FREDAG 21 FEBRUARI 2020

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

7 av 10 svenska hantverkare genomgår sällan eller aldrig säkerhetsutbildningar på arbetsplatsen

Drygt 1 av 4 (23%) svenska professionella hantverkare upplever att de inte får tillräcklig säkerhetsutbildning på sin arbetsplats.
Därtill anger 7 av 10 (73%) att de sällan eller aldrig genomgår några säkerhetsutbildningar på arbetsplatsen. Det visar en ny undersökning utförd av YouGov på uppdrag av Bosch om hälsa och säkerhet på arbetsplatsen bland svenska hantverkare.

Bland yrkeshantverkare anger 4 av 10 (40%) att de inte lägger någon tid alls på att följa korrekta hälso- och säkerhetsåtgärder på arbetsplatsen. Det är en ökning med nära 100% från en liknande undersökning som utfördes av Bosch 2018. Det påvisar en oroväckande utveckling som kan få allvarliga konsekvenser.

– Att säkerhetskraven inte efterföljs är troligen en följd av den bristande säkerhetsutbildningen på arbetsplatsen, något som är mycket bekymmersamt. För oss är det oerhört viktigt att mer tid och engagemang läggs på att skapa säkrare arbetsförhållanden för professionella hantverkare. Därför utvecklar vi ständigt säkerhetsfunktionerna i våra verktyg för att minimera risker och förebygga olyckor, säger Henk Becker, VD för Robert Bosch Power Tools GmbH.

Undersökningen visar att de viktigaste inbyggda säkerhetsfunktionerna i verktyg anses vara vibrationsdämpning (29%) följt av automatisk stoppfunktion (22%) som till exempel KickBack Control och X-Break. Verktygen där det anses allra viktigast med säkerhetsfunktioner är cirkelsåg (31%) tätt följt av vinkelslip (29%). Mer än hälften (55%) av alla svarande anger att säkerhetsfunktioner är som allra viktigast vid arbete i metall, följt av arbete i betong (22%).

• Mer än hälften (55%) av kvinnliga yrkeshantverkare upplever att de inte får eller är osäkra på om de får tillräcklig säkerhetsutbildning på arbetsplatsen.

• För att skydda sig mot skador i arbetet på kort och lång sikt anses kroppsnära skyddsutrustning (80%) såsom hörselskydd och skyddskläder vara de mest väsentliga åtgärderna, följt av verktyg med inbyggda säkerhetsfunktioner (50%), dammskydd (47%) och att ta regelbundna pauser (40%).

• Hörselskydd (78%), skyddsglasögon (61%), dammskydd (58%) och inbyggda säkerhetsfunktioner i verktyg (55%) toppar listan över säkerhetsfunktioner som anses viktigast i det dagliga arbetet.

Undersökningen har genomförts av YouGov på uppdrag av Bosch under oktober och november 2019. Totalt deltog 134 professionella hantverkare i åldern 18 – 60+.

För mer information, kontakta: Pernilla Lundin, Geelmuyden Kiese 073 672 63 23 pernilla.lundin@gknordic.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-02-14
Schneider Electric vinner guld för Mureva arbets­lampor LED i iF DESIGN AWARDNy hyresdepå för lyft­utrustning.85 % av eleverna har redan fått erbjudande om jobbMatHem bygger nytt, miljö­certifierat lager i LarsbodaBoden bygger för framtidenWürth ställer ut på Underhållsmässan 2020Besök Walraven på Nordbyggmässan!Nudging skapade säkrare byggarbetsplatsNy typ av konturmätning av gods Ökat intresse för Timbersports nybörjarläger – inte minst bland tjejer
2020-02-13
Produktnyhet Februari 2020 - Kulventil med högt handtagLys upp tillvaron i vintermörkret!Lätt, billigt att framställa och miljövänligt – ett nytt textilt material ser dagens ljusHydroscand utökar sortimentet med saneringssugslang M44Optimering på systemnivå gör internet energisnålareNytt eldrivet arbetsfordon gör fastighetsskötseln tyst och avgasfriSecure Meter AB säljer sin svenska undermätnings­verksamhet Cewe till Infometric ABTechbolaget Codemill tar in 30 miljoner och går globaltArbetsgivarna med de mest engagerade medarbetarna Konstfacks-elev vann skulpturtävling i Einar Mattssons kvarter SkulpturparkenXenits medarbetare får prestigefull utmärkelseTelenor Sverige och Ericsson rustar industrin för 5GECCO blixtljus klass 2 för dig med högre krav
2020-02-12
ABUS Kransystem ställer ut på Underhållsmässan i Göteborg 10-13 mars 2020Midroc deltar på Underhållsmässan!Energisnål pneumatisk närvarogivare lanseras med IO-linkDen är snabb, exakt och har låga vibrationer!Converflex väljer trygg fjärrvärme från ÖrnsköldsvikStor potential i den nya generationens elmätareByxan som förändrar förutsättningarnaAddSecure fortsätter att öka sin geografiska närvaro i EuropaeSite Power Systems får nya ägareProtolabs lanserar nya toleransgarantier för formsprutningSofthouse expanderar och växer ur 3 kontor samtidigtBesked från Mercedes-Benz, sopbilsfavoriten blir eldriven.Hydroscands SlangExpress växer i MalmöNu lanseras Galaxy Z Flip – Samsungs första mobil med vikbar glasskärmBravida förvärvar ventilationsföretag i Kiruna3 steg för att undvika phishing-bedrägerier om coronaviruset Optimera fortsätter att växa, köper Arboga Byggtjänst ABSvenska örter året om!
2020-02-11
Blinto expanderar inom nätauktionshandeln Verizon expanderar sitt internationella 5G-ekosystem med nya 5G Lab i LondonLesjöfors nya vd: ”Vi har både utmaningar och möjligheter för 2020”Nyhet! 1-skärig planfräs som ger en mycket fin ytkvalitetVakuumpumpar från Busch till kinesiska sjukhusOQTR-E – Helt nya tiltrotatorer från OilquickKompakt strypbackventil för trånga utrymmenMaskininvesteringar och ökat miljötänk viktiga prio­riteringar på Emballator i HjoFör att öka nöjdheten storsatsar Engcon på sina slutkunder genom sitt gedigna ambassadörsprogramNu byter vi till framtidens elmätare - ger bättre koll på förbrukningenOutSystems fortsätter att växa i SverigeGapwaves lanserar ny fasstyrd 5G-antennSLU och RISE tecknar nytt samarbetsavtalFinja utsedd till årets leverantörspartner 2019!Tre procents bränslebespar­ing för Wiklund TransportHisstillverkaren Aritco väljer hållbar inredningSticksågar med HiKOKIs smarta teknikSjälvfixerande märknings­slang för ledar- och kabelmärkning
2020-02-10
Slang med fuktutdrivande teknik förebygger kondens i tryckluftssystemAnpassning och flexibilitet utmärker norelems nya sortimentVolvos nya P8820D ABG asfaltläggare kombinerar storlek och flexibilitet
Annonser