ONSDAG 19 FEBRUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

40-årsjubileum för Trejon!

2020 firar Trejon 40 framgångsrika år som en av de ledande maskintillverkarna och maskinleverantörerna inom entreprenad, skog och lantbruk.
För att markera jubileet så har en speciell logga tagits fram som bland annat syns på den nya Maskinkatalogen.

- Det har varit en spännande resa och det är roligt att se tillbaka på den positiva utvecklingen av företaget sedan starten. Trejon har utvecklats från att vara grossist för den Svenska marknaden till att också bli tillverkare av egna produkter inom entreprenad, skog, grönytevård och Lantbruk i egen fabrik. Idag marknadsförs våra egna produkter i 23 länder, både i Europa och övriga kontinenter som till exempel Canada säger Henrik Johansson, VD Trejon.

Trejon firar 40-årsjubileum och företaget som har drivits av tre generationer och är baserat i Vännäsby, har anor sedan mitten av 40-talet. Det hela startade med entreprenören Signar Johansson som invigde Gulf bensinstation i Vännäsby med tillhörande serviceverkstad för fordon.

Det första generationsskiftet genomfördes i början av 70-talet då Signars söner Håkan, Lennart och Roland övertar verksamheten. Det är vid den här tiden företaget inriktar sig på att bli en leverantör av maskiner inom lantbruk, skog- och entreprenadverksamhet.

År 1980 flyttar företaget till nybyggda lokaler i Vännäsby, i samband med flytten grundas Trejon AB som står för ”Tre Johansson”. Trejon marknadsför maskinutbudet via ett rikstäckande nät av återförsäljare.

Under mitten av 80-talet börjar Trejon med egen produktion och tar fram sin första egna produkt i form av en Trejon snöfräs. Under de kommande åren växer sedan en hel serie med vägunderhållsprodukter fram under namnet Trejon Optimal. Produktionsvolymerna ökar i snabb takt och för att möta marknadens efterfrågan flyttar hela produktionen till en egenägd fabrik i Estland och utbudet av maskiner inom Trejon Optimal kan breddas ytterligare.

Under 2009 utökar Trejon produktsortimentet inom Skog och under Elmia Wood premiärvisas Trejon Multiforest skogsprogram. Produktionsanläggningen har samtidigt byggts ut i flera omgångar för att klara den ökande volymen.

2011 genomförs det andra generationsskiftet i företaget då syskonen Anna och Henrik Johansson driver verksamheten vidare och där målsättningen är lika stark nu som förr. De berättar att en stor framgångsfaktor för företaget är dess förmåga att behålla långsiktiga relationer.

- Vi har fantastisk engagerade och lojala medarbetare, de är en stor del av företagets positiva utveckling, de vill företagets bästa och gör sitt yttersta i alla situationer. Vi har en lång historia och våra relationer till flera av våra affärspartners sträcker sig långt tillbaka i tiden, en del ända från företagets start 1980 under den tiden skapas ett stort förtroende och pålitlighet som varit viktiga för företagets utveckling, säger Henrik Johansson.

Sortimentet fortsätter att växa och under våren 2018 så introduceras ett komplett sortiment av egentillverkade sopmaskiner. Detta gör Trejon Optimal till ett av det mest kompletta varumärkena inom maskiner för vägunderhåll.

- Vi är mycket stolta över utvecklingen av vårt egna produktsortiment, det tillsammans med vårt breda utbud av starka varumärken från våra europeiska leverantörer gör oss till en komplett leverantör av maskiner och utrustning, säger Henrik Johansson

Produktutveckling är en viktig del i Trejons fortsatta expansion och att kunna erbjuda moderna produkter som efterfrågas av marknaden. Inför hösten förstärker företaget upp avdelningen med två nya medarbetare som har stor erfarenhet att utveckla maskiner inom bland annat skogsteknik.

- Vi ser framåt med stor optimism och vi har idag en modern produktionsanläggning med nya effektiva maskiner anpassade att möta framtida efterfrågan. Som bland annat en ny laserskärare, utökad linje för robotsvetsning samt en stark och miljövänlig ytbehandling i form av pulverlackering. Just nu laddar vi och planerar höstens aktiviteter med en hel del maskinutställningar både inom Sverige och Europa. Höjdpunkten blir vårt deltagande på Agritechnica i November, en av världens största mässor med 2600 utställare och 450 000 besökare, säger Henrik Johansson.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-02-13
ECCO blixtljus klass 2 för dig med högre krav
2020-02-12
ABUS Kransystem ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020Midroc deltar på Underhållsmässan!Energisnål pneumatisk närvarogivare lanseras med IO-linkDen är snabb, exakt och har låga vibrationer!Converflex väljer trygg fjärrvärme från ÖrnsköldsvikStor potential i den nya generationens elmätareByxan som förändrar förutsättningarnaAddSecure fortsätter att öka sin geografiska närvaro i EuropaeSite Power Systems får nya ägareProtolabs lanserar nya toleransgarantier för formsprutningSofthouse expanderar och växer ur 3 kontor samtidigtBesked från Mercedes-Benz, sopbilsfavoriten blir eldriven.Hydroscands SlangExpress växer i MalmöNu lanseras Galaxy Z Flip – Samsungs första mobil med vikbar glasskärmBravida förvärvar ventilationsföretag i Kiruna3 steg för att undvika phishing-bedrägerier om coronaviruset Optimera fortsätter att växa, köper Arboga Byggtjänst ABSvenska örter året om!
2020-02-11
Blinto expanderar inom nätauktionshandeln Verizon expanderar sitt internationella 5G-ekosystem med nya 5G Lab i LondonLesjöfors nya vd: ”Vi har både utmaningar och möjligheter för 2020”Nyhet! 1-skärig planfräs som ger en mycket fin ytkvalitetVakuumpumpar från Busch till kinesiska sjukhusOQTR-E – Helt nya tiltrotatorer från OilquickKompakt strypbackventil för trånga utrymmenMaskininvesteringar och ökat miljötänk viktiga prio­riteringar på Emballator i HjoFör att öka nöjdheten storsatsar Engcon på sina slutkunder genom sitt gedigna ambassadörsprogramNu byter vi till framtidens elmätare - ger bättre koll på förbrukningenOutSystems fortsätter att växa i SverigeGapwaves lanserar ny fasstyrd 5G-antennSLU och RISE tecknar nytt samarbetsavtalFinja utsedd till årets leverantörspartner 2019!Tre procents bränslebespar­ing för Wiklund TransportHisstillverkaren Aritco väljer hållbar inredningSticksågar med HiKOKIs smarta teknikSjälvfixerande märknings­slang för ledar- och kabelmärkning
2020-02-10
Slang med fuktutdrivande teknik förebygger kondens i tryckluftssystemAnpassning och flexibilitet utmärker norelems nya sortimentVolvos nya P8820D ABG asfaltläggare kombinerar storlek och flexibilitetVäxtvägg, DENIOS miljöbidrag till industrinReparbete med säkerheten i fokusDet började med en rostig amerikanare…Slipmedelstillverkare går samman för hållbarhet100 % tillverkarkompetens – innovativ och mångsidigHubSpots partnerprogram fyller 10 år – lanserar Solution Partner-programKährs träpellets certifierad enligt Sustainable Biomass Program för hållbar biomassaSolcellspark planeras för Hammarby SjöstadSchneider Electric vinnare av Elektroskandias utmärkelse – Årets leverantör 2019Helsingborgsregionen är i toppen av Sveriges viktigaste logistiklägen NCC renoverar bostäder i Danmark för en miljardÖrebroregionen utsedd till årets kompetenslyft av Intelligent LogistikTESAB företag fixar hållbar kyla till Ica supermarket butik
2020-02-07
Reparbete med säkerheten i fokusGillar du innovation och produktutveckling - då är det här något för dig!Gripen E och GlobalEye avslutar utvärdering i FinlandVolvo Cars rapporterar ökad rörelsevinst på SEK14.3 miljarder för helåret 2019Sverigepremiär för Fords laddhybrider på eCar ExpoSmal givar-, ställdonsplint för snabb och säker installationKONE lanserar världens första hissar med inbyggd uppkopplingCapgemini öppnar innovationscenter för att stötta företagÖresundskrafts nätunderhåll lockar internationell publik
Annonser