detaljer som kan vara svåra att uppnå med gjutning. Det ger designern en hög grad av frihet att skapa komplicerade former och strukturer.

Snabb prototyptillverkning



3D-utskrift i metall ger möjlighet till snabb prototyptillverkning, vilket kan vara fördelaktigt för att snabbt iterera och testa olika designkoncept innan man går vidare till produktion.

Mindre materialspill



Gjutning innebär ofta att det krävs ett visst antal prototyper eller formar innan den slutliga formen är klar. Detta kan leda till betydande materialspill. Med 3D-utskrift i metall kan man tillverka objekt direkt från en digital modell utan att behöva skapa formar, vilket minskar materialavfallet.

Mindre behov av verktyg



Gjutning kräver tillverkning av formar och verktyg, vilket kan vara en tidskrävande och kostsam process. Med 3D-utskrift i metall kan man producera komplexa delar utan att behöva tillverka dyra formar, vilket minskar den initiala investeringskostnaden.

Skräddarsydda och unika produkter



3D-utskrift i metall gör det möjligt att tillverka skräddarsydda och unika produkter med hög precision. Det kan vara särskilt fördelaktigt för tillverkning av prototyper, reservdelar eller specialanpassade komponenter.
Kontaktinformation
Postadress
Tanneskärs­gatan 177
42160 Västra Frölunda
Region
Göteborg
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
559149-2599
Grundat: 2020
Anställda: 1
Välkomen till ToOp AB!

Även känt som TOP3D.se

En leverantör inom 3D-printing med hög kvalitet, stort utbud och punktliga leveranser!

Vi är en heltäckande företagsleverantör av högkvalitativa slutprodukter och prototyper tillverkade med additiv tillverkning i metall, plast och komposit. Med tillverkningsteknologier av högsta klass hjälper vi företag att snabbt gå från digitalt underlag till fysisk produkt och med tillverkning on-demand minimerar våra kunder behovet av fysiska lager.

Med tillverkning och produktutveckling under samma tak så erbjuder vi på TOP3D unika lösningar och tjänster för att förverkliga era produkter. Tack vare professionell 3d-printing och digitala designverktyg garanterar vi snabba och kostnadseffektiva lösningar av högsta kvalitét.

Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

Martin Ödlund
VD
0735302846

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-26
Stolt leverantör av mark & va-material
2024-04-25
Effektivisera städningen med en städrobot Använd vatten för att skära med precisionISCAR introducerar ny krymputrustningMöt EdmoLift på Elmia Produktionsmässor Vi ställer ut på Elmia Automation
2024-04-24
När konstant tryck och luftflöde är ett måste Elektronisk övervakning av luftkvalitén Från konstruktion till kund med Lännen AB Vandskæring A/S investerarVill du framtidssäkra din produktion?
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp