TISDAG 17 SEPTEMBER 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

40-årsjubileum för Trejon!

2020 firar Trejon 40 framgångsrika år som en av de ledande maskintillverkarna och maskinleverantörerna inom entreprenad, skog och lantbruk.
För att markera jubileet så har en speciell logga tagits fram som bland annat syns på den nya Maskinkatalogen.

- Det har varit en spännande resa och det är roligt att se tillbaka på den positiva utvecklingen av företaget sedan starten. Trejon har utvecklats från att vara grossist för den Svenska marknaden till att också bli tillverkare av egna produkter inom entreprenad, skog, grönytevård och Lantbruk i egen fabrik. Idag marknadsförs våra egna produkter i 23 länder, både i Europa och övriga kontinenter som till exempel Canada säger Henrik Johansson, VD Trejon.

Trejon firar 40-årsjubileum och företaget som har drivits av tre generationer och är baserat i Vännäsby, har anor sedan mitten av 40-talet. Det hela startade med entreprenören Signar Johansson som invigde Gulf bensinstation i Vännäsby med tillhörande serviceverkstad för fordon.

Det första generationsskiftet genomfördes i början av 70-talet då Signars söner Håkan, Lennart och Roland övertar verksamheten. Det är vid den här tiden företaget inriktar sig på att bli en leverantör av maskiner inom lantbruk, skog- och entreprenadverksamhet.

År 1980 flyttar företaget till nybyggda lokaler i Vännäsby, i samband med flytten grundas Trejon AB som står för ”Tre Johansson”. Trejon marknadsför maskinutbudet via ett rikstäckande nät av återförsäljare.

Under mitten av 80-talet börjar Trejon med egen produktion och tar fram sin första egna produkt i form av en Trejon snöfräs. Under de kommande åren växer sedan en hel serie med vägunderhållsprodukter fram under namnet Trejon Optimal. Produktionsvolymerna ökar i snabb takt och för att möta marknadens efterfrågan flyttar hela produktionen till en egenägd fabrik i Estland och utbudet av maskiner inom Trejon Optimal kan breddas ytterligare.

Under 2009 utökar Trejon produktsortimentet inom Skog och under Elmia Wood premiärvisas Trejon Multiforest skogsprogram. Produktionsanläggningen har samtidigt byggts ut i flera omgångar för att klara den ökande volymen.

2011 genomförs det andra generationsskiftet i företaget då syskonen Anna och Henrik Johansson driver verksamheten vidare och där målsättningen är lika stark nu som förr. De berättar att en stor framgångsfaktor för företaget är dess förmåga att behålla långsiktiga relationer.

- Vi har fantastisk engagerade och lojala medarbetare, de är en stor del av företagets positiva utveckling, de vill företagets bästa och gör sitt yttersta i alla situationer. Vi har en lång historia och våra relationer till flera av våra affärspartners sträcker sig långt tillbaka i tiden, en del ända från företagets start 1980 under den tiden skapas ett stort förtroende och pålitlighet som varit viktiga för företagets utveckling, säger Henrik Johansson.

Sortimentet fortsätter att växa och under våren 2018 så introduceras ett komplett sortiment av egentillverkade sopmaskiner. Detta gör Trejon Optimal till ett av det mest kompletta varumärkena inom maskiner för vägunderhåll.

- Vi är mycket stolta över utvecklingen av vårt egna produktsortiment, det tillsammans med vårt breda utbud av starka varumärken från våra europeiska leverantörer gör oss till en komplett leverantör av maskiner och utrustning, säger Henrik Johansson

Produktutveckling är en viktig del i Trejons fortsatta expansion och att kunna erbjuda moderna produkter som efterfrågas av marknaden. Inför hösten förstärker företaget upp avdelningen med två nya medarbetare som har stor erfarenhet att utveckla maskiner inom bland annat skogsteknik.

- Vi ser framåt med stor optimism och vi har idag en modern produktionsanläggning med nya effektiva maskiner anpassade att möta framtida efterfrågan. Som bland annat en ny laserskärare, utökad linje för robotsvetsning samt en stark och miljövänlig ytbehandling i form av pulverlackering. Just nu laddar vi och planerar höstens aktiviteter med en hel del maskinutställningar både inom Sverige och Europa. Höjdpunkten blir vårt deltagande på Agritechnica i November, en av världens största mässor med 2600 utställare och 450 000 besökare, säger Henrik Johansson.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-09-10
Nya Hilti DSH 600-X motorkapMexichem - som Wavin är en del av - blir Orbia: To Advance Life Around the WorldFord kommer sälja fler elbilar än diesel- och bensinbilar tillsammans år 2022Nya produkter på ny mark När du vill ha raka svar! FLEX nya digitala vattenpass är här!Vad har olja, solpaneler, lithiumbatterier och en kompisklubb gemensamt?​Mobileye – förarens extra ögonEfterlängtad sliphjälp - ONE+ Batteridrivna FingerslipSnabbare produktion med konverterad nonwoven!Hager stärker sin säljorganisation med Jonas Becker Pressinbjudan: Advanced Biofuels Conference
2019-09-09
Kompakt smartness i ÖvikLesjöfors goes to HollywoodABB öppnar nytt högeffektslabb för lågspänningsprodukterLuna lanserar handverktyg för smidigare säkring Besök Diac Metal AB på Elmia underleverantörsmässaRiksarkitekten – starkt dragplåster till mässan Nordic Property ExpoConrad Elektronik erbjuder nu smidiga inköpslösningar för företagRollco firar 20 år!Sportkläder i återvunnen plast från havet vinner Textilias miljöstipendium 2019 Thermotransferskrivare för industriella applikationerIVL släpper bok om elavfall för gymnasietKramp och Oljan i Mellerud satsar på butik intill VästerrådaPeafowl Solar Power och Liqway vann SKAPA-priser för Uppsala länMed arbetsmiljö, miljö och kvalitet i fokus Kommunala initiativ positiva för elbilsutvecklingenVolkswagen och Northvolt bildar samriskbolag för batteriproduktion
2019-09-06
ABB-teknik ger seniorer möjligheten till självständigt och rikt livFem missuppfattningar om markbaserad reningNyheter från ABB för framtidens smarta hem och byggnaderHubSpot lanserar omdesignad appmarknadsplats Robotar och röststyrning – om kunden själv får väljaFreemelt tar in 15 MSEK i en investeringsrunda ledd av IndustrifondenMarknadens första batteridrivna sprayaggregat med utbytbara tankarHeidelbergCement och Equinor ingår avsiktsförklaringSchneider Electric Sverige rekryterar nya cheferJessica Petrini blir HR-chef för TyrénskoncernenTekniska Verken i Linköping AB digitaliserar elnätet ytterligare.Bockasjö och Swedavia hyr ut 46 000 kvm till Postnord TPLSå påverkas Norden av orkanen Dorian Circle K ska bli störst i Sverige på snabbladdning – lanserar egna laddareKemibranschen samlas i Lund 16-17 oktoberInnovativ drivteknik från ebm-papst Småländsk arkitektur bakom global batterifabrikSommarens hetaste byggprojekt - rykande färsk lista för hela Sverige!Karl Kloste ny inköpschef i SveviaRyobi lanserar flexibel lödning på ONE+batteri!Sydkoreanskt intresse för svensk fjärrvärmeteknik
2019-09-05
Kompetensförsörjning på agendan när Berendsen fick besökDu kommer väl?Leax ser affärsmöjligheter med Subcontractor ConnectPåminnelse pressinbjudan: Robotkonferens för tillverkningsindustrins framtidRedo för oljespill? Läs spillguidens ABCKom ihåg att förpackningen är en del av produkten!Schneider Electric utökar Easy UPS 3-serien Derome och Riksbyggen tecknar rikstäckande ramavtal​Hydroscand fyller 50 årHelhetslösningar från WeberMakita lanserar kompakt och lätt 12V borrskruvdragare Real Rails och Green Cargos transportsamarbete minskar klimatutsläppenKasthall välkomnar ny försäljningsdirektörVäxjö Energi inspirerar 250 högstadieelever till jobb i teknikbranschen
Annonser